Браво БСЕ, пак 90% изкарват и тези. С нетърпение очаквам резултатите на свилоза. Понеже си повече по сметките от мен бих искал да попитам ти сподиляш ли мойта прокноза за 8 лв догодина по това вререме при 90% ? Или греша в сметките?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
Altri paper obtained a net profit of 32.6 million euros in the first quarter of 2018, 90.6% more than the 17.1 million recorded in the same period of 2017, according to a statement sent to the Market and Securities (CMVM) this Friday.
Altri's total revenues amounted to € 173.4 million, an increase of 8.5% over the first three months of last year, mainly explained by the rise in BHKP pulp prices in international markets.
EBITDA - earnings before interest, taxes, depreciation and amortization - increased 57.7% in the first quarter of the year to 63.3 million euros, compared to 40.1 million in the same period of the previous year. This indicator saw the margin increase 12.1 percentage points, from 25.1% to 36.5%.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ето резултатите и на Навигатор, на тях пълпа им е само част от бизнеса, ама пак има интересни цифри за тези, на които им е интересно
http://www.thenavigatorcompany.com/v...89b9d2ca86.pdf
- 2 Харесвания
Коментар
-
Като гледам графиката на цената на акциите на ENCE / испанският производител на целулоза/, за година време там са пораснали със 110 %.
А на нашата Свилоза само с 30.
Има какво да наваксваме, мисля...
пп И подочувам, че цената на основната суровина -дървесината се е поуспокоила, като дори има тенденция към връщане назад
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеСнуп догголям майтап с тоя Снуп Дог
Коментар
-
Точно така съгласен БСЕ, за мен отдавна вече е затворена страницата. Колеги имам една молба, на това общо събрание ако има някой от вас присъстващ бихте ли задали въпрос във връзка със стартирането на проекта за микроцелулозата, понеже доста време няма инфо, а мисля трябваше да стартират тази година...
Едни прогнозни коефициенти, наистина ще са интересни. Вероятно числата ще потвърдят това което всички си мислим. Но ще дадът някаква съизмеримост. Аз за себе си грубо казах, че ми се иска да очаквам 90% увеличение на печалбата на база това което отчитат другите от сектора, и то главно от постовете тук в темата. Но честно казано не се наемам да направя подобен анализ... ще ми е доста трудно, а може би и непосилно...
абе аз така лекинко си приказвам, но сега като го осмислям изглежда да очаквам 35 мил печалба за 2018. Това като резултат ми се струва обаче доста внушително. т.е. понеже не наблюдавам другите компании много много не мога да претендирам за конкретика, ама в една табличка с коефициенти сигурно ще ни изстреля в челните места от компаниите на БФБ.
По мои бакалски сметки, ако ударим 35 мил печалба и запазване на сегашното P/E би трябвало цената на акцията да отиде на 8 кинта.
Това не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа, вески сам да си преценява и смята, мойте сметки са бакалски и може би дори грешни...Last edited by pepe1234; 04.05.2018, 16:19.
Коментар
-
По-интересно е как ще се променят коефициентите във времето. Как би изглеждал отчета за 2017 г. без еднократният ефект от обезценките за концерта и липсата на дървесина? След като целулозата продължава да си расте с двуцифрени проценти спрямо същият период на миналата година как ще изглежда отчета за 2018 г.? Можем ли постепенно да започнем да придвижваме коефициентите към средните за индустриални дивидентни компании? Как изглежда като П/Е и ЕВ/ЕБИТДА спрямо средното на пазара за дивидентните и не дивидентни компании? На къде ще се променят коефициентите?
От време на време BSEtrader пуска интересни таблички с коефициенти. Да видим как ще иглежда спрямо пазара след първо тримесечие.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Някаква грозна измамна схема, с която не е ясно как са излъгали Дачев. В наши дни като каже някой благотворителност и все се намират добри хора да се лъжат. Това е история от преди повече от година и половина (идеята е била заем за няколко месеца, но уви) и трябва да се затваря вече темата си мисля. Още 2016 трябваше да се провизират тези вземания, както и одитора каза преди повече от година в одиторския си доклад (не знам някой чете ли ги тези неща или само от статиите на инвестор се информирате). Реално с тази глупост свалиха печалбата за 2017 и без това нещо щеше да е близо 20млн лв. Е тази година повече
А Дачев си ги съди тези измамници, дано успее, макар че не ми се вярва, сигурно са си били изпипали нещата тези международни мошеници.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Какво значи да вярваш? По скоро някакво логично обяснение се търси. Ти можеш ли логично обяснене за еднократен акт в символичен размер за дадеш? Аз за себе си нямам такова , а това за концерта ми е нелогично...Last edited by pepe1234; 02.05.2018, 23:31.
Коментар
-
Според мен всичко зависи от това в какво вярваме. Дали това е начало на дивидентна политика или еднократен акт? В случай, че дивидента е устойчив, то фоуърд компанията изглежда драстично подценена спрямо дивидентните компании. Естествено е нереалистично в рамките на година да очакваме коефициенти като на Монбат или Алкомет например но в рамките на три четири години последователна дивидентна политика това би било постижимо. Та въпроса е в какво вярваме. Дали всичко се промени или всичко е по старо му. Та това са общи расъждения на темата. Възможно да мисля така защото имам интерес акцията да расте. Понякога е трудно да се определи кое е причината и кое следствието.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Само да не се окаже че дивидента е опит за реабилитация и "замазване на очите "заради загубада на 5мил. за концерта ........
Last edited by pepe1234; 02.05.2018, 15:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
Съгласен и с БСЕ, и с теб, 4Д!
Само да вмъкна, че Дачев не обича да си" оставя магарето в калта" та онези 5 млн. за концерта може и да са описани, но не са забравени
Успехи на акционерите тук!
Коментар
Коментар