Мерси за отговорът!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от the investorМалко глупав въпрос от моя страна и доста закъснял! Аз като притежател на акции на ЕНМ би ли трябвало автоматично да съм получил права за записване на варанти? Ако да, доколкото разбрах, вече е късно да запиша варантите, нали така? На аукциона, който се е провел всички права ли са били продадени, т.е. би трябвало да съм получил някакви пари за тези права, нали?
П.П. Съжалявам за глупавите въпроси, но дълго време не съм следил борсата и явно съм изпуснал доста!
Поздрави
Коментар
-
Малко глупав въпрос от моя страна и доста закъснял! Аз като притежател на акции на ЕНМ би ли трябвало автоматично да съм получил права за записване на варанти? Ако да, доколкото разбрах, вече е късно да запиша варантите, нали така? На аукциона, който се е провел всички права ли са били продадени, т.е. би трябвало да съм получил някакви пари за тези права, нали?
П.П. Съжалявам за глупавите въпроси, но дълго време не съм следил борсата и явно съм изпуснал доста!
Коментар
-
В очакване на големия БЕХ малкият енергиен холдинг е пред БФБ
http://www.investor.bg/?cat=107&id=92674
Коментар
-
Първоначално изпратено от мечето ЙогиПървоначално изпратено от xpucmoДали няма да е на далаверка да си купим направо от привилегированите накрая на шоуто???!!!
луд е не този който яде баницата, а онзи който му я дава
освен това при привилегированите имаш 9,92 лв. ликвидационна стойност, а при обикновените акции, нито дивидент, нито определена ликвидационна стойност, за обикновените ще е каквото остане предполагам, а иначе след 7 г, едното минава в другото и защо си се отказал от екстрите?
интересно ми е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВескоПървоначално изпратено от xpucmoДали няма да е на далаверка да си купим направо от привилегированите накрая на шоуто???!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от xpucmoДали няма да е на далаверка да си купим направо от привилегированите накрая на шоуто???!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от xpucmoДали няма да е на далаверка да си купим направо от привилегированите накрая на шоуто???!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Oscar de la HoyaКолеги да ви питам, не се занимавам като вас професионално, но си купих малко акции на дъното да се занимавам и да се уча и сега се чудя за Енемона.
Не ми много ясно, ако си запиша права, на база на обикновените акции, трябва да ги платя по 9.92, нали така?, ако реша до 24.02.Но какво значи "Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 1 млн. нови акции."?Значи ли, че тези права могат да останат неизползвани? И те струват ли нещо,като права само, защото например права за варанти си купих по 0.17 ст.Това първо.
После, за този дивидент не ми е ясно, по принцип може ли Енемона да гласува да не се разпределя дивидент и тези 10 % да си останат кухи???Или както някой беше писал, ако са на загуба, какъв дивидент от загуба?
Защото иначе, ако приемеме че ще ми дават по 1000 лв на всеки мои 10000 лв инвестирани в привилегировани акции, то излиза по-добре от всички депозити в момента?
И последно, прив. акции с отделно име ли ще се търгуват? И как според вас ще се отрази това на цената на обикновените.И има ли смисъл да си продам обикновените, които съм купил на около 6.60 и да си купя от новите?
Благодаря?
1. Да може да има неизползвани права. Цената зависи от търсенето.
2. ОСА на ЕНМ може да гласува против дивидента, но решението ще противоречи на устава. Ако няма печалба, няма дивидент но понеже е кумулативен ти го дължат с дивидентите за следващите години.
3. Привилегированите акции са отделна ценна книга и се търгуват с отделен код. при равни други условия би трябвало да са по-скъпи от обикновените с цената на кумулирания дивидент. Има смисъл да си купиш, ако имаш обикновени.
4. Как ще се отрази на цената и дали да продаваш - решавай сам.
Коментар
-
Колеги да ви питам, не се занимавам като вас професионално, но си купих малко акции на дъното да се занимавам и да се уча и сега се чудя за Енемона.
Не ми много ясно, ако си запиша права, на база на обикновените акции, трябва да ги платя по 9.92, нали така?, ако реша до 24.02.Но какво значи "Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 1 млн. нови акции."?Значи ли, че тези права могат да останат неизползвани? И те струват ли нещо,като права само, защото например права за варанти си купих по 0.17 ст.Това първо.
После, за този дивидент не ми е ясно, по принцип може ли Енемона да гласува да не се разпределя дивидент и тези 10 % да си останат кухи???Или както някой беше писал, ако са на загуба, какъв дивидент от загуба?
Защото иначе, ако приемеме че ще ми дават по 1000 лв на всеки мои 10000 лв инвестирани в привилегировани акции, то излиза по-добре от всички депозити в момента?
И последно, прив. акции с отделно име ли ще се търгуват? И как според вас ще се отрази това на цената на обикновените.И има ли смисъл да си продам обикновените, които съм купил на около 6.60 и да си купя от новите?
Благодаря?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ТРОЛПървоначално изпратено от tony1975Тук ч/з новите акции се заформя силна конкуренция на депозитите +възможност за капиталова печалба=добра инвестиция?
Коментар
Коментар