IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• би ли пояснил, за маймуни като мене, какво се случва на 25-ти...?
    Без кураж няма слава

Коментар

• Момчета и момичета минавам да ви напомня че 25-ти наближава .После да не кажат някои : ама аз не разбрах , не чух ,бях на море и т.н.

Коментар

• банките, софком, gaz и някои други от групата а и самия Хим, както и много други. Всеки от тях си има и недостатъци, както и Монбат

Коментар

• Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнение
          П/Е около 6 би ме устроило т.е. цена около 3лв и малко отгоре - на този пазар това би била цената ако не беше обратното изкупуване. То е причината П/Е да е 12 и да има ликвидност, а не толкова причините които изреди. Нека си подържат акцията няма лошо, но това я прави непривлекателна за влизане и добра за излизане - точно за това са намалели миноритарите - хората имат глави на раменете и продават скъпо тук за да купят подценено другаде
          Ще съм любопитен да ми цитираш 2,3 дружества, които се търгуват при Р/Е - 6 и да сравним техните отчети с този на Монбат.

Между другото, през второто тримесечие на 2010 год. приходите на Монбат на неконсолидирана основа се повишават с 71,61% спрямо същия период на миналата година, а печалбата расте с 27%.

Много ми е интересно дружествата, чиито акции притежаваш ти дали успяват да реализират подобни ръстове и каква им е задлъжнялостта?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
            И при какви цени би купувал тук, ако не е тайна? Ама сериозно те питам. Текущото Р/Е при цена 6,57 е 12,66. Айде даже няма да гледаме бъдещо Р/Е, въпреки че тук очакванията са печалбата да расте още, щото все пак още сме в криза.
            И като погледнеш финансовите показатели на компания, добрия мениджмънт и перспективите може да си отговориш защо тук се търгува при Р/Е 12,66, което е малко по-горямо от някои други дружества, които са набълбукани с кредити, а ликвидността им е под всякакви критични минимуми.
            П/Е около 6 би ме устроило т.е. цена около 3лв и малко отгоре - на този пазар това би била цената ако не беше обратното изкупуване. То е причината П/Е да е 12 и да има ликвидност, а не толкова причините които изреди. Нека си подържат акцията няма лошо, но това я прави непривлекателна за влизане и добра за излизане - точно за това са намалели миноритарите - хората имат глави на раменете и продават скъпо тук за да купят подценено другаде

Коментар

за да продам тук, първо трябва да се подлъжа да купя нека се купуват "фондовете" дето си увеличавали драстично дяловете, като междувременно почти целия оборот е от обратното БОНБОН?! НЕ БЛАГОДАРЯ!
              И при какви цени би купувал тук, ако не е тайна? Ама сериозно те питам. Текущото Р/Е при цена 6,57 е 12,66. Айде даже няма да гледаме бъдещо Р/Е, въпреки че тук очакванията са печалбата да расте още, щото все пак още сме в криза.
              И като погледнеш финансовите показатели на компания, добрия мениджмънт и перспективите може да си отговориш защо тук се търгува при Р/Е 12,66, което е малко по-горямо от някои други дружества, които са набълбукани с кредити, а ликвидността им е под всякакви критични минимуми.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                Сигурно е от възрастта все пак си на над 100 години

Иначе това което ти намекват е че през май обема на изкупени акции от пазара при Монбат беше по голям и е много повече за сметка на фондове а не на компанията. И друго, объркал си - не 500 хиляди акции , а за над 500 хиляди лева - има МАЛКА разлика
                да, грешката си е грешка , а това че Май месец някой фонд си е купил - добре, ама вече колко месеца поред Монбат си е най-големия купувач, един месец Май пролет не прави Не е лоша компания/особено след като дългосрочния разпродаде /, но акцията й спрямо пазара стои зле като потенциал за растеж според моето скромно мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение

Иначе това което ти намекват е че през май обема на изкупени акции от пазара при Монбат беше по голям и е много повече за сметка на фондове а не на компанията. И друго, объркал си - не 500 хиляди акции , а за над 500 хиляди лева - има МАЛКА разлика
                  Нищо бе. Хубаво е че човекът показва интерес към тази акция То и аз искам да пазарувам подобно дружество при Р/Е 7-8, ама

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                    Ми продавай тогава всичко и бягай в подценените дружества, дет са се набълбукали с кредити до шия
                    за да продам тук, първо трябва да се подлъжа да купя нека се купуват "фондовете" дето си увеличавали драстично дяловете, като междувременно почти целия оборот е от обратното БОНБОН?! НЕ БЛАГОДАРЯ!

Коментар

не ми стана

Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Някак будали ни изкарват тука
                        Ми продавай тогава всичко и бягай в подценените дружества, дет са се набълбукали с кредити до шия

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
                          Виж месец МАЙ 2010г. и ще ти стане ясно.
                          не ми стана

Коментар

Какво има предвид с това, продават на фондове от обратно изкупените ли ? Обратно изкупените им стоят в баланса точно толкова колкото са изкупили до края на юни, а юли са изкупили още над 500хил акции което е над 75% от оборота - така че какви фондове и как точно са си увеличили рязко участието ?!? Някак будали ни изкарват тука
                            Виж месец МАЙ 2010г. и ще ти стане ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
                              http://www.monbat.com/images/upload/...rotokolOSA.pdf
                              Протокол от ОС.

Цитат от г-н Бобоков:
                              С осъществяване на обратното изкупуване моноритарните акционери на Монбат значително намаляха, а някой фондове рязко увеличиха участието си…”

И за новата компания
                              „Това е един бизнес , който ще донесе много пари на акционерите си…”

Какво има предвид с това, продават на фондове от обратно изкупените ли ? Обратно изкупените им стоят в баланса точно толкова колкото са изкупили до края на юни, а юли са изкупили още над 500хил акции което е над 75% от оборота - така че какви фондове и как точно са си увеличили рязко участието ?!? Някак будали ни изкарват тука

Коментар

• http://www.monbat.com/images/upload/...rotokolOSA.pdf
                                Протокол от ОС.

Цитат от г-н Бобоков:
                                „С осъществяване на обратното изкупуване моноритарните акционери на Монбат значително намаляха, а някой фондове рязко увеличиха участието си…”

И за новата компания
                                „Това е един бизнес , който ще донесе много пари на акционерите си…”

Коментар

Working...
                                X