IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5
    Първоначално изпратено от Борис
    Какво означава "вашето"?
    Даниела Пеева е ДВИ на 3-4 публични компании доколкото знам.
    Надявам се че и работата и с Каолин няма да попречи на професионалното и точно изпълняване на задълженията й към другите компании.
    Точно така! Добре е да се знае, че дейността на ДВИ масово се "оутсорсва" в момента. Не само Даниела, но и други хора от бранша са си направили фирми, които предлагат услугата "ДВИ" на публичните дружества. Не знам защо, но много хора си мислят, че след като ДВИ-то е "директор" и трябва непременно да бъде на трудов договор към дружеството.....
    ДВИ не беше ли нещо като човек, който е експерт запознат с конкретната компания "отвътре" и не би могъл всеки да изпълнява тази длъжност, т.е. не всеки може да изпълнява тази длъжност и още по-малко външна фирма??? не че не сме в бг реалитито
    Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• "Вашето" имаше за цел да подчертае, че не съм от вашата "секта" - все още.
      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Това, че е ДВИ на няколко дружества взех да се замислям за световната конспирация каква е връзката между тях и дали има въобще такава ???? приемайте го на шега
        Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
          А за колко не знаеш... Нека Даниела каже на колко компании е била, е, и ще бъде дви?
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
            Какво означава "вашето"?
            Надявам се че и работата и с Каолин няма да попречи на професионалното и точно изпълняване на задълженията й към другите компании.
            Точно така! Добре е да се знае, че дейността на ДВИ масово се "оутсорсва" в момента. Не само Даниела, но и други хора от бранша са си направили фирми, които предлагат услугата "ДВИ" на публичните дружества. Не знам защо, но много хора си мислят, че след като ДВИ-то е "директор" и трябва непременно да бъде на трудов договор към дружеството.....
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Какво означава "вашето"?

Коментар

• В тази връзка, считано от 01.06.2008 г. Антония Ценова напуска поста Директор за връзки с инвеститорите на “Каолин” АД, но ще продължи да съдейства на «Каолин” АД и новият директор за връзки с инвеститорите за промотиране на корпоративния имидж на компанията. Считано от 01.06.2008 г. длъжността Директор за връзки с инвеститорите на дружеството се заема от Даниела Пеева.
                Колеги това вашето ДВИ ли е според вас?
                Не-заслужил инвеститор

Коментар

• мисля че може да ги търгуваш още от деня след последния в които даваха право на увеличение..... И другите ще си ги получиш като додидат
                  Business as Usual

Коментар

• Кога мога да търгувам притежаваните от мен акции. Трябва ли да ги задържа за някакъв срок за да получа акциите от увеличението или мога вече да си работя с тях, пък новите ще си дойдат след 2-3 месеца.
                    Моля да ме извините за лайшкия въпрос, но съм все още нов тук и не съм съвсем ориентиран.

Коментар

• Първоначално изпратено от Commentator
                      ...В заключение ще кажа, че борса, която допуска 50-60% спад на котировките, без да има някакъв аналогичен срив в икономиката като цяло, не може да спечели доверието на масовата публика, ако ще то за директни инвестиции или такива чрез позлването на услугите на "професионалисти"! Така ликвидността ще си стои на дъното, където по принцип винаги си е била! ...
                      Пазара се срина, защото беше балон! Беше подминал икономиката и рано или късно трябваше да се върне към нея, т.е. да се срине.
                      И нормално повлече надолу и добрите дружества.

Коментар

• Пред фактите и masters мълчат ! А сега да видим като 106 ви скри "топката в ъгъла" и познайте на какъв таргет ще я пусне и кога
                        ?
                        COBOSCHETO интересно е да видиш колко оферти продава направиха ПФБК за да вдигнат цената на трите акции ..... зимата взимаха пари от продажба на Петрол..... а в бъдеще.....
                        Нямам нищо спрямо акцията ,но гледам технически на нещата .... къде отиде изкупуването до 30 лв....

Коментар

• Абе, Comentator-e, толкова ли не намери какво да правиш петък вечерта, че си писал такива дълги постове
                          Надявм се да не те засегна, но ще ти кажа нещо което предполагам знаеш:
                          На пазара има 2 вида участници - КУПУВАЧИ и ПРОДАВАЧИ, където се срещнат техните интереси там се формира цената. Както едните не могат без другите, така и обратното. Затова, ако смяташ, че твоята прогноза ще се изпълни трябва да си много радостен, че има кой да ти продаде при тази цена .
                          Относно ефективността на пазара има цяла теория за това. Най-общо казано извода от нея е че за да печелиш трябва да търсиш неефективен пазар

Коментар

• Пред фактите и masters мълчат ! А сега да видим като 106 ви скри "топката в ъгъла" и познайте на какъв таргет ще я пусне и кога ?
                            Скоро "ненапълнилите" ще се радват и на максималният ценови лимит да купят.Комшийката я слушах днеска в магазина вика на продавача.Айде бе извади един хляб изпод тезгяха кво се скръндзиш ще ти го платя двойно ? Все си скрил "един за твои хора".А тои вика ела утре ще ти запазя два на тройна цена.

Не е препоръка "за покупка" на хляб

Коментар

• [quote="Commentator"]Въпросът, Хосе, е в това дали пазарът адекватно оценява акциите на търгуваните компании. Ако пазарът не го прави, тогава разумното поведение е човек да вложи само част от планираните инвестиции на такъв пазар, а останалата на друго място, може би на депозит (който, уви, към момента бие доходността от инвестиции на борсата, макар и само временно). По този начин пазарът би загубил ликвидност поради своята неефективност. Неефективното оценяване на търгуваните активи на каквато и да било борса води до загуба на доверие в самата борса.

До голяма степен неефективността на нашия пазар се дължи и на неефективното управление на инвестициите от страна на местние институционални инвеститори. Имам достатъчно лични наблюдения върху това. А и всички видяхме изпълненията на взаимните фондове миналата година и до какъв срив на доверието доведе всичко това сред дребните акционери и дялодържатели в тези фондове. На свой ред, този срив на доверието, съвсем заслужено и логично, доведе до отлив на ликвидност от и без това неликвидната ни борса. Това направи оценките на активите още по-неефективни, просто защото липсват достатъчно ликвидни средства сред повечето фондове за оптимизиране на портфейлите. Стигна се до ситуацията, че някои фонд мениджъри искат да купуват тази или онази акция, но им липсват достатъчно свободни средства, за да го направят. А това в повечето случаи се дължи на обратни изкупувания на дялодържатели и така се завърта една хубава въртележка.

Именно поради тази неефективност при оценката и управлението на активите повечето хора и обществеността като цяло все още гледа скептично към капиталовия пазар. Особено след генерираните от "професионалните мениджъри" свръх очаквания и последвалия ледено-студен душ с по над 50% загуби! Колкото и да не ми се иска да е така, оказва се, че проблемът с липсата на ликвидност на пазара до голяна степен се дъжли на "професионализма" на родните институционални инвеститори и не се дължи само и единствено на изтеглянето на чужди капитали от пазара. Крехкото доверие, което взаимните фондове едвам изградиха през последните години, портфолио мениджърите им направиха всичко възможно, за да го загубят с шеметна скорост. Иди сега убеждавай някого, че е добре да се инвестира във взаимен фонд. При каква доходност и при какъв риск?! И то когато лихвите по депозитите се удвоиха, а консервативните фондове могат само да си мечтаят за такава доходност. Уви, пенсионните фондове с нищо добро не се различават, освен с нормативната разлика, че хората не могат да си изтеглят парите от задължителните фондове. Аз лично отдавна щях да го направя.

Ето за това иде реч. Много компании не заслужават доверието, което инвеститорите им гласуват. Но Монбат определено не е сред тях. Но ако така наречените инвеститори ми търгуват веднъж компанията при P/E = 40+, а след това P/E = 23 половин година по-късно при непрекъснато подобряващ се фундамент, ясни перспективи за развитие и висока стабилност на резултатите, то доверието - моето и това на обществеността - няма как да е високо. Аз лично се надявах, че с увеличаването на инвеститорския интерес през миналата година, борсата ще стане малко от малко по-стабилна и разумна. А то се оказа точно обратното - явно еуфорията привлича малоумните и кара разумните да са нащрек! Сега като си помисля, например, за изпълненията около Трейс?

В заключение ще кажа, че борса, която допуска 50-60% спад на котировките, без да има някакъв аналогичен срив в икономиката като цяло, не може да спечели доверието на масовата публика, ако ще то за директни инвестиции или такива чрез позлването на услугите на "професионалисти"! Така ликвидността ще си стои на дъното, където по принцип винаги си е била!

Приятен уикенд и на теб, Хосе!

Първоначално изпратено от Хосе
                              Първоначално изпратено от Commentator
                              Рано или късно цената ще отрази фундамента, ако не от родните "инвеститори", то от чуждестранните инвеститори с поредица изкупувания и не само в последната минута на последния ден от месеца!
                              Ами ето, това е, рано или късно фундамента ще се отрази. Защо се впрягаш? Бърза работа ли имаш? Сам знаеш че добрите инвестиции и добрите доходи искат време. Вместо да проклинаме пазара и "инвеститорите" на него, напротив, трябва да се радваме че ни предлага подобни възможности. Все едно да се сърдя на гърчетата че преди година 3-4 месеца държаха цената на 9-10 лв. и не и дадоха да диша докато не излязат. Не, не им се сърдя, благодарен съм им от сърце Как иначе ще имам толкова голям пакет на такава ниска цена Това е, неволята ще ги научи

Приятен уикенд!
                              Поздрави абсолютно точно наборе ) и това не се отнася само за Стартера) а и за целия ни смешен пазар ) с доста добри компании ).

Ама както казва бат Хосе) нещата все някога идват на мястото си )
                              Който има бърза работа да му мисли ))
                              Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Има инвеститори които купуват зариди това как звучи името на компанията. Това съм съм аз.

Коментар

Working...
                                X