IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kenanov
    До колкото си спомням имаше насрочено представяне на инвестиционната политика за 2008-2009 в края на февруари, да не би да съм го пропуснал??
    Погледни корпоративния календар!

Коментар

• Хмммм ще си купуваме скоро на 25 май май пък и 23 е вероятно
      не е препоръкааааааа

Коментар

• До колкото си спомням имаше насрочено представяне на инвестиционната политика за 2008-2009 в края на февруари, да не би да съм го пропуснал??

Коментар

• Първоначално изпратено от plus
          Първоначално изпратено от Nikola
          Не се карайте момчета. Цената на Монбат ще расте, когато цените на оловото на международните пазари се повишават защото компанията ще може да формира по-ниска себестойност на произвежданта продукция спрямо конкурентите си заради фабриките преработващи акумулаторна скраб. От там маржините ще се подобрят. Въпроса е да се прецени до кога ще могат да поддържат тези ниски COGS спрямо конкурентите си и какъв би бил ефекта върху цената на произвеждната продукция, когато се появят още такъв тип прерабоващи фабрики?
          Dali obache skoro shte se pojvjt?
          Veche ima edin v Plovdiv, koito e baq golqm.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
            Не се карайте момчета. Цената на Монбат ще расте, когато цените на оловото на международните пазари се повишават защото компанията ще може да формира по-ниска себестойност на произвежданта продукция спрямо конкурентите си заради фабриките преработващи акумулаторна скраб. От там маржините ще се подобрят. Въпроса е да се прецени до кога ще могат да поддържат тези ниски COGS спрямо конкурентите си и какъв би бил ефекта върху цената на произвеждната продукция, когато се появят още такъв тип прерабоващи фабрики?
            Dali obache skoro shte se pojvjt?

Коментар

• Не се карайте момчета. Цената на Монбат ще расте, когато цените на оловото на международните пазари се повишават защото компанията ще може да формира по-ниска себестойност на произвежданта продукция спрямо конкурентите си заради фабриките преработващи акумулаторна скраб. От там маржините ще се подобрят. Въпроса е да се прецени до кога ще могат да поддържат тези ниски COGS спрямо конкурентите си и какъв би бил ефекта върху цената на произвеждната продукция, когато се появят още такъв тип прерабоващи фабрики?

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                Знаеш ли откъде идват различията в мнеията ни? Ти гледаш сега, аз гледам утре. Ти гледаш всичко, аз гледам само по-ликвидното. Ти не държиш на мажоритара, за мен е изключително важен. Гледаш ръст на индустрии, аз на конкретна компания.

п.п. интересно как ме определи за слаб инвеститор, а после казваш респект, странно е някакси

Колко добре казано +++++ ))
                Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

Знаеш ли откъде идват различията в мнеията ни? Ти гледаш сега, аз гледам утре. Ти гледаш всичко, аз гледам само по-ликвидното. Ти не държиш на мажоритара, за мен е изключително важен. Гледаш ръст на индустрии, аз на конкретна компания.

п.п. интересно как ме определи за слаб инвеститор, а после казваш респект, странно е някакси
                  явно не си ме разбрал

нямам АДСИЦ
                  за мен е по добре да купя в ниското - там където даден сектор не може да просперира без основни суровини

лошото е обаче че транспорта няма да става по евтин
                  затова съм в процес на структуриране на 50 % от протфейла в стил затворен кръг индистрии
                  дано да ми излезе печеливша стратегията

Коментар

• Знаеш ли откъде идват различията в мнеията ни? Ти гледаш сега, аз гледам утре. Ти гледаш всичко, аз гледам само по-ликвидното. Ти не държиш на мажоритара, за мен е изключително важен. Гледаш ръст на индустрии, аз на конкретна компания.

Коментар

Даа, свободата на избора е едно от най-големите предимства на демократичните държави с пазарна икономика. Наслаждавайте и се момчета
                      По същия начин форумец назовавещ се хан крум избра да си продаде Монбат на 9,40 за да си купи Каолин на 13,50. Това е свободата да избираш
                      така е Хосе,

истината обаче е че в момента монбата е по скъп от искрата

единственото предимство за което се сещам в момента е участието им в индекса и строящите се цехове за преработка на олово в рум. и сърб.

колкото до каолин ипото беше скъпо но на сегашните цени и показаните резултати не седи толкоз зле
                      предвид един от най бурно развиващите се сектори на икономиката не само в бг а и изсточна европа - строителството за мен е слаб инвеститор този които няма акции на компания в сектора на индустриалните минерали - по този начин се възползва от сегмента на недвижимите имоти долу в ниското (на първа линия в сегмента)
                      освен това ако имаме свиване на сектора на недвижимостите то продажбите на индустриални минерали най вероятно ще намалеят но с известно закъснение (има време да се освободиш на що годе прилична цена) - за този който има очи да види защото повечето не виждат по далече от носа си

успех ти желая и ............. респект
                      мненията ти са ценни за мен дано да постигна и подобни резултати (декларираните от теб)

УСПЕХ

Коментар

• Даа, свободата на избора е едно от най-големите предимства на демократичните държави с пазарна икономика. Наслаждавайте и се момчета
                        По същия начин форумец назовавещ се хан крум избра да си продаде Монбат на 9,40 за да си купи Каолин на 13,50. Това е свободата да избираш

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче
                          Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                          Първоначално изпратено от Valuator
                          Новак, тук дует Бобокови обаче би запял рефрена от известна песен на Камен Воденичаров - "Ала нямаш мен..."
                          може, може

аз също го обичах монбата, ама в момента повече обичам искрата на 5
                          бих казала " Добър избор"
                          баш...
                          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                            Първоначално изпратено от Valuator
                            Новак, тук дует Бобокови обаче би запял рефрена от известна песен на Камен Воденичаров - "Ала нямаш мен..."
                            може, може

бих казала " Добър избор"

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                              може, може

Коментар

• Новак, тук дует Бобокови обаче би запял рефрена от известна песен на Камен Воденичаров - "Ала нямаш мен..."

Коментар

Working...
                                X