Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • СПЕКУЛА, Вие защо мислите. Пари се правят и мечти се сбъдват по Коледа

  Коментар


  • ПО-ВАЖНОТО Е,ЧЕ ИМА "ИЗСИПВАНЕ"!ЗАЩО?
   "НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."

   Коментар


   • Добре бе колеги. Ако пуснеш под или над ограничението, то поръчката трябва първо да е дневна и второ като потвърдиш ти казва че брокера ти трябва да посочи причина, само не знам причината ти ли трябва да му я кажеш или той да си я измисли. Иначе какво се чудите че има под ограничението? Аре и умната

    Коментар


    • ами светни ни

     П.С.
     разбрах защо е и ПОНЧО понеже се подразних на твоята забележка, би ли коментирал БФБ почтенно ли постъпи с тези които купиха днес на 18 лв.?

     нямам акции и нямам интерес по- позицията, но се опитвам да следя всички простотии които се случват на нашата борса - от лична полза са ми
     Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

     Коментар


     • На мен най-странно ми се вижда незнанието.

      Коментар


      • че даже има и още един осъществен ордер под ограничението
       странни работи стават на тая наша борса
       Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

       Коментар


       • Страшни брокери сте! Продавай сега на 15,50 акции дето я струват 3 лв., я не.

        Коментар


        • Не ми е ясно,как при минимална цена за ордер 13.65 лв. има ордер за 9.76 лв.!
         "НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."

         Коментар


         • Поздравления на брокера на Дилингова - взе на много изгодна цена. Чудя му се и на брокера на Златен лев, ама БФБ си е просто една лудница!

          Коментар


          • Добре си го сметнал, Хосе. Горе-долу и аз така си ги представям нещата, само че, ако действително през 2011 г. се случи това, което са запланували от Свилоза и достигнат 20 млн нетна печалба, тогава цената ще бъде подкрепена от допълнителни очаквания за развитието на Свилоза към 2015 г. и няма да бъде 8 лв, а вероятно ще достигне 10-11 лв. На борсата винаги се търгуват повече бъдещи отколкото настоящи финансови резултати.
           Моите очаквания са за цена на акция 3,30-3,50 лв по време на търговията на правата.

           Коментар


           • Нали сте симпатяги, ще ви разкрия как ги смята нещата бат ви Хосе

            Значи приемам че наистина инвестициите се развият както се надяват от Свилоза, и през 2010-2011 извадят 40-45 млн. лв. EBITDA. Поради увеличени амортизации и задължения (съответно лихви) чистата печалба ще излезе към 20-тина млн., т.е. по 50 ст/акция. Което ни дава разумна цена на акция от около 8 лв. през 2011 г. (всички сметки са върху новия 40 милионен капитал)
            Ако си заложим едни 25-30% годишна норма на възвращаемост до 2011 г. излиза че сега за тази акция не трябва да се плаща повече от 3 лв. (след увеличението) или 13 лв. преди увеличението.
            Всичко това е при идеално развитие. Оттук всеки си преценя рисковете и стига ли му 25% годишна възвращаемст за следващите 4-5 г. докато дочака завода да зарабити добре и да стигне заплануваните печалби.

            Това е само анализ, не е препоръка. Нямам акции тук.

            Коментар


            • Свилоза АД-Свищов планира да използва набраните средства от увеличението на капитала си за модернизацията на дъщерната компания Свилоцел АД като допълнение на осигуреното финансиране по заем от Европейската банка за възстановяване и развитие и Нордик инвестмънт банк, става ясно от съобщение в Държавен вестник.

             Свилоза ще извърши увеличение на капитала от 6,658 млн. лв. до 39,948 млн. лв., като последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 21 декември.

             Първоначалната цел е увеличаване на производството от 55 хил. т на 110 хил. т на година, както и увеличаване на пазарния дял. Средствата от настоящата емисия ще позволят увеличаване на производството до 150 000 т. на година, като ще бъде преустановено производството на блокова целулоза.

             Инвестиционната стратегия включва и намаляване на отрицателното екологично въздействие, като се съкрати потреблението на вода и енергия, реконструира се пречиствателната станция за отпадъчни води, елиминират се лошо миришещите газове и се достигнат нормите за определено допустими емисии в отпадъчните газове от содорегенерационния котел и варорегенерационната пещ, приведе се депото за отпадъци в съответствие с новите нормативни изисквания.

             Освен за разрастване на производството, инвестиционната програма е насочена и към намаляване на енергийните и други разходи. При сегашните EBITDA (печалба преди разходи за лихви, данъци и амортизация) в размер на 9 на сто от приходите и енергийни разходи в размер на 24% от приходите от производството на целулоза, инвестиционната програма си поставя за цел EBITDA от 32% от приходите и енергийни разходи в размер на 7% от приходите.

             Целите на инвестиционната програма са определени след извършени проучвания на ръководството съвместно с финландската консултантска компания Linesti Oy. В ход е подготовката на план за изграждане на фабрика за производство на хартия.

             Изготвените финансови прогнози за периода 2006-2011 г. предвиждат следните промени в основните финансови показатели: увеличение на приходите от 67 млн. лв. през 2006 г. до 140 млн. лв. през 2011 г., нарастване на EBITDA от 7 млн. лв. през 2006 г. до 46 млн. лв. през 2011 г., увеличение в сумата на активите от 85 млн. лв. през 2006 г. до 199 млн. лв. през 2011 г. и увеличение на акционерния капитал от 7 млн. лв. през 2006 г. до 40 млн. лв. през 2011 г.

             Прогнозите представляват консолидирани данни на дружествата от групата, включваща Свилоза АД и дъщерното дружество Свилоцел ЕАД – 100% собственост на Свилоза.

             Инвестиционната програма съдържа неразпределен резерв от 7,0 млн. лв., като се предвиждат инвестиции в изграждането на механична пречиствателна станция за отпадъчните води. Дружеството счита, че вероятно след разширението на производството ще бъде необходима инвестиция и в изграждането на пречиствателна станция за биологично третиране. Първоначалното намерение е инвестирането да стане под формата на смесено дружество с други партньори и с отделно финансиране.

             Свилоза АД-Свищов обяви ръст на консолидираната си печалба за деветмесечието от 17 на сто до 2,025 млн. лв. от 1,731 млн. лв. година по-рано.

             Коментар


             • [quote="Alan Greenspan"]Добре че им го каза, че си мислех аз да го направя ... те не разбират че до 20 лв СВИЛ си е жива промоция :-)

              Поздрави за Alan Greenspan. Просто бях , длъжен да те поздравя. Моите предположения не бяха , чак толкова високи , максимални нива до 16.50 . Беше ми интересно до къде ще стигне.
              Но сякаш има малко манипулиране - сега като излязат дребните акционери , може и това да е максимума - 20 лева

              Коментар


              • Добре че им го каза, че си мислех аз да го направя ... те не разбират че до 20 лв СВИЛ си е жива промоция :-)

               Първоначално изпратено от Слънчев вятър
               Мене ме немааа в целата схемааа!
               изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

               Коментар


               • Мене ме немааа в целата схемааа!

                Коментар

                Working...
                X