If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дивидентите са доста ниски в сравнение със свободните парични потоци, които компанията генерира. Поради тази причина не мисля, че трябва да са водещия фактор при взимането на решение за инвестиция в Монбат.
EDIT: Другата форма на дивидент е доста по-добра според мен.
Ако incentive-а ви да инвестирате тук са дивидентите не знам, защо не си държите парите по депозити в банки. Особено, като се има в предвид dividend yield-a.
Що бе, Никола? Компанията си клони към матуритет и, ако не се влюбят в някоя "зелена" мода при батериите, не виждам защо дивидента да не е основен доход един ден.
Апропо, дивидент и сега си дават редовно, но под друга форма.
При добро желание, може да го нанесеш в табличката с чисълцата, както Никола я описа.
Моят модел мери дисконтираните парични потоци към фирмата. Гледам фирмата като цяло колко би струвала. Ритейл инвеститорите и дивидентите тук не са толкова важни.
Ако incentive-а ви да инвестирате тук са дивидентите не знам, защо не си държите парите по депозити в банки. Особено, като се има в предвид dividend yield-a.
[QUOTE=EquityPrivate;1171884]Няма дивиденти, нали взеха 15млн. евро от ЕБВР. Сега трябва да плащат лихви, а за дивиденти пари няма да има.[.
..........
От Монбат също така уведомяват, че с оглед установяването на дългосрочна политика по отношение на разпределението на печалбата на дружеството през следващите три години (2011, 2012 и 2013 г.), УС е взел решение да предлага ежегодно на акционерите до 35% разпределение на нетната печалба под формата на дивидент.
Мене зад вратичките какво се случва не ме интересува ....само табличката с чисълцата ме интересува мое и леко понапудрена да е ама ...табличка с чисълца да е .....а мое и некое друго коефициентче .....а скоро може и дивидентче
Няма дивиденти, нали взеха 15млн. евро от ЕБВР. Сега трябва да плащат лихви, а за дивиденти пари няма да има.
Мене зад вратичките какво се случва не ме интересува ....само табличката с чисълцата ме интересува мое и леко понапудрена да е ама ...табличка с чисълца да е .....а мое и некое друго коефициентче .....а скоро може и дивидентче
Дивидентче тука скоро нЕма да има, но най ще има сълзи и сополи.....па може и малко вазелин като бонус от Мон Ойл
Монбат търси инженери !!!??? Всякакви !!!! Преди две години Бобоков се изплаши от "кризата" и уволни много инженери и стари работници , защото били с големи заплати. Надяваше се тази криза да му върне от чужбина други инженери и работници , които да му работят за жълти стотинки , ама май не стана точно така. Виждам , че тук се пишат коментари от доста интелигентни и просветени хора , но имат ли представа какво точно се случва зад оградата на този завод.
Как може да е недохранен, съвсем ще изпосталее накрая. Поне сме спокойни, че не е от правенето на модела. Още ли държи пистолета в жабката, за да плаши клонингите на Андреа !?
Е, ти пък сега. Празната глава можеш ли с нещо да я изплашиш?
Освен пистолета нядявам се не си забравил и за пачките с долари небрежно нахвърляни в жабката. Това е важен елемент. Сегашните силиконени кукли вече не се впечатляват само от някакви си пистолети. Нали момичето трябва да ходи на солариум, маникюр и педикюр. Ако нямаш пачки, с пистолет ли ще плащаш?
Коментар