IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BGold
    Първоначално изпратено от patkan
    Първоначално изпратено от BGold
    Далече си от истината. Имаше посредници със заявки за над 20 млн.
    И на каква цена, ако обичаш, да кажеш?
    Много глупав въпрос
    Не съм много умен, вярно е, затова питам по-умните като теб.
    Чакай да се конкретизирам, "над 20 млн." означава почти всички акции на минималната цена или 3/4 на цената на ИПО-то. Та при положение, че е бук-билдинг и се знае във всеки момент колко са заявките, колко мислиш са искали да си вземат тези посредници и на каква цена? Сериозно ли мислиш, че на цена 5.50 щеше да се намери един посредник, който да е готов да купи всички акции? Да ставам ли по-конкретен?

Коментар

• Първоначално изпратено от patkan
      Първоначално изпратено от BGold
      Много глупав въпрос

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold

Коментар

• Първоначално изпратено от Oikumen
          Вече предлагане над 9.77. Който взел, взел. Оттук насетне само фондове търгуват
          Потъркай очички и пак погледни, намери клавиатурката и се покай публично с "Повече няма да правя така" - 200 пъти...

Коментар

• Далече си от истината. Имаше посредници със заявки за над 20 млн.

Коментар

• Първоначално изпратено от the mag
              Убеден съм че печалбата щеше да им е по- голяма ако вместо да изсипват 2 седмици го бяха правили по- внимателно 2 месеца примерно.
              Две мнения по този въпрос няма, но не забравяй "пропуснатите ползи" за тези 2 месеца. Въпросът в момента е, не "дали" се печели по почти всички позиции, а "колко", в този смисъл не ги мислете от Елана, не са си направили криво сметката, отбележи и възможността голяма част от парите вкарани в ИПО-то да са караткосрочни заеми, които трябва да се връщат. Схемата не е нова за пазара, пък и след ИПО-то на CHIM се видя , че дяволът не е толкова черен и могат да се вадят "бързи пари".

Коментар

• Само да не забравяме, че Елана ги е страх да не спечелят...

Коментар

• С ТАЗИ СТАТИЯ ИНДИРЕКТНО НИ КАЗВАТ ДА НЕ БЪРЗАМЕ С ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ ДАННИ ОТ ОТЧЕТА, НО СЪС СИГУРНОСТ ИНФОТО ЗА СДЕЛКАТА С СТАРТ ДОБРИЧ ЩЕ ИЗБУТА ЦЕНАТА НАГОРЕ, ИНТЕРЕСНО МИ Е ОБАЧЕ ДО КАКВО НИВО, ОЧАКВАНИЯТА СА МИ ПОНЕ ДО 10 ЛВ. А ТЕЗИ ИЗСИПВАНИЯ МОЖЕ БИ СА СВЪРЗАНИ С НАСТЪПИЛИ ПАДЕЖИ ПО РЕПО СДЕЛКИ. АКО РЕПО-ТАТА ИМ СА 14 ДНЕВНИ, ТО МОЖЕМ ДА ОЧАКВАМЕ ОЩЕ ТАКИВА, КАТО СЕ СМЕТНЕ СРОКА.

Коментар

• Вече предлагане над 9.77. Който взел, взел. Оттук насетне само фондове търгуват

Коментар

• "- Как очаквате да се развива компанията в първите месеци на 2007 година и разполагате ли с прогнозни финансови резултати?

Определено считам, че ангажиментите, които поехме към инвеститорите при първичното публично предлагане, ще бъдат изпълнени. Призовавам инвеститорите и инвестиционната общност да проявят търпение относно оповестяването на предварителните финансови данни за дружеството за последното тримесечие на 2006 г."

От първото изречение в отговора си вадя заключение че ще спазят обещаните в проспекта 14 млн. лв. печалба за 2007.
                      А във второто ми се струва че ни дава знак да очакваме добра изненада в отчета за 2006-та
                      Абе все хубави неща ми се превиждат май. Дали е щото имама доста акции тук!?

Коментар

• http://investor.bg/?id=46204
                        Не им липсва амбиция.

Коментар

• Паткан много ми хареса мнението ти Обаче и аз мисля че елана играха до някъде срещу интереса си. Тези мощни изсипвания в продължение на една седмица накараха хората да се дръпнат от акцията, да играят много по внимателно и да чакат само изсипванията. И при Химимпорт имаше изсипвания но много по-премерени и никой не се оплаква. Убеден съм че печалбата щеше да им е по- голяма ако вместо да изсипват 2 седмици го бяха правили по- внимателно 2 месеца примерно.

Коментар

• Били, ALUM не добива алуминий

Коментар

• Първоначално изпратено от justpassingby
                              Edin den bez izsipvania i zenata e UP. Dori i Elana razbra, che s tezi si prodajbi susipva sobstebia si interes... Da vidim, tursene vuv vseki sluchaj ima, tova e fakt
                              Минаващият, напиши го това на кирилица, за да могат да го прочетат от Елана и да се осъзнаят... представям си как брокерите със сълзи на очи изсипват MONBAT... тази мъка не може да бъде описана, съсипан съм... Оскарът за сценарий за 2008г. ще получи филмът "Монбат" - драма на годината. Но пък някои личности тук ме обогатиха - преди си мислех, че на пазара има само "продавачи" и "купувачи", сега към тях добавям и "изсипвачи", не се бъркайте - те НЕ СА продавачи(за справка мнения по-долу), те са трета категория, която пречи на пазара...лоши хора, така да се каже, ама няма лошо - като приключат изсипвачите пазара пак ще функционира нормално, с купувачи и продавачи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lotus
                                Хич не си противореча. Търсенето на алуминия в световен мащаб е независимо от търсенето на продукцията на Алкомет.

Поздрави за 1анти.
                                Какви са тия странни часове на постингите?! 10:03 на предишното

Този отговор пиша в 9:04

Коментар

Working...
                                X