А.... и още нещо, така както гледам от ляво до 7 лв ще успеят няколко да си направят пакет. При положение че има над 3000 участника на пазара ми е интересно кои ще са . И да не забравите да се похвалите ей , ама не постфактум.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Честито на акционерите на Монбат . Новина от вчера :
МОНБАТ АД ОТКРИ ОФИЦИАЛНО ЗАВОД ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА УПОТРЕБЯВАНИ БАТЕРИИ В СЪРБИЯ
На 01.09.2010 г. в гр. Инджия, Сърбия официално бе открито най-високо технологичното предприятие в региона за рециклиране на употребявани оловно-кисели батерии – Монбат ДОО. Дружеството е част от икономическата група на Монбат АД. Инвестицията възлиза на над 12 млн. евро и е извършена в рамките на близо 3 години...............................
Предвижда се заводът да преработва годишно между 15 – 16 000 тона олово и оловни сплави. Преработеното олово и оловни сплави ще бъдат реализирани на европейския пазар, както и в други страни, включително и за производството на батерии на дружеството майка в България. В следващите няколко месеца предстоят пускови дейности до започване на регулярното производство.
Коментар
-
Мен например така ма "измамиха" че ми продадоха артията си на 4,5 ...и после им я продаох обратно на 6.5тъй че съм щастлив "измамен"
Мерси !
Ей такива "измами" ного ги обичамLast edited by COBOSCHETO; 13.08.2010, 23:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеТия са малко по-малко измамници от другите, но все пак измамници.Last edited by prodigal; 14.08.2010, 10:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеВземи за пример цената от ИПО-то до сега не забравяй че спитнаха.И вземи за пример Етропал или ЗърнениРазликата е космическа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеда разбира се има компании които ще дадат по-голяма дохдност от Монбат в близките месеци,но изхождайки от стабилността това е компанията.Аз също съм си набелязал няколко спекулантски позиции за бързи врътки но при тях днес си на плюс утре си на минусАко някой иска да вкара пари и спи по сполккойно според мен това компанията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеТака е - с тези примери дето даваш. Ами сравнявай топ компания с топ компания, мани ги тия ... като зърнените храни.
Монбата си е топ компания и много ме радваше последните години, но гледайки напред сега идва момент за по-перспективни инвестиции според мен!
Успех ти желая!Ако някой иска да вкара пари и спи по спокойно според мен това компанията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеПринципно си прав, но не съвсемОт върха до днес Монбат е на -60.58%, а една Албена например е на -53.95%.
Разликата е космическа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеза мен тази артия си остава една от най-яките на борсата.За 3 г спад такова добро поведение като тази акция няма.Успех на всички инвестирали тук.От върха до днес Монбат е на -60.58%, а една Албена например е на -53.95%.
Коментар
-
С удоволствие . Както винаги (от години ) отчета ще излезе навреме .Както винаги (с малки иключения ) отчета ще е добър (като за летен месец ) - но по интересното е че идват силните месеци . Както винаги мажоритаря е коректен към дребните акционери . За мен крайъгълния камък тука е да си спази обещанието и да не продава на пазара обратно изкупените акции а да привлече 1 , 2 . 3- по големи (частни или институционални) . Имаме си и нова компания в групата (според мен перспективна.) Другия вариянт е ако не се намери стратегически сериозен инвеститор е обратно изкупените акции да се раздадат пропорционално между акционерите кото дивидент . Има и много други вариянти но в повечето от тях аз от акционер ще се превърна в донор който финансира приказния и луксозен живот на мажоритаря , което не ми е по вкуса и ще бягам надалече и няма да се върна (предполагам и други биха направили така ), както вече се случи с някои компании на БФБ (където мажовци си отрязаха клона на който седят)
Коментар
Коментар