IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гледам в темата разбирачи разни са се навъдили, дори и 5 лева за монбатка не давали. И аз съм крайно недоволен от проведеното от Елана ИПО, особено като го сравнявам с ИПОто на Хима - къде са 4 лева за Хима, къде са 6,95 за Монбат. Даже онзи ден отивам да си търся депозитарната разписка и еланци ми викат "Ама не са готови още, ама дай 10 лева да ти прехвърлим акциите, че сме ти ги сложили в лична сметка". Аз да съм искал такова нещо не си спомням. А при Хима докато влязох в ЦКБто и ми извадиха разписката и по живо по здраво!
    Но всичко това беше до сега, а вече дойде суровата борсова реалност. От тук нататък важни са цифрите, а като гледам Монбат има много добри перспективи, ако изпълни прогнозираните резултати поне наполовина. Монбат е лидер на Балканите със сериозно присъствие в целия ЕС. Към това се добавя и амбициозната инвестиционна програма, която допълнително ще подобри позициите му след 2-3 години. Много хора не се замислят, че Монбат е на практика син чип и на 3 април ще влезе в Софикс, а като го сравнявам с дружествата в Софикс не виждам причина да се търгува под 11-12 лева. Към това трябва да се добави и доста високата за българските мащаби ликвидност на позицията, което допълнително покачва цените. Скоро на БФБ ще се появи по всяка вероятност и Приста ойл, което ще донесе допълнителен импулс.
    Всъщност единствената причина все още да се търгува под 11-12 лева е ИПОто, което се проведе твърде скоро и все още има много играчи, които се нагушиха с акции по 6,95 лв. и са супер доволни и на 30% за 45 дни, а много от тях напазаруваха и със заемни средства. С времето обаче продавачите ще стават все по-взискателни към инвестицията си и ще търсят повече %ти печалба преди да продадат.
    За това аз купувам и не се страхувам. Взех си на 6,95 лв, но продължавам да пълня и на 9,50, и на 9,00 лв, и на 8,50 лв. Така също си пълних и от Хима - и на 5,80, и на 5,50, и на 5,20 при все че падаше цената. Я ми кажете, ама честно, колко от вас, от сегашните разбирачи скептици за Монбат, са очаквали когато Хима затвори първия ден на 5,30 че съвсем скоро ще стигне 8,50 лв? Та за това аз си купувам и само за едно съжалявам - явно повече няма да може да си купим на 8,50 Монбат.
    Както казвам "Блажени са прозорливите, защото тяхно е царството борсово!".

Коментар

• Първоначално изпратено от Dundo1
      Ne se pritesnqvaite.Da ne stane taka sled 2 meseca kato izleze god.ot4et vsi4ki da pi6ete obratni komentari na tova,koeto pi6ete sega
      Tazi akciq stiga dale4e pove4e otkolkoto predpolagate v dulgosro4en plan
      Ne e preporuka
      ха ха, верно друго ще се разправя

Коментар

• отчета ще го докара до стойности над пак ли 200милиона ли) балона се надува, надува, надува...които иска да си го чака може пък да стане след отчета 14 лв или направо 21 +

Коментар

• Ne se pritesnqvaite.Da ne stane taka sled 2 meseca kato izleze god.ot4et vsi4ki da pi6ete obratni komentari na tova,koeto pi6ete sega
          Tazi akciq stiga dale4e pove4e otkolkoto predpolagate v dulgosro4en plan
          Ne e preporuka

Коментар

• Poncho, здравей!
            Един съвет- личен, много внимавай с MONB, ръстовете в отчетите му са много опасни. Според мен Елана много го излъскаха и успяха, поне за сега. Преди няколко сесии писах, че IPO са реално успешни след първия месец. Според мен цената се повиши достатъчно, за да могат по-големите играчи да затворят на печалба.

Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от 1anti
              че монбат ще пада е ясно. въпросът е дали до 6.95 или и по-надолу...

Ххехехехе 1.95 не искаш ли. Е сигутно искаш ама засега само при сплит 1/10

Коментар

• че монбат ще пада е ясно. въпросът е дали до 6.95 или и по-надолу...

Коментар

• аз ше хода да изпия една бира. явно нещо не се изразявам добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от ela ma
                    Първоначално изпратено от Bobi75
                    значи затова днес ЕНЕР скочи
                    не. затова утре няма да пада. както повечето акции.
                    зами за мен мин 55 лева, мах 65 и затваряне на 62 си е скок. след като не съм извратен от балоните ми прилича на скок. добре де, скокченце

а повечето акции не разбрах какво ще правят. ще скачат или падат?

извинявай, че не се обръщам по име към теб но Ела Ма звучи малко де да знам...

Коментар

• чудесна възможност за допълване на акции в портфейла имахме днес.

Коментар

• Като нищо ще я отпишат. Енергия имам предвид. Във всеки случай ще отправят търгово...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                          значи затова днес ЕНЕР скочи
                          не. затова утре няма да пада. както повечето акции.

Коментар

• значи затова днес ЕНЕР скочи

Коментар

• БФБ-София АД е постъпила следната информация от Енергия АД-Търговище /ENER/:
                              Енергия 97 АД-Търговище, притежаващ мажоритарен пакет в капитала на Енергия АД-Търговище, и Енергия консулт ЕАД-София, миноритарен акционер в същото, са постигнали договореност с EnerSys Holdings (Luxembourg) Sari-Люксембург, за продажба на притежаваните от тях акции от капитала на Енергия АД-Търговище. Окончателните финансови параметри на сделката ще бъдат определени в резултат на извършването на допълнителни финансови анализи и изравнявания, така, както е предвидено в подписания договор. Съществено и неотменимо условие за приключване на сделката е издаване на разрешение от Комисията за защита на конкуренцията за допускане на концентрация на стопанска дейност. Непосредствено след подписването на договора EnerSys Holdings (Luxembourg) Sari възнамерява да започне и преговори за сключване на договор за съвместно управление на притежаваните акции в Енергия АД-Търговище, както със страните по договора, така и с други акционери в Енергия АД-Търговище, чиято цел основно би била съхраняването на актуалното състояние на дружеството до окончателното приключване на сделката.
                              Кратко представяне на EnerSys: EnerSys Holdings (Luxembourg) Sail е 100% дъщерно дружество на EnerSys, публично дружество, чиито акции се търгуват на Нюйоркската фондова борса (NYSE: ENS), c годишни продажби от 1,4 милиарда долара на САЩ. EnerSys, световният лидер в областта на системите за акумулиране и съхранение на енергия за индустриални цели, е производител и дистрибутор на акумулаторни и тягови батерии, зареждащи устройства, енергийно оборудване и аксесоари за батерии, като неговите клиенти са разпръснати из целия свят. Тяговите батерии се използват за електрокари и други стопански машини, захранвани с електричество. Акумулаторните батерии се използват в телекомуникациите, комуналните услуги, за доставка на енергия, при която не е допустимо прекъсване, както и в много други сфери, изискващи наличието на резервни източници на енергия. Дружеството предоставя и следпродажбени и клиентски услуги в над 100 страни посредством своите продажбени и обслужващи центрове по целия свят. Повече информация за EnerSys може да се намери на http://www.enersvs.com

Коментар

• бърза работа нямаме. ше изчакаме някоя друга седмица и нещата ще си дойдат на мястото. ето и даже и DOVUHL се раздвижи, времето и то се оправи

мението не е преропърка за купуване/продаване на чушки и домати, да не говорим за акции и др. под.

Коментар

Working...
                                X