If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
a kakvo mislish za tova che niama max cena. za men tova e negativ, koito ogranichava potenciala za skok vednaga sled listvaneto...makar che ne go izkliuchva
Смятам,че това е идеята им,уж без да искат,да съберат възможно най-голям кеш.Но те и затова го правят,за да извлекат възможно най-голяма полза.Аз също мисля,че по този начин,цената няма да се вдигне толкова много,както би се вдигнала,ако имаше някакъв таван,но очаквам огромно презаписване , и то най-вече от чужбина,и това вероятно ще си изиграе ролята по отношение на по-висока цена след началото на търговията.
Първият ден за подаване на заявки от инвеститорите за записване и покупка на акциите на Първа инвестиционна банка ще бъдe 07 май 2007 г., а приемането на заявките ще продължи до 18 май 2007 г. включително.
На 18 май приключва IPO-то на Първа инвестиционна банка
a kakvo mislish za tova che niama max cena. za men tova e negativ, koito ogranichava potenciala za skok vednaga sled listvaneto...makar che ne go izkliuchva
geek, да разбирам ли,че твърдиш,че ИПО-то на ПИБ ще е неуспешно за спекулантите,или само така ми се струва!!!!!!!
e, spokoino de kakto kazvam i dolu komentaryt mi ne e pozicia za FIB ili IPO-to!
kazvam obache, che da tvyrdish che e fakt che horata shte specheliat ot nego e mnogo podvezhdashto. Kazah ti po-dolu koe e fact kato ochakvana dohodnost. Da, IPO-to ima dobra veroiatnost da donese pechalbi na novite akcioneri. No tova ne e fact! tova e veroiatnost. I tazi veroiatnost e namalena of tova che niama ogranichitelna gorna cena, kakvato po princip e praktikata na zapadnite pazari.
Gornoto ne e preporyka za pokupka ili prodazhba na akcii, i e lichno mnenie koeto ne obvyrzva nikogo
Съгласен съм с теб ,че не е факт а е вероятност.
Разбира се ,че докато не се е случило събитието ,няма как да знаем кое е факт и кое не.
Това което по-скоро имах на предвид с факта е ,че за мен самият нещата са такива,като вероятност, очаквания и т.н. и най вече,на база на отминалия опит.Но си прав,че не трябваше да твърдя ,че това е факт по принцип.А и размислите ми по темата бяха инспирирани и правокирани от Facts и са в някакъв контекст на разговора помежду ни,а не по принцип, но явно стана натрупване на много факти
И за край,пак искам да кажа,че това което пиша в този и в предните си постове ,в никакъв случай не трябва да се възприема като препоръка за каквото и да е било, нито за покупка,нито за продажба на акции, това са само необвързващи разсъждения и разни случайни мисли ,всеки си има глава на раменете и може да си прецени какво да прави,или да не прави.
geek, да разбирам ли,че твърдиш,че ИПО-то на ПИБ ще е неуспешно за спекулантите,или само така ми се струва!!!!!!!
Въпрос с толкова много удивителни ми изглежда като закана за разстрел ако наистина твърдението е такова...
Но всъщност това е и моя въпрос, защо смяташ че тези ИПО-та ще са по-успешни за спекулантите от останалите ИПО-та?
Разбира се ,че не е закана за разстрел.Та това тук е форум все пак,тук се обменят идеи и т.н.
Удивителните показват удивление,нищо повече
И не си спомням да съм писал някъде,че банковите ипота ще са по-успешни от други.
Казвам само,че ще са успешни,нищо повече.
Вероятно Енемона или Херти ще са много успешни,но към днешна дата,смятам ,че кръгозора е към банките,затова и тях обсъждаме.
1.Не смятам, че в периода в който са обявени ИПО-тата на банките имам по добра алтернатива за потенциална печалба изразена в проценти,от която и да е друга позиция на борсата.Това си е мое мнение.И тук трябва да спомена,че не продавам акции,за да участвам в ипо-тата,имам кеш,който е дошъл извън борсата,така че,не излизам от позиции,за да участвам някъде,само влизам.
2.Трябва да дефинираш по-точно какво значи " по-успешни", кои ИПО-та се провеждат по същото време,за да можем да сравним параметрите им.
3.Нали разбираш,че успешно е твърде относително понятие.Би трябвало да споделиш какво значи успешно според теб.Ето ти един пример за успешност.
Въпреки всички думи които се изприказваха , за мен листването на Тодоров е успешно.Писах в темата на Тодоров какво съм направил и съм доволен от 8,5 % за толкова кратко време.
За някой това е успешно,за друг може и да не е.Всичко е до това какво очакваш-ако очакваш 100% в първият ден от търговията,може и да не е успешно.
Мога да коментирам,защо двете банкови ИПО-та ще са успешни по- принцип, а не да ги сравнявам с други ИПО-та,на които все още не зная параметрите,виж ти ако имаш вътрешна информация,това е друго нещо.
А защо ще са успешни,само един аргумент- наблюдавай колко пъти ще се презапишат ,и кои ще са участниците в презаписването.
Успех спекуланте,и ще ми бъде много интересно да споделиш ПО-ДОБРИТЕ СИ АЛТЕРНАТИВИ ЗА ПЕЧАЛБА.......
e, spokoino de kakto kazvam i dolu komentaryt mi ne e pozicia za FIB ili IPO-to!
kazvam obache, che da tvyrdish che e fakt che horata shte specheliat ot nego e mnogo podvezhdashto. Kazah po-dolu koe e fact kato ochakvana dohodnost. Da, IPO-to ima dobra veroiatnost da donese pechalbi na novite akcioneri. No tova ne e fact! tova e veroiatnost. I tazi veroiatnost e namalena of tova che niama ogranichitelna gorna cena, kakvato po princip e praktikata na zapadnite pazari.
Gornoto ne e preporyka za pokupka ili prodazhba na akcii, i e lichno mnenie koeto ne obvyrzva nikogo
"Тоест,от банковите ИПО-та ще се спечели.Факт.Ако искаш и ти да спечелиш,играй ако не- пиши"
Tova e tvoi citat . Bez da vzemam otnoshenie kym FIB, samo iskam da kazha che tova e zabluda. Moga da ti izredi list s ipo-ta niakolko stranici koito sa padnali sled listvaneto...dosta vednaga. Oshte poveche che za FIB niama price range.
Shte specheli 4.6% za 10god nikoi koito dnes si kupi 10god amerikanski dylg. eto tova e nai-blizkoto do fact vyv financite. BG IPO pechalba ne e fact predi da e fact
И не зная някой,който да е коментирал ,че банките са безрискова инвестиция.Просто от тях можеш да спечелиш.Нищо повече.
kork, предвид че не правиш разлика между "безрискова" и "по-малко рискова" инвестиция, затрудненията ти да направиш връзка между казаните от мен неща са съвсем разбираеми!
Знаеш ли , Facts , трудно ми е да намеря връзка между това ти изказване
Някой може ли да обясни, защо във форума битува мнението че банковите акции са по-стабилна и по-малко рискова инвестиция от акциите на небанковите дружества?
и това ти изказване
Във всяка една тема на този форум се твърди че в момента цените не се покачват а дори и падат, защото хората кешират за да имат ресурс за двете предстоящи банкови ипо-та...
И все пак,ако повече се замисля,ще открия връзката,но ми се струва,че ти пишеш,заради самото писане,тоест,опитваш се,да се превърнеш в графоман.
Ако все пак не разбираш защо някой позиции падат,а други не се качват,помисли и не след дълго вероятно сам ще се сетиш.
П.С.
Не зная някой,които да е на борсата за нещо друго ,освен за печалбата.Тоест,от банковите ИПО-та ще се спечели.Факт.Ако искаш и ти да спечелиш,играй ако не- пиши.
И не зная някой,който да е коментирал ,че банките са безрискова инвестиция.Просто от тях можеш да спечелиш.Нищо повече.
Горното да не се приема като препоръка за участие или неучасти в предстоящите ИПО-та..Размисли някакви.Който иска да играе на борсата.Който иска да пише.
Някой може ли да обясни, защо във форума битува мнението че банковите акции са по-стабилна и по-малко рискова инвестиция от акциите на небанковите дружества?
Кой твърди?
Всички!
Във всяка една тема на този форум се твърди че в момента цените не се покачват а дори и падат, защото хората кешират за да имат ресурс за двете предстоящи банкови ипо-та...
Коментар