IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз лично вярвам на професионални съвети и ако участвам, ще близо до препоръчителната цена.
    Най-мразя да ме юркат по системата “взимай го, че не остана”. Ако не се вредя може да е за хубаво.

Изобщо докато не се изгори на голямо ИПО, нищо не сме видели по въпроса

Разбира се желая успех на всички листвани (дори и да не участвам), освен от чисто благородни подбуди и понеже е важно да се знае, че на БФБ предимно се правят пари

Коментар

• Kъм "Кork"

Приятел спри да се занимаваш с тия хора. Те просто гледат докъде ще ни стигнат нервите. Говоря за facts, vhk, крали марко и компания. Ако разгледаш постовете им те никога нищо не харесват. Всяка акция е лоша надценена, всяко ипо е безсмислено, неуспешно. Алтернатива нямат, няма да предложат, най-вероятно почти и не разбират за какво си говорим тук във форума. Единствената им цел е да дразнят.

нищо лично към тях ама вече стана банално!!!

Коментар

• :-)
        мисля,че мениджърите на ипото перфектно са решили да "няма" минимална цена.Обръщам внимание на пишещите,че ентусиазЪмЪт тук,ще подхранва по-високите цени:-). Т.е. оставени сме сами да си сложим бесилката :-) и височината от която да бутнем буренцето ;-)
        Квото сами си направим няма кой друг да ни го направи /оправи/ тук.
        Може да има ужасни ужилвания!
        ;-)
        Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• ти не ми отговори на въпроса защо смяташ че тези ИПО-та ще са по-успешни за спекулантите?
          ако това по- надолу не е отговор на въпроса ти,не знам какво очакваш.Да ти кажа какво да си купиш ли?

1.Не смятам, че в периода в който са обявени ИПО-тата на банките имам по добра алтернатива за потенциална печалба изразена в проценти,от която и да е друга позиция на борсата.Това си е мое мнение
          а още и

2.Трябва да дефинираш по-точно какво значи " по-успешни", кои ИПО-та се провеждат по същото време,за да можем да сравним параметрите им.
          като тук използвам по-успешни,защото все още очаквам да ми кажеш- кои са тези ипота,защото ако има по-добри,с удоволствие ще участвам и в тях..... ама не зная за паралелно провеждащи се

а още и
          А защо ще са успешни,само един аргумент- наблюдавай колко пъти ще се презапишат ,и кои ще са участниците в презаписването.
          А защо смятам така-ако и това трябва да обаснявам,и ти не разбираш................
          както се казва,без коментар.
          А ако трябва да ти споделя причините които ме навеждат на решенията ми,няма как да стане,мисли с главата си и си взимай обосновани на разума решения.Както се казва-нищо лично,просто бизнес.

И в крайна сметка,щом смяташ ,че тези ипота ще бъдат неуспешни,или по-малко успешни от някакви други алтернативи,за които аз не се сещам,ще се радвам да споделиш

Успех

Горното не е препоръка за покупки или продажби на акции.Просто лично мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alan Greenspan
            На 28-ми трябва да излезе проспекта.
            Мисля че една минимална цена от 5 лева би било едно "поощрително начало" за бъдещите акционери.
            Всяка минимална цена над 7 лева би ме накарала сериозно да се замисля за перспективите ми като акционер в тази банка :-)
            Дано КАОЛИНОВИЯ синдром не е заразен.
            Търгът за акции на Първа инвестиционна банка (ПИБ) ще бъде без минимална и максимална цена, като ще бъдат посочени очаквания за цената на акциите, но те ще бъдат информативни, научи Investor.bg

Коментар

• Нали казаха че няма да има минимална цена!? Нито максимална.
              Ако искаш и 2 лв. можеш да оферираш, въпроса е какъв е шанса да се класираш.
              Мен друго ми е интересно, по-долу се твърди че щяло да има голямо презаписване. Какво ги спира мажоритарите при тоя абсолютно нерегламентиран "бук билдинг" да продадат 16,5 млн. акции само на най-високите ордери (да оберат каймака) примерно на цена 12 лв. и да изпълнят ордерите на 99%. Какво ги задължава да "пуснат" цената до по-разумно ниво (примерно 9 лв.) и да изпълнят поръчките частично?

Коментар

• На 28-ми трябва да излезе проспекта.
                Мисля че една минимална цена от 5 лева би било едно "поощрително начало" за бъдещите акционери.
                Всяка минимална цена над 7 лева би ме накарала сериозно да се замисля за перспективите ми като акционер в тази банка :-)
                Дано КАОЛИНОВИЯ синдром не е заразен.
                изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
                  Facts, все още не си ми отговорил на поставените от мен въпроси по- долу.
                  kork, не съм ти отговорил защото въпреки пространното ти писание ти не ми отговори на въпроса защо смяташ че тези ИПО-та ще са по-успешни за спекулантите? Умишлено употребявам "успешни" защото за първи път ти го употреби и би трябвало да си наясно какво означава след като го употребяваш! За мен, ти безуспешно се опитваш да избегнеш отговора на обикновен въпрос, който поставих още преди ти да се включиш.

Не те задължавам да ми отговаряш и си свободен да мислиш за мен каквото ти душа сака...

Коментар

• Facts, все още не си ми отговорил на поставените от мен въпроси по- долу.
                    Ако не отговориш,ще сметна че съм си загубил времето като съм ти отговорил на поставените от теб преди това.
                    А и ще сметна,че както и по други теми от форума,и тук ,в тази тема пишеш ,заради самото писане и си говориш някакви неща,просто за да си опозиция на болшинството.

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
                      Първоначално изпратено от atanas76
                      Чети закона за банките и промените влезли в сила от тази година и ще разбереш. Да се надяваме
                      Да не би да пише, че дохода на акционерите е гарантиран?
                      Не но е факт че всички банки тази година ще отчетат ръст в печалбите и то значителен. Някъде от порядъка на над 50% по мои сметки който едва ли ще се запази (ръстът на печалбите) в такива темпове дълго време.

Коментар

• Първоначално изпратено от atanas76
                        Чети закона за банките и промените влезли в сила от тази година и ще разбереш. Да се надяваме
                        Да не би да пише, че дохода на акционерите е гарантиран?

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
                          Някой може ли да обясни, защо във форума битува мнението че банковите акции са по-стабилна и по-малко рискова инвестиция от акциите на небанковите дружества?

Коментар

• А проспекта - де го?

Коментар

• Първоначално изпратено от Valentinski
                              Първоначално изпратено от abc
                              KTB si opredeli max cena 5.85..;-)
                              Не е ли малко ниска? Имаш предвид 58.5
                              Za su6toto ide re4;-)
                              sorry za lat

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                                http://www.investor.bg/?id=49674

Първият ден за подаване на заявки от инвеститорите за записване и покупка на акциите на Първа инвестиционна банка ще бъдe 07 май 2007 г., а приемането на заявките ще продължи до 18 май 2007 г. включително.

На 18 май приключва IPO-то на Първа инвестиционна банка
                                А нещо да се чува относно ориентировъчната цена.

Коментар

Working...
                                X