IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпорация за технологии и иновации Съединение (5T3 / KRS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Г-н Кайзер, за последен път си позволявам да отговарям публично на вашите нападки, моля ако имате други въпроси просто да ми пишете лично съобщение или ако ще водим публичен диспут разкажете малко повече и за вас...
    1. Да, баща ми е осъден на първа инстанция.
    2. След 10 години ходене по мъките и десетки случаи на оправдани по банковите дела, това се превърна в политическо дело, където се опитват да изкарат виновни не кредитните милионери (няма такива сред моето семейство), а директори и управители на фалиралите банки. Баща ми беше изпълнителен директор на Агробизнесбанк за около 2 години... Факта, че делото се точи толкова време и баща ми няма забрана за излизане извън страната говори, че обвиненията са доста неясни. Няма да разисквам тази тема повече, но да се твърди, че банковата криза през 90-те и фалитите на 13 банки са дело на няколко директора на бившите трезори е несериозно.
    3. Цитат: „Какви са плановете за ефективно и правилно управление на дружеството, ако поради стечение на обстоятелствата Петър Нейчев е принуден ефективно да изтърпи присъдата си? Кой ефективно ще поеме "кормилото", естествено ако отговора на първия въпрос е положителен? „
    – Изключително глупав въпрос на който ще отговоря така: Това не е ЕТ! Съединение има управителен и надзорен съвет и директори, това дружество както и останалите от холдинга се управляват от колективни органи и изпълнителни директори с доказан професионален опит.
    4. Цитат: „Моля да дадете следната информация - в кои университети в Япония и Англия сте правили специализация и колко време е била тя?
    (имам в предвид, че съгласно нормалните разбирания, ходенето на бизнес посещения или обучение от 1-2 седмици не се считат за специализация). „
    - не ми е приятно да се обяснявам къде, как и защо съм специализирал, но и за мен 1-2 седмици си е екскурзия, така, че специализациите са ми по 1 месец в институции, където ти никога няма да бъдеш...
    По повод въпроси 5 и 7 Цитат: „Петър Нейчев - е създал организация (добра или лоша е друг въпрос) в която вие като наследници от първа линия се явявате приобретатели на всички права и задължения. В тази връзка, аз лично, не бих бил горд от факта, че просто наследявам нещо което е създадено от някой друг. Горд може да бъде човек, който е създал нещо със собствените си ръце, ум, находчивост и знания.”
    - Нямам представа на колко години си, но аз съм на 34, а брат ми на 37, като от 18 годишни работим заедно с баща ми и сме създали и управляваме много фирми, естествено и най-нормално е да работим в екип. За Приватизационен фонд Съединение в никакъв случай не се чуствам наследник на нещо, а основател, поради простата причина, че аз лично, брат ми и 10-тина наши приятели събрахме над 50% от боновите книжки, като пред всяка поща в Пловдив бяхме направили пунктове за записване и с двете си ръце съм допринесъл за записването на най-голям брой бонови книжки на приватизационен фонд, който е регистриран извън София. Така, че позволи ми да се чуствам горд с работата си повече от 15 години...
    На 6-ти въпрос Цитирам: „В отчета на Унимаш АД (дружество, което пряко и непряко се контролира от вашето семейство и в което КРС има 48%) и е публично има отчетен кредит в размер на 6,542 хил. лева. Същевременно вие твърдите, цитирам
    Цитат:
    " като на всичкото отгоре не дължим един лев на никой, а и избягваме да работим с банкови кредити"
    . Според мен, меко казано се получава доста значително отклонение от действителността. Бих се опитал да разбера, ако дружествата от КРС има значителен по обем дейност, но при положение, че консолидираните годишни приходи на КРС са около размера на този кредит, това според мен показва или тотална липса на познание на бизнеса, или откровенна манипулация на инвеститорите. Моля коментирайте.”
    - Нямам никаква представа от къде имате тази информация и вашата некомпетентност е очевидна... От официалния бюлетин на инвестор.бг може да се види годишния финансов отчет на Унимаш за 2007-ма:
    http://bull.investor.bg/?search%5B%5...text=%C2%FA%E2
    %E5%E4%E8+%EA%EE%E4&code=317&search%5B%5D=2&catego ry
    =171&start_day=01&start_month=01&start_year=2008&e nd_day=11&
    end_month=04&end_year=2008

Никога не сме отчитали кредит в размер на 6,542 хил. лева. Към момента текущите вземания на дружеството са 4378 х. лв., а задълженията 883 х. лв. В баланса срещу полето Задължения по получени заеми от банки и небанкови финансови институции стои числото 0.

Цитат: „Ако смятате, че съм изрекъл неверни факти по отношение на дружеството и в частност вас и вашето семейство е редно да се извиня. Преди да направя това, моля, в интерес на инвестиционната общност отговорете точно и изчерпателно на следните въпроси:”
    Доста глупости и неистини изписа в инвестор.бг, май ще трябва да се извиниш...

Коментар

• ПРЕДИ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ПИСАХ , ЧЕ ФОРУМА Е СЪЗДАДЕН ДА ОБМЕНЯМЕ НОВИНИ И МНЕНИЯ ЗА ЕМИТЕНТИТЕ И КАПИТАЛОВИЯ ПАЗАР. ИЗВИНЕТЕ НО НЕ ВСИЧКИ СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ ОТ БИОГРАФИИТЕ НА НА ДВАМА ДУШИ - ЕДИНИЯТ, КОЙТО КАТО УПРАВЛЯВАщО ЛИЦЕ НА ЕМИТЕНТА БЕШЕ ДЛЪЖЕН И МНОГО ДОБРЕ НАПРАВИ, ЧЕ ДАДЕ ДОСТОЕН ОТГОВОР И ДРУГИЯ, КОЙТО ТОЛКОВА ГО Е ЯД НА КОРПОРАЦИЯ 'СЪЕДИНЕНИЕ' , ЧЕ СИГУРНО И НЕ МОЖЕ ДА СПИ СПОКОЙНО.ЯВНО И МОДЕРАТОРИТЕ НЕ ИМ СЕ ЗАНИМАВА С ТОВА ...ИЛИ И НА ТЯХ ИМ Е ЗАБАВНО ДА СЕ ЧЕТАТ ПРОСТОТИИ. МИ ХАЙДЕ ДА ОТВОРИМ НОВА ТЕМА - 'ЖИТИЕ И СТРАДАНИЕ НА ИНВЕСТИТОРА'

Коментар

• Сега Кайзера да напише как се казват той и баща му. Дали и за тяхните способности и почтеност няма да се пише нещо

Коментар

• Хубаво е да има прозрачност... и аман от некадърни синчета, има ги навсякъде - знаете за какво става въпрос..

Коментар

• Вече се видя че нападките са лични. Нали знаеш че е редно и ти да кажшеш истинското си име. Тогава ще се разбере мотива ти за нападки

Коментар

• кайзер.......интересно ми е защо не зададеш този въпрос и на другите собственици на холдинги........фирми......и фирмички емитрани на българска фондова борса....мислиш ли че ставаш мъж....какъвто явно не си след като избиваш явно комплексите си върху тази корпорация........боли те от нещо...или са недооценили твоите в кавички знания.....или си тотално сбъркан......кажи кой си....не се крии....няма да боли....много.....аз лично ще се погрижа за това

Коментар

• Г-н Н. Нейчев,

Ако смятате, че съм изрекъл неверни факти по отношение на дружеството и в частност вас и вашето семейство е редно да се извиня. Преди да направя това, моля, в интерес на инвестиционната общност отговорете точно и изчерпателно на следните въпроси:
                1) Петър Нейчев (ваш баща) осъден ли е съгласно Наказателния Кодекс на Република България на първа инстанция от Районен Съд Пловдив?
                2) Ако отговора на първия въпрос е положителен, моля бихте ли дали детайли за какво е осъден (в името на народа).
                3) Какви са плановете за ефективно и правилно управление на дружеството, ако поради стечение на обстоятелствата Петър Нейчев е принуден ефективно да изтърпи присъдата си? Кой ефективно ще поеме "кормилото", естествено ако отговора на първия въпрос е положителен?
                4) Моля да дадете следната информация - в кои университети в Япония и Англия сте правили специализация и колко време е била тя?
                (имам в предвид, че съгласно нормалните разбирания, ходенето на бизнес посещения или обучение от 1-2 седмици не се считат за специализация).
                5) Бихте ли дали пример където вие лично, както и вашият брат сте създали сами бизнес и сте постигнали успешно неговото развитие?
                (смятам, че наследени бизнеси не е редно да попадат тук. Т.е. - ако Петър Нейчев е направил бизнес и вие сте негови управители, не смятам че това трябва да се счита за ваш успех).
                6) В отчета на Унимаш АД (дружество, което пряко и непряко се контролира от вашето семейство и в което КРС има 48%) и е публично има отчетен кредит в размер на 6,542 хил. лева. Същевременно вие твърдите, цитирам
                " като на всичкото отгоре не дължим един лев на никой, а и избягваме да работим с банкови кредити"
                . Според мен, меко казано се получава доста значително отклонение от действителността. Бих се опитал да разбера, ако дружествата от КРС има значителен по обем дейност, но при положение, че консолидираните годишни приходи на КРС са около размера на този кредит, това според мен показва или тотална липса на познание на бизнеса, или откровенна манипулация на инвеститорите. Моля коментирайте.
                7) Последно - коментар от мен - вие казвате - цитирам -
                Не е препоръка за търговия и съм горд акционер в дружеството.
                . Петър Нейчев - е създал организация (добра или лоша е друг въпрос) в която вие като наследници от първа линия се явявате приобретатели на всички права и задължения. В тази връзка, аз лично, не бих бил горд от факта, че просто наследявам нещо което е създадено от някой друг. Горд може да бъде човек, който е създал нещо със собствените си ръце, ум, находчивост и знания.

Благодаря предварително за отговора на поставените въпроси. Мисля, че те биха дали значително повече светлина върху редица ключови въпроси свързани с КРС и бъдещето на компанията.
                Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• наистина браво господин нейчев.точно така трябваше да постъпите - като човек.искам да ви каже че посетих сайта на "Популярна каса 95" и дори изпробвах вашата платформа.много е лесна и удобна за ползване.и комисионната е конкурентна

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                    Първоначално изпратено от Phoenixheart
                    Първоначално изпратено от n.neychev
                    "Господин Нейчев, можете ли да ни кажете моля нещо повече за проектите свързани със слънчева енергия на КТИ и стратегията ви за инвестиционните имоти? Имам предвид, това привеждане под балансовата стойност и промяна в ползването се прави с цел, иначе просто би генерирало излишни данъчни задължения."

Поради проблема с използване и манипулация на вътрешна информация се въздържам да отговоря в момента, само ще кажа, че преоценката на активите на компанията по справедлива стойност е в унисон с международните счетоводни стандарти и е в полза на всички акционери. Всичко това си има бизнес логика, която ще бъде оповестена официално в най-скоро време.
                    Благодаря ви за бързия отговор.
                    Браво на господин Нейчев!!!Дано има повече такива!!!
                    наистина браво на Г-н Нейчев!
                    мисля, че много от водещите акционери трябва да влязат във форумите!

Коментар

• Първоначално изпратено от Phoenixheart
                      Първоначално изпратено от n.neychev
                      "Господин Нейчев, можете ли да ни кажете моля нещо повече за проектите свързани със слънчева енергия на КТИ и стратегията ви за инвестиционните имоти? Имам предвид, това привеждане под балансовата стойност и промяна в ползването се прави с цел, иначе просто би генерирало излишни данъчни задължения."

Поради проблема с използване и манипулация на вътрешна информация се въздържам да отговоря в момента, само ще кажа, че преоценката на активите на компанията по справедлива стойност е в унисон с международните счетоводни стандарти и е в полза на всички акционери. Всичко това си има бизнес логика, която ще бъде оповестена официално в най-скоро време.
                      Браво на господин Нейчев!!!Дано има повече такива!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от n.neychev

Коментар

• "Господин Нейчев, можете ли да ни кажете моля нещо повече за проектите свързани със слънчева енергия на КТИ и стратегията ви за инвестиционните имоти? Имам предвид, това привеждане под балансовата стойност и промяна в ползването се прави с цел, иначе просто би генерирало излишни данъчни задължения."

Коментар

Първоначално изпратено от keizer
                            Първоначално изпратено от be_google
                            тъй като и модераторите си трайкат, то може и да се заключи, че има практика да се оплюват без доводи- а само на база ала-бала някои дружества и това ако не е организирана кампания за сваляне на цената в такъв кризисен момент...абе не можеш да пишеш през 15 минути някъде и да нямаш интерес ?!?
                            само че това е непочтенно
                            имам акции и не е съветвам за търговия
                            Пич, само ти май не разбра, че човека е осъден и трябва ефективно да сложи раираната пижама.

И едно пояснение - една от най-важните цели на форумите е да се разпространява информация - разбира се проверена и аргументирана.
                            Ако не ти изнася, че човека е осъден, а сина му - куха лейка филолог, е шеф на асет мениджмънт дружеството, можеш да продадеш хартиите дето стискаш в ръчичка и бегай другаде.

До alex2511 - глей сега пич, по принцип си прав, ама защо не поразсъждаваме малко, а? - Баш шефа на агробизнес по времето когато и П.Нейчев е бил директор там го оправдават. Малко странно, не мислиш ли? Нека ти обясня - човека има връзки, има и много пари.
                            Извод - п. нейчев - няма толкова връзки и толкова пари. Ако имаше нямаше да се стигне до осъдителна присъда. В тая връзка става ясно, че е една дребна риба. И поради факта, че няма кадърни хора около него - решава да направи това, което при тези обстоятелства е единствения изход - да назначи некой верен нему (синът му), а това че е куха лейка е на втори план. Проблема е, че кухата лейка ще взима инвестиционни решения, а ако тати го приберат на топло - няма и кой акъл да даде. Ето това исках да кажа...

Не е препоръка
                            Казвам се Нейчо Нейчев и с интерес следя коментарите по темата. Нямах намерение да пиша тук, но очевидно модераторите на форума не взимат мерки... Прилагам цитат от условията при регистрация във форума на инвестор.бг: "Забранява се рушенето на имиджа и доброто име на институции, фирми и частни лица;

Забранява се използването на обидни и нецензурни изрази и стил, рушащ имиджа на институции, фирми и частни лица;

Критика спрямо институции, фирми и частни лица е разрешена, но само ако е аргументирана и в стил, който не е обиден. Това кой стил е обиден решава модераторът и неговото решение не подлежи на обсъждане! "
                            Имам чуството, че този кайзер е някой бивш колега, който по незнайна за мен причина плюе системно по KRS и моето семейство. Най-вероятно е уволнен поради некадърност от нас... Учудва ме това, че след като е толкова добре запознат пише откровени лъжи... "Некадърният му син Нейчо Нейчев - филолог" Аз имам магистърска степен по икономика и специализации в Япония и Англия и нямам нищо общо с филологията! Ако става въпрос за брат ми: той има 2 висши образования: английска филология и икономика... Очевидно никой от моето семейство не може да се определи като некадърен, поради факта, че с професионална работа от много години сме създали и създаваме компании и бизнес, който е преодолял редица кризи в българската икономика и даваме работа на стотици български семейства, като на всичкото отгоре не дължим един лев на никой, а и избягваме да работим с банкови кредити. "куха лейка..." смешно е да се говорят празни приказки, затова не искам да се принизявам до това ниво... Нашият екип, както в управляващото дружество, така и в инвестиционния посредник, е съставен от доказали се професионалисти с голям опит на капиталовите пазари. Баща ми е един от пионерите на българския капиталов пазар и основател на първата борса - Пловдивска фондова борса. Не може по най-тъпия начин да се твърди, че инвестиционни решения ше се взимат от акционерите на управляващото дружество, като е ясно на всеки икономист, че зад такива решения стои екип от директори, инвестиционен консултант и брокери...
                            Призовавам модераторите да вземат мерки срещу неаргументираните и крайно глупави нападки на този неадекватен човек!
                            Господин Нейчев, можете ли да ни кажете моля нещо повече за проектите свързани със слънчева енергия на КТИ и стратегията ви за инвестиционните имоти? Имам предвид, това привеждане под балансовата стойност и промяна в ползването се прави с цел, иначе просто би генерирало излишни данъчни задължения.

Коментар

Първоначално изпратено от keizer
                              тъй като и модераторите си трайкат, то може и да се заключи, че има практика да се оплюват без доводи- а само на база ала-бала някои дружества и това ако не е организирана кампания за сваляне на цената в такъв кризисен момент...абе не можеш да пишеш през 15 минути някъде и да нямаш интерес ?!?
                              Пич, само ти май не разбра, че човека е осъден и трябва ефективно да сложи раираната пижама.

И едно пояснение - една от най-важните цели на форумите е да се разпространява информация - разбира се проверена и аргументирана.
                              Ако не ти изнася, че човека е осъден, а сина му - куха лейка филолог, е шеф на асет мениджмънт дружеството, можеш да продадеш хартиите дето стискаш в ръчичка и бегай другаде.

До alex2511 - глей сега пич, по принцип си прав, ама защо не поразсъждаваме малко, а? - Баш шефа на агробизнес по времето когато и П.Нейчев е бил директор там го оправдават. Малко странно, не мислиш ли? Нека ти обясня - човека има връзки, има и много пари.
                              Извод - п. нейчев - няма толкова връзки и толкова пари. Ако имаше нямаше да се стигне до осъдителна присъда. В тая връзка става ясно, че е една дребна риба. И поради факта, че няма кадърни хора около него - решава да направи това, което при тези обстоятелства е единствения изход - да назначи некой верен нему (синът му), а това че е куха лейка е на втори план. Проблема е, че кухата лейка ще взима инвестиционни решения, а ако тати го приберат на топло - няма и кой акъл да даде. Ето това исках да кажа...

Не е препоръка
                              Казвам се Нейчо Нейчев и с интерес следя коментарите по темата. Нямах намерение да пиша тук, но очевидно модераторите на форума не взимат мерки... Прилагам цитат от условията при регистрация във форума на инвестор.бг: "Забранява се рушенето на имиджа и доброто име на институции, фирми и частни лица;

Забранява се използването на обидни и нецензурни изрази и стил, рушащ имиджа на институции, фирми и частни лица;

Критика спрямо институции, фирми и частни лица е разрешена, но само ако е аргументирана и в стил, който не е обиден. Това кой стил е обиден решава модераторът и неговото решение не подлежи на обсъждане! "
                              Имам чуството, че този кайзер е някой бивш колега, който по незнайна за мен причина плюе системно по KRS и моето семейство. Най-вероятно е уволнен поради некадърност от нас... Учудва ме това, че след като е толкова добре запознат пише откровени лъжи... "Некадърният му син Нейчо Нейчев - филолог" Аз имам магистърска степен по икономика и специализации в Япония и Англия и нямам нищо общо с филологията! Ако става въпрос за брат ми: той има 2 висши образования: английска филология и икономика... Очевидно никой от моето семейство не може да се определи като некадърен, поради факта, че с професионална работа от много години сме създали и създаваме компании и бизнес, който е преодолял редица кризи в българската икономика и даваме работа на стотици български семейства, като на всичкото отгоре не дължим един лев на никой, а и избягваме да работим с банкови кредити. "куха лейка..." смешно е да се говорят празни приказки, затова не искам да се принизявам до това ниво... Нашият екип, както в управляващото дружество, така и в инвестиционния посредник, е съставен от доказали се професионалисти с голям опит на капиталовите пазари. Баща ми е един от пионерите на българския капиталов пазар и основател на първата борса - Пловдивска фондова борса. Не може по най-тъпия начин да се твърди, че инвестиционни решения ше се взимат от акционерите на управляващото дружество, като е ясно на всеки икономист, че зад такива решения стои екип от директори, инвестиционен консултант и брокери...
                              Призовавам модераторите да вземат мерки срещу неаргументираните и крайно глупави нападки на този неадекватен човек!

Браво Кейзър,и ти свърши нещо полезно!!!А сега по-спокойно!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer

Не е препоръка

Коментар

Working...
                                X