Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Първоначално изпратено от NEZNAESH
  Защо никой ,не казва с какво се занимава "Свилоза" АД.
  Смятам , че производството на целулоза е перла в икономиката на всяка държава.
  Проблема е колко ще струват акциите след увеличението
  А СЕГА ДЕ ???

  Коментар


  • Дачев си знае работата. Проблема е начина му на работа, а именно че въпреки, че е публично го ръководи все едно е ЕАД, ЕООД, ЕТ.

   Коментар


   • Защо никой ,не казва с какво се занимава "Свилоза" АД.
    Смятам , че производството на целулоза е перла в икономиката на всяка държава.
    Проблема е колко ще струват акциите след увеличението

    Коментар


    • Ami togava otgovori A za opta ne se pritesnqvai polovinata ot investitorite na na6iq pazar nqmat predstava kakvo e finansovo sustoqnie na edna kompaniq. Specialno za SVIL opredeleno tazi cena ne si zaslujava no puk akciite 6te se zala6tat po emisionna soinost 1lv.Ako nqkoi se interesuva moje da nameri informaciq na saita na BSE.Zadadoh vupros i sam si otgovorih, a?

     Коментар


     • това имах предвид госпдин Професор. исках да стане дискусия, за да предпазя по-неопитните колеги от вземане на неправилни инвестиционни решения.

      Коментар


      • Nqkoi ima li predstava kak shte stava uvelichenieto na kapitala?

       Коментар


       • Oтговорът на "чуденето" Тиквичката би трябвало да се търси в името на мажоритарника - г-н Красимир Дачев. Нищо лично, размишлявам.

        Коментар


        • не познавам предприятието, но искам да Ви попитам защо една публична компания, каквато е Свилоза, би изнесла цялото си производство в дъщерната си компания? аз имам обяснение за себе си.

         Коментар


         • не ви ли се струва,че резултатите са слаби за тези цени?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от raider
           Борис написа:
           И тук може да инвестираме някой лев но сега не е времето. Ще има много и евтини права. Сега цената е нереално надута.
           Надявам се, че си си напазарувал, защото промацията свърши. Много се съмнявам, че ще има евтини права.
           Изобщо не се съмнявай - тук наистина се очертава голяма промоция в деня на аукциона!

           Коментар


           • Съветът на директорите на Свилоза АД-Свищов е взел решение за увеличаване на капитала на дружеството от 6 658 034 до 39 948 204 лв., става ясно от съобщение, публикувано от БФБ.

            Броят на издадените права е 6 658 034, с присвоен борсов код R2SVIL, а предложените акции за записване са 33 290 170 с номинална и емисионна стойност от 1 лев. Съотношение между издадените права и новите акции е 1 към 5.

            Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 25 млн. нови акции.

            Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Обединена Българска Банка АД, а банката, в която да бъде открита набирателна сметка, е ТБ Обединена Българска Банка АД.

            Конкретните дати за търговия на правата, записване на акциите и датата на аукциона за неизползваните права ще бъдат оповестени допълнително след публикуване на съобщението за увеличението на капитала в Държавен вестник и централен ежедневник.

            В края на август СД на Свилоза взе решение да бъдат предприети стъпки за увеличаване на капитала на дружеството, като увеличението се планираше да бъде с минимален размер от 25 млн. лв. и максимален - 35 млн. лв.

            Тогава бе съобщено, че набраният чрез емисията капитал се планира да бъде насочен към модернизацията на дъщерното дружество Свилоцел АД и да допълни осигуреното финансиране по заема от Европейската банка за възстановяване и развитие и Nordic Investment Bank.

            Свилоза АД-Свищов обяви консолидирана печалба за деветмесечието в размер на 2,025 млн. лв., или 17 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година, когато нетната печалба бе в размер на 1,731 млн. лв.

            Днес книжата на дружеството поскъпнаха с 29,33% до средна цена от 9,26 лв., като търсенето бе на максималното ограничение след новината от 9,31 лв.
            Честито на всички акционери. Тук сега е здраво UP!

            Коментар


            • Борис написа:
             И тук може да инвестираме някой лев но сега не е времето. Ще има много и евтини права. Сега цената е нереално надута.
             Надявам се, че си си напазарувал, защото промацията свърши. Много се съмнявам, че ще има евтини права.

             Коментар


             • Мисля си че дружеството беше дълго време подценено и скоро ще има приятни изненади. Вече има и ИП на доста високи нива.

              Коментар


              • И тук може да инвестираме някой лев но сега не е времето. Ще има много и евтини права. Сега цената е нереално надута

               Коментар


               • Съветът на директорите на Свилоза АД-Свищов е приел решение за свикване на извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на 25 ноември, показва съобщение, публикувано от БФБ.

                На събранието ще се гласува промяна в устава на дружеството, с която в срок от пет години СД ще има право да взема решения за увеличаване на капитала до достигане на общ номинален размер от 100 млн. лв., чрез издаване на нови обикновени или привилегировани акции.

                Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 8 ноември 2006 г. При липса на кворум събранието ще се проведе на 10 декември.

                В края на август Съветът на директорите на Свилоза АД взе решение да бъдат предприети стъпки за увеличаване капитала на дружеството, като увеличението се планираше да бъде с минимален размер от 25 млн. лв. и максимален - 35 млн. лв.

                Тогава бе съобщено, че набраният чрез емисията капитал се планира да бъде насочен в модернизацията на дъщерното дружество Свилоцел АД и ще допълни осигуреното финансиране по заема от Европейската банка за възстановяване и развитие и Nordic Investment Bank.

                Коментар

                Working...
                X