If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
монбат имат ли технология за литиевойонни и литиевополимерни акумулатори?
оловото скоро няма да е на мода.
След 4-5 години по-голямата част от градските коли ще са електромобили. Ще изминават с едно зареждане 100-150 километра. Ще си ги зареждаш всяка вечер в гаража или на стоянката на паркинга.
Монбатковци го проспиват този момент в дълбока, тъмнорозова и безпарична дрямка...
Избързваш - сложи по една нула зад 4-5 и ще стане по-реално 40-50.
Отделно се работи над няколко технологии за т.н. екологичен автомобил, но проблемите са инфраструктурата.
Забравяш водородния двигател - сериозен проблем с инфраструктурата няма станции за зареждане.
Забравяш, че и КПД-то на бензина е 30%, а на дизела е 40%. Работи се и в това направление. Има възможност за увеличение на КПД-то им 2-3 пъти, а бензиностанциите са си на мястото.
Електромобилите също имат проблеми с инфраструктурата. Там се работи в няколко направления. Освен зареждане - акумулаторни станции. Спираш на акумулаторна станция и ти сменят батериите за 1 мин - точно толкова колкото да заредиш с бензин. Старите остават там за зареждане.
Темата е много сложна и дълбока и съвсем няма да има решение в рамките на следващите 4-5 год.
След 4-5 години по-голямата част от градските коли ще са електромобили. Ще изминават с едно зареждане 100-150 километра. Ще си ги зареждаш всяка вечер в гаража или на стоянката на паркинга.
Монбатковци го проспиват този момент в дълбока, тъмнорозова и безпарична дрямка...
С две думи: Компания БЕЗ БЪДЕЩЕ!!!
Внимание, когато ВИ ЛЪЖАТ!!!
Платеният драскач на банката и фалиралия форексчия пак са се развихрили по нощите.
Май сън не ги лови .
А за инвестиралите в най-добрата компания на БФБ да не се грижат.
Парите за покупката на такава технология и обучение на персонал заминаха за обратно изкупуване на акции... Много тъпа стратегия на една от малкото фирми, които все пак се опитват да произвеждат нещо в БГ... А не е и само покупката, искат се и години за пълно усвояване на такова едно сложно производство.
С две думи: Компания БЕЗ БЪДЕЩЕ!!!
Внимание, когато ВИ ЛЪЖАТ!!!
Внимаваме много и затова много внимателно наблюдаваме ЛЪЖИТЕ, КОИТО ПИШЕШ.
Парите за покупката на такава технология и обучение на персонал заминаха за обратно изкупуване на акции... Много тъпа стратегия на една от малкото фирми, които все пак се опитват да произвеждат нещо в БГ... А не е и само покупката, искат се и години за пълно усвояване на такова едно сложно производство.
Имат 2 години гаранция
Гигов имах предвид ,че изкара една седмица след гаранцията...
Е, извинявай, не разбрах. Точно това имах предвид. Скапват се ТОЧНО след като ти изтече гаранцията. Ама да знаеш, ако продадат това ноу хау (как го правят) на другите акумулаторни компании ще спечелят стотици милиони.
За това си купих и акции.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
знаеш ли ,че еднодневната печалба е най сладка...
иначе дългосрочен,
ставаме агресивни ли и да не ми влезеш на мушката ....? Когато съм имал акции от Монбат ти не си знаел ,че има такава компания .... знаеш ли предишното и име ? Имат 2 години гаранция
Гигов имах предвид ,че изкара една седмица след гаранцията...
И тези вложения изброени по-долу продължават всяка година.
Това, което коментирам тук не е дали Монбат е добра или лоша компания. Да, тя е добра, но струва ли толкова? И вторият въпрос е защо не се инвестира в бизнес при тези "промоции", а в акции на дружеството? Или мажоритарите станаха финансови анализатори вместо производители... Ей това е мързел
Нали точно това ти обеснявам, че инвестират в бизнес. Пак ти казвам прочети ще го намериш лесно, преди да изразяваш мнение. А обратното изкупуване, ще разберем след време дали е инвестиция. Според мен е и ще бъде с голяма възвращаемост. Монбат имат финанси и за двете неща.
Не знам какви технологии имат, ама техните акумулатори се скапват напълно точно един месец след като им изтече гаранцията. Сякаш имат механизъм за саморазрушение. Не е препоръка. Имам акции на компанията.
При мен беше една седмица...
Тогава не е проблем. Имат 2 години гаранция. Стига да ти е попълнена гаранционната книжка. Понеже вече съм го ял, си спазвам всички условия на гаранцията.
Не знам какви технологии имат, ама техните акумулатори се скапват напълно точно един месец след като им изтече гаранцията. Сякаш имат механизъм за саморазрушение. Не е препоръка. Имам акции на компанията.
Първо това няма да е съвсем скоро и второ сигурно са много добре наясно с въпроса и работят по него. Пример: Преди няколко години колко компании произвеждаха джипове (SUV), а сега има ли компания която не произвежда.
Не знам какви технологии имат, ама техните акумулатори се скапват напълно точно един месец след като им изтече гаранцията. Сякаш имат механизъм за саморазрушение.
Не е препоръка. Имам акции на компанията.
Коментар