IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дано сам лош пророк,но тук маи ще е между 15 и 20 пъти,както е тръгнало.

Коментар

• Първоначално изпратено от Леонид
      Тебе к'во те топли дали Ганчев има общо с ПИБ!?! Има сигурно..... и аз имам общо... клиент съм им, но това кво значи? Да купуваме ли акции или не?
      Ами като ще купуваме акции от ПИБ мисля че трябва да знаем всичко за нея.Това го чух като слух,не знам дали е вярно.
      Подкрепям те 200% Трябва всичко да знаеме, в т.ч. депозитна база, кредити, активи, печалба, и т.н. Стига с тия слухове, че виж к'во IPO врътнаха КТБ със слухове за презаписване и хората се счупиха от бързне да умножават парите си по 5-7 пъти за да вземат некоя акция. Ами то за ПИБ да умножаваме по 20 тогава, щото слуховете са за 2-3 пъти по-голям интерес!!!

Коментар

• Тебе к'во те топли дали Ганчев има общо с ПИБ!?! Има сигурно..... и аз имам общо... клиент съм им, но това кво значи? Да купуваме ли акции или не?
        Ами като ще купуваме акции от ПИБ мисля че трябва да знаем всичко за нея.Това го чух като слух,не знам дали е вярно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Леонид
          Някои има ли представа дали Гриша Ганчев по някакъв начин е свързан с ПИБ?
          Тебе к'во те топли дали Ганчев има общо с ПИБ!?! Има сигурно..... и аз имам общо... клиент съм им, но това кво значи? Да купуваме ли акции или не?

Коментар

• Първоначално изпратено от Chimshira
            Първоначално изпратено от Developer
            КТБ е с 6,5/13,2 презаписване. Представете си тук какво ще стане, тов ще се превърне в национален спорт и може да достигне и 5% БВП, както и да надмине вътрешния дълг
            Developer, otkade nameri 13.2.. az misleh che e nad 14??
            Точния коефициент е 13.33 пъти

Коментар

• Някои има ли представа дали Гриша Ганчев по някакъв начин е свързан с ПИБ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Developer
                КТБ е с 6,5/13,2 презаписване. Представете си тук какво ще стане, тов ще се превърне в национален спорт и може да достигне и 5% БВП, както и да надмине вътрешния дълг
                Developer, otkade nameri 13.2.. az misleh che e nad 14??

Коментар

• Първоначално изпратено от Developer

Да това е новата мода!!! така както преди три години стана модерно да се печели от бързи спекулации с недвижими имоти нещата се повтарят, но в по-голям размер
                  Предвид горе казаното от теб приятелю, знаеш ли колко е вътрешната задлъжнялост??? Далеч сме от тази сума

Коментар

• КТБ е с 6,5/13,2 презаписване. Представете си тук какво ще стане, тов ще се превърне в национален спорт и може да достигне и 5% БВП, както и да надмине вътрешния дълг

Коментар

• :-)
                      Нет,
                      ти си дал отговорите,не чакай допълнителна конкретика,схемите са едни и същи и затова е от значение едно дружество от колко лица е зависимо - тук от две и само , а при другата от едно...това на запад прави една инвестиция рискова,но у нас всичко е наопаки...затова ако нещо те притеснява инвестирай в него (спекулативно), така ще направят другите :-) и от това можеш да спечелиш, ако си...бърз :-) .
                      Лично аз и тук ще гледам и ще ви стискам палци...аз ще влизам в дружества ветерани,кво да праиш ;-)
                      :-)
                      P.S. ПИМ-а е добре благодарение на кредитните линии от Германия,нещо което ме кара да мисля,че банката ще отпътува към Швабско по некое време...;-)
                      Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• Колеги, сега след като мина еуфорията с КТБ се напънах и прочетох проспекта на ПИБ. Тя си ми е слабост, клиент съм на банката от 2000 г. и винаги съм бил много доволен от тях. Коментарите на разните икономически показатели от проспекта и отчетите ще ги оставя на по-умните от мен форумци.

В моята проста глава на човек на точните науки възникна само една съществена мисъл - няма ли нещо гнило с имотите на банката? Съгласно отчета за 2006 г., за наеми на офиси са похарчени над 8 млн лева, което е равно на около 30% от нетната печалба на банката за същата година. На няколко места в проспекта се набляга на факта, че повечето офиси на банката (ВКЛЮЧИТЕЛНО ЦЕНТРАЛАТА В СОФИЯ) са под наем и че банката притежава малко имоти. Специално се отбелязва, че нарастването на разходите за наеми от над 5 млн през 2005 на над 8 млн през 2006 се дължало на разрастването на банката и наемането на нови офиси. Приложен е и списък на притежаваните от банката имоти в цяла България, на обща стойност малко над 9 млн лева - смешна работа !

Да де, ама преди години се носеше слух, че банката е гушнала сградата на бул. Драган Цанков от Петьо Блъсков срещу някакъв заем, който му отпусна за да купи ИПК Родина. Тази сграда е истинската гордост на банката (живея наблизо и наблюдавах с очите си целия луксозен ремонт, който направиха за около 2 години). Никой не е луд да прави такъв основен ремонт (сградата първо беше изтърбушена до бетонен скелет) на чужд имот в който е под наем, освен ако истинският собственик не е някое свързано лице. Същите въпроси ми се мотат из главата и относно сградата на клон Витоша в София, която си беше построена на гола поляна директно за офис на ПИБ! Ще кажеш, че предприемачът още като е проектирал сградата и е знаел, че ще сключи договор за наем с ПИБ И още сигурно много други сгради в цяла България.......

Та си мисля, дали не заложена една рафинирана схема за източване на 30% от печалбата под формата на наеми за години напред.... Да не говорим , че утре може "собственикът" на сградата на бул. Драган Цанков да реши да прави нещо друго с нея. Та ние дори не знаем за колко време и какъв точно е договорът за наем на централата. Ами ако изтича на 28 юни например????? Разбира се няма нищо лошо в сделките със свързани лица, но те трябва да се обявяват. Тъй като това не е направено в проспекта, възможните заключения са две:

1. Банката си е позволила да постави бизнеса си в зависимост от редица несвързани с нея собственици на недвижими имоти.

или

2. Банката всъщност е сключила договори за наем със свързани лица и това е прикрито умишлено в проспекта.

И двата варианта не ми харесват!

Бих се радвал ако някой има информация относно имотите на Банката, да я сподели тук. Коментари от страна на Банката или Мениджъра на емисията също ще са добре приети. Освен това предлагам Инвестора да опита да вземе интервю по тези въпроси.
                        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                          Първоначално изпратено от avc
                          някой пускал ли е поръчка вече? може ли някой да постне линк към /или списъка с клоновете, където могат да се пускат поръчки? и нужно ли е да се привеждат парите по сметка в момента на подаване на поръчката или се подава само заявление за желани брой акции/сума без да се привежда сумата до момента на плащане /21-28 май/?
                          аз имах работа в клона на ПИБ-а зад опашката но коня преди малко и питах профилактично и ми казаха, че кинтите вървят ръка в ръка с поръчката ...
                          В клона на бул. Стамболийски ми казаха същото + че ако не ми минат всички поръчки оставащите пари ще бъдат в сметка с преференциални условия. Ще работят и Събота и Неделя 10:00-до ? май 16:00

Коментар

• AVC извинявай, но ти не ги четеш, не може да се случи като с Каолин, защото хората там си го бяха написали даже и в поръчката, която подписваш, има го и в проспекта на стр. 96 от Проспекта на Каолин, а именно: "Разпределение на Акциите. На базата на приетите поръчки и определените Цена на Предлагането и общ брой разпределяни Акции, Водещият мениджър след съгласуване с Дружеството, до 10 часа на първия работен ден, следващ последния ден от срока за подаване на поръчки, ще определи Списък на Разпределението, съдържащ имената/наименованията на инвеститорите, които имат право да запишат Акции, както и броя Акции, които всеки един инвеститор от посочените в Списъка записва и трябва да плати. При определянето на инвеститорите от Списъка и броя на разпределените на всеки от тях Акции, Водещият мениджър и Дружеството имат неограничено право на преценка и не се задължават по никакъв начин да посочват причина и/или основание за своите действия и решения. С подаването на поръчки от страна на инвеститорите се счита, че те са се съгласили с възможността да не получат изобщо или до получат по-малко от заявените Акции, виж по-горе “Съдържание на поръчката за записване на акции”. "
                            В проспекта на Пиб също е описано какво ще се случи и не би трябвало да има значение къде ще си подадеш поръчката!

Лек и приятен ден

Коментар

• при Бенч ми казаха, че може да се пуска всякаква поръчка за ФИБ. Обаче те не отговарят за това дали ВИЕ не сте се "надскочили". Те не носят отговорност, тя си е за ваша сметка. Това бяха думите на въпроса "какво става ако сме се "надскочили" и не платим заявеното количество" - "ако все пак нямате пари изобщо и по някакъв начин сте купили, ще бъдете търсен от емитента,дори по съдебен път".
                              Макар че сигурно ще вкарат някакви разумнио ограничения.

Питам следното: Вие колеги проспекти не четете ли? Там е написано всичко, което Ви интересува! Или подавате поръчки за
                              спорта, без да сте разгледали дори отгоре отгоре проспекта!
                              Фосил, ти явно не четеш внимателно - през ИП можеш да си пуснеш поръчката, но може да стане като с КАО - 30% за ИП-тата и 50% през БулБр. и Булбанк...
                              И освен това клоноветена ПИБ, в които ще могат да се пускат поръчки трябваше да бъдат обявени в отделно съобщение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                                Първоначално изпратено от Fossil
                                Здравейте, много се чудя като питате въпроси относно превеждане на пари и къде могат да се подават поръчки за IPO не само за това а и за други!

Питам следното: Вие колеги проспекти не четете ли? Там е написано всичко, което Ви интересува! Или подавате поръчки за спорта, без да сте разгледали дори отгоре отгоре проспекта!

Поръчки може да се подават въвъ всеки ИП от 07/05/2007 до 18/05/2007, пари не трябва да се превеждат докато не разберете цената и разпределението , което е на или около 21/05/2007 г., след като сте разбрали колко акции ще вземете превеждате парите за тях по ескроу сметката открита в Ситибанк Н.А. - клон София. Като срока за плащане е от 21/05/2007 до 28/05/2007 г.
                                Успех на всички
                                това ела да го обясниш на моят ИП, да те видя ... а днес един приятел каза, че и Елана са му поискали всичко предварително
                                Ами отиди при друг ИП

Коментар

Working...
                                X