If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Какви отчети бе човек? Какъв банков надзор ? В сряда бях на една среща организирана от НДСВ с Асоциацията на търговските банки. Имаше интересни хора , които интересно защо не ми опонираха,въпреки че очевидно не им харесваше това което казвах.Но знаеха,че е истина.
Тоест според теб отчeтите на ПИБ са манипулирани и не отразяват реално финансовото състояние на банката това ли искаш да кажеш?
ПП: Да знаеш, че не са ти опонирали по съвсем друга причина.
То не става само с гледане - малко трябва и разбиране. Коментарите тук показват само научени фрази от вестиците и копи-пейст за БГ пазар.. Не се става анализатор така...
За повечето пишещи във форума отчетите нямат абсолютно никакво значение. За тях е много по-важно какви слухове циркулират в пространството. Мен най-много ме изкефи Петър, когато заяви че отчетите на ПИБ са нагласени, а някакъв пичага до него му подгласяше, че е счетводител и каквито отчети му кажат да направи такива ще направи. А това, че банките се следят изкъсо от банковия надзор няма абсолютно никакво значение за тези хора.
Явно слуховете са по-важни от отчетите.
Какви отчети бе човек? Какъв банков надзор ? В сряда бях на една среща организирана от НДСВ с Асоциацията на търговските банки. Имаше интересни хора , които интересно защо не ми опонираха,въпреки че очевидно не им харесваше това което казвах.Но знаеха,че е истина.А след като те го знаят но си траят,то и масите съвсем скоро ще го узнаят. Хайде да не пиша за какво си говорихме, че много хора съвсем ще изперкат.
Кажи ми само какво да ти опонират, като никой освен теб не те взема насериозно...палячо
То не става само с гледане - малко трябва и разбиране. Коментарите тук показват само научени фрази от вестиците и копи-пейст за БГ пазар.. Не се става анализатор така...
За повечето пишещи във форума отчетите нямат абсолютно никакво значение. За тях е много по-важно какви слухове циркулират в пространството. Мен най-много ме изкефи Петър, когато заяви че отчетите на ПИБ са нагласени, а някакъв пичага до него му подгласяше, че е счетводител и каквито отчети му кажат да направи такива ще направи. А това, че банките се следят изкъсо от банковия надзор няма абсолютно никакво значение за тези хора.
Явно слуховете са по-важни от отчетите.
Какви отчети бе човек? Какъв банков надзор ? В сряда бях на една среща организирана от НДСВ с Асоциацията на търговските банки. Имаше интересни хора , които интересно защо не ми опонираха,въпреки че очевидно не им харесваше това което казвах.Но знаеха,че е истина.А след като те го знаят но си траят,то и масите съвсем скоро ще го узнаят. Хайде да не пиша за какво си говорихме, че много хора съвсем ще изперкат.
Нашите банки защо да са по-рискови ? Нямали са експозиция на американския пазар, хората си плащат заемите ! В момента в който пазара се върне към нормите ще имаме вдигане в пъти.
Ти от къде знаеш дали фирмите и хората си плащат кредитите, в отчетите на публичните банки несъбираемостта на кредитите нараства
С колко нараства?
Разгледай отчетите! при всяка банка е различен процента
За последните 3 месеца на 2008 кредитите класифицирани като необслужвани в БАКБ нарастват с 9%, - от 5,1% до 6,1%
А да попитам само-нарастване от 5,1% на 6,1% не е ли ръст от 20%,а не 9?
19.61 ако сме точни, но не прекъсвай този спор много ми е интересно как мислят хората дето са в страни от банковата система
Айде още един математик, Рапан защо изчисляваш изменението на процент на процента ????
Защото така се отчита по точна динамика. В случая според мен това е по-важната величина тс нараснали са с 1 ПУНКТ, което се равнява на 19 цяло и колко бяха там процента. А между нас казано по математика винаги съм бил много посредствен. Ама изкарах 6 години по Банките и от там имам някои знания за лихви, пунктовове, проценти. Иначе не изключвам и да бъркам като става въпрос за сметки, но не се притеснявам от поправки и критика......
Разбирача-знаеш ли какъв ще е отчета първото тримесечие- стари отчети всеки може да чете-я кажи как ще завърши 2009г ей това е интересно-аз казвам че печалба нема да има-то не ча кат има ни топли нещо-щот и дивидент няма.
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от NoLand
Първоначално изпратено от B.Graham
Вие па!!!И отчетите ли гледате?
Нашите банки защо да са по-рискови ? Нямали са експозиция на американския пазар, хората си плащат заемите ! В момента в който пазара се върне към нормите ще имаме вдигане в пъти.
Муудис": Западът може да изостави някои банки в Източна Европа
Христо ПЕТРОВ
Рейтинговата агенция „Муудис" е притеснена от готовността на банките майки в Западна Европа да помогнат на дъщерните си поделения в Източна Европа в условията на бързо влошаваща се икономическа криза. В доклад от вторник агенцията предупреди, че може да започне серийно да понижава рейтингите на западноевропейските банки с бизнес района заради нестабилността на местните икономики и натрупващите се проблеми за локалните банки, повечето от които са притежавани от финансови институции в Западна Европа. Понеже банките майки присъстват в няколко държави, съдбата на всяко от поделенията им ще се решава според стратегическата им тежест, предишните инвестиции, очакваната доходност и външните рискове, обясняват от „Муудис". „Въпреки че източноевропейските икономики се различават по степен на нестабилност, от страните с инвестиционен рейтинг най-застрашени са тези с голям бюджетен дефицит - балтийските страни, Унгария, Хърватия, Румъния и България", се казва в изявлението на агенцията. Икономиките на Украйна, Казахстан и Русия обаче също са в сериозен риск, въпреки че тези страни имат сравнително малък външен държавен дълг, коментират още от рейтинговата агенция. Реално България поддържа бюджетен излишък към момента и въпреки че според някои анализатори той ще се стопи заради кризата, наскоро БНБ прогнозира, че до средата на годината той ще се запази в рамките на около 5% от БВП.
От „Муудис" отчитат, че банките с най-големи експозиции в Източна Европа са от Австрия, Италия, Франция, Белгия, Германия и Швеция. По данни на рейтинговата агенция около 50% от всички кредити, раздадени от австрийски банки в глобален мащаб, са отпуснати в Източна Европа. Според Ройтерс австрийските финансови институции имат инвестиции в региона на стойност около уо% от БВП на Австрия. Почти 3°% от всички кредити на италианските банки са отпуснати в Източна Европа, предимно в Полша и Хърватия. Високата активност в региона се концентрира в няколко банкови групи - Райфайзен Централбанк, Ерсте банк, „Сосиете женерал", „Уникредит" и КВС. От изброените банки единствено Ерсте банк няма присъствие на банковия пазар в България. Според „Муудис" финансовата и икономическата нестабилност в Източна Европа е потенциален проблем за тези компании, тъй като те са изливали в региона стотици милиарди евро, които сега може да не получат обратно. „Влошаване на здравето на източноевропейските пазари може да окаже натиск върху рейтингите на местните банки, а оттам - и на западноевропейските им собственици, ако бизнесът им в региона формира значителна част от дейността им", коментират от „Муудис". От агенцията напомнят, че рейтингите на много източноевропейски банки вече са понижени и тази тенденция най-вероятно ще се запази. „Няма да имаме проблеми с финансирането на бизнеса си в Централна и Източна Европа", заяви пред „Дау Джоунс" шефът на „Уникредит" за региона Федерико Гицони. „КВС внимателно следи икономическата ситуация в Централна и Източна Европа и ще предприеме действия, когато е необходимо", коментираха от белгийската банкова група.
Ти от къде знаеш дали фирмите и хората си плащат кредитите, в отчетите на публичните банки несъбираемостта на кредитите нараства
С колко нараства?
За последните 3 месеца на 2008 кредитите класифицирани като необслужвани в БАКБ нарастват с 9%, - от 5,1% до 6,1%
С колко нараства?
19.61 ако сме точни, но не прекъсвай този спор много ми е интересно как мислят хората дето са в страни от банковата система
Айде още един математик, Рапан защо изчисляваш изменението на процент на процента ????
С колко нараства?
С колко нараства?
Що не си коментирате БАКБ в нейната си тема, а не в темата за ПИБ
нарастването око имаш 100 милки кредити и за 2007 лошите са били 5.1% а за 2008 са станали 6.1, това означава, че увеличението е с около 9 % а не 20%
Тълкувай го както искаш.
Имам само един въпрос към теб, как мислиш през пъвото тримесечие на 2009 дали ще намаляват необслужваните кредити или ще нарастват?
Докато банките водят икономиката към стагнация - ще растат.
С колко нараства?
Тълкувай го както искаш.
Имам само един въпрос към теб, как мислиш през пъвото тримесечие на 2009 дали ще намаляват необслужваните кредити или ще нарастват?
Коментар