Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Свилоза АД (3MZ / SVIL)

  Свилоза АД-Свищов обяви консолидирана печалба за деветмесечието в размер на 2,025 млн. лв., или 17 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година, когато нетната печалба бе в размер на 1,731 млн. лв., показва консолидираният отчет на Свилоза, публикуван на БФБ-София.

  В структурата на общата печалба 49 хил. лв. са печалба на компанията-майка, други 1,947 млн. лв. са печалба на дъщерното дружество на Свилоза – „Свилоцел“ ЕАД, а останалите 29 хил. лв. - на другото дъщерно дружество - „Екосвил“ ЕООД.

  Нетните приходи от продажби се увеличават с 2,65 на сто до 51 млн. лв., като същевременно разходите по икономически елементи бележат ръст от 1,57% до близо 48 млн. лв.

  Финансовите разходи на компанията към 30 септември възлизат на 1,764 млн. лв., като по-голямата част от тях са разходи за лихви в размер на 800 хил. лв. Финансовите приходи са едва 363 хил. лв.

  От началото на годината активите нарастват с 6,28 на сто до 71,7 млн. лв. Основният капитал на Свилоза е 6,658 млн. лв., а собственият – 26,342 млн. лв. Свищовското предприятие има задължения по получени заеми от банки и небанкови финансови институции в размер на близо 15 млн. лв.

  Свилоза подобрява чистия си оборотен капитал, като към края на септември той е вече положителен и възлиза на 2,773 млн. лв. В началото на годината той бе отрицателен и възлизаше на -27,23 млн. лв.[quote]

  Пускам тази тема, защото около дружеството и позицията има голямо движения през последния месец.
Working...
X