IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Elmagico
    Първоначално изпратено от Moshito
    Всички поръчки са изпълнени еднакво или с много малка разлика - около 18,70-75%, обадете се и питайте в ПФБК, работата е там, че посредниците могат да разпределят по свое усмотрение спечелените акции, тъй като са подавали глобални поръчки в мениджъра на емисията.
    Zdravejte priqteli. Verno e wsi4ki pory4ki sa udovletvoreni na 10.7 lw. No az u4astwah v IPO-to ne prez IP a w klon na PIB i v4era mi udobletvoriha pory4kata na 25 %. Uspeh na wsi4ki
    I pri men e taka- priblizitelno 25%, ot klon na PIB, no samo novi akcii.

Коментар

• Първоначално изпратено от Moshito
      Всички поръчки са изпълнени еднакво или с много малка разлика - около 18,70-75%, обадете се и питайте в ПФБК, работата е там, че посредниците могат да разпределят по свое усмотрение спечелените акции, тъй като са подавали глобални поръчки в мениджъра на емисията.
      Zdravejte priqteli. Verno e wsi4ki pory4ki sa udovletvoreni na 10.7 lw. No az u4astwah v IPO-to ne prez IP a w klon na PIB i v4era mi udobletvoriha pory4kata na 25 %. Uspeh na wsi4ki

Коментар

• Първоначално изпратено от Кафеджиев
        Може би на пазарните поръчки удоволетвореността е 18,50%, а на лимитираните 16.75%.

На мен пазарна ми е удоволетворена на 18,36%
        Всички поръчки се удовлетворяват на една и съща цена - и лимитираните и пазарните.

P.S. И стига сте мрънкали

Коментар

• Всички поръчки са изпълнени еднакво или с много малка разлика - около 18,70-75%, обадете се и питайте в ПФБК, работата е там, че посредниците могат да разпределят по свое усмотрение спечелените акции, тъй като са подавали глобални поръчки в мениджъра на емисията.

Коментар

• Може би на пазарните поръчки удоволетвореността е 18,50%, а на лимитираните 16.75%.

На мен пазарна ми е удоволетворена на 18,36%

Коментар

• Нещо май не се четат проспекти като се участва в първично или вторично предлагане на акции. Както си спомняте, и при Каолин имаше различен процент на удовлетворение, независимо, че беше казано едно презаписване. Тука е същото - презаписването си е 5.97 пъти, както си казват хората, но процента на удовлетволение е съвсем друг, и различен за различните места. Четете стр. 184 от проспекта, там пише. А пък все пак трябва да се отчете и факта, че има поръчки (лимитирани), които са останали под цената на изпълнение, а те не участват в удовлетворяването.

Коментар

• На мен ми се обадиха току-що от моя ИП - 18.76% удовлетворение, това съответства на 5.33 презаписване

Коментар

• Тук не става въпрос ти колко акции искаш и колко си получил и дали си доволен или не. Може би теб 16.75% удовлетворение те устройва повече отколкото 18.76%, защото примерно може да нямаш налични средства да платиш повече акции.

Тук става въпрос, че реалното удовлетворение е 18.76% и който ти казва друго, значи или не е наясно или умишлено те подвежда. Това имах да кажа. Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от just a shit
                    Първоначално изпратено от Han Krum
                    Първоначално изпратено от neee
                    Има някаква интрига при посредниците .... моя все още твърди че изчислявали броя удовлетворени акции... а иначе неофициално ми казаха 16.75% удовлетворена поръчка.
                    Не е нормално такива големи разлики да има в зависимост от ИП
                    Точно толкова е - 16.75%
                    16.75% се получава ако се използва официално обявеното презаписване на цена 10.70 от 5.97 пъти. Реално обаче презаписването е 5.33 пъти или удовлетворение от около 18.76%. Сега от закръгляне е нормално този процент да варира с 0.15% нагоре или надолу, но чак 16.75% от закръгляне няма как да стане. Така че Круме най-добре се информирай повече преди да пишеш ТОЧНО колко е
                    Какво значи да се информирам - аз вече си знам броя акции, а относно това че си взел повече, мисля че 117 ви отговори много точно..,

Коментар

• Първоначално изпратено от Developer
                      Е Hakkinen 2% едва ли е 4тия знак след запетаята
                      Е със сигурност 2% не може да стане... В този случай вече има и нещо друго... Но 2-3 десети от процента като нищо дава отклонение
                      "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                        Първоначално изпратено от neee
                        Има някаква интрига при посредниците .... моя все още твърди че изчислявали броя удовлетворени акции... а иначе неофициално ми казаха 16.75% удовлетворена поръчка.
                        Точно толкова е - 16.75%
                        16.75% се получава ако се използва официално обявеното презаписване на цена 10.70 от 5.97 пъти. Реално обаче презаписването е 5.33 пъти или удовлетворение от около 18.76%. Сега от закръгляне е нормално този процент да варира с 0.15% нагоре или надолу, но чак 16.75% от закръгляне няма как да стане. Така че Круме най-добре се информирай повече преди да пишеш ТОЧНО колко е

Коментар

• Е Hakkinen 2% едва ли е 4тия знак след запетаята

Коментар

• Естествено, че има разлики. Ти как искаш да ти удовлетворят поръчката, примерно с 1578.9857405743 броя акции? От закръгленията идват и малките разлики в процента на удовлетворение. Не е толкова фатално, стига сте се оплаквали...
                            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от neee
                              Точно толкова е - 16.75%

Коментар

• Има някаква интрига при посредниците .... моя все още твърди че изчислявали броя удовлетворени акции... а иначе неофициално ми казаха 16.75% удовлетворена поръчка.

Коментар

Working...
                                X