IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BGold
    Първоначално изпратено от Гари
    Първоначално изпратено от орка
    Кой друг мажоритар толкова категорично е показал че смята акциите на дружеството си за подценени?
    Мажоритарят не е казвал нищо. Надолу в темата ставаше въпрос, че Бобоков не само че не е купувал, но и е продал доста акции. И сега купува не той, а Монбат, не правите ли разлика? А дори и в това съобщение никъде не се казва, че някой по някакви причини смята акцията за подценена. За мен такова решение си е гаф на мениджмънта - харчим едни пари за обратно изкупуване, при условие че имаме доста заеми за изплащане и планирани инвестиции. Поне да бяха приложили някакви обяснения и сметки как това изкупуване ще облагодетелства акционерите /тези най-верните, които нямат намерение да продават/. Едва ли някъде по света е бил изтъкван такъв мотив за обратно изкупуване - да се окажела пазарна подкрепа на акцията. Цената пада и ние ще я крепим с парите на същите тия акционери. Друг е въпросът ако компанията имаше много излишен кеш, който се чуди за какво да използва. Но случаят не е такъв.
    Съгласен съм. Това си е чист популизъм. Няма смисъл да го правят по време на такава криза - ефекта е много краткотраен. Може би крепят лични репа или залог на голям пакет акции в някоя банка. Друг смисъл няма
    А кога да го направят, при бул тренд ли? Хайде по-сериозно. Точно този е момета в който се предприема обратно изкупуване от една отлично развиваща се компания попаднала под ударите на нерационалния песимизъм завладял борсовото блато БФБ.
    Гари, говориш сякаш парите които се инвестират в обратното изкупуване се хвърлят на вятъра. Не, с тях мениджмънта прави една добра инвестиция, която като доходност може да надхвърли доходността от основна дейност. След време тези акции пак ще се пуснат на пазара, но на съвсем друга цена и тогава ясно ще осъзнаеш ползата за дългосрочрите инвеститори (освен това че се пази стойността на акциите им).
    И да, Монбат генерира достатъчно кеш за да си позволи това обратно изкупуване (справка посления ОПП). Вярно прави мащабни инвестиции и ползва кредити, но съотношението дълг/капитал е много по-ниско от нормалното за една бързо развиваща се компания, въпреки кризата.

Коментар

• Това, че има много поддръжници на решението за обратно изкупуване, показва само, че има доста продавачи, които се кефят, че ще има на кого да си шитнат акцийките и да се отърват от тях. То няма друга причина, поради която да се радваш. Добра новина за спекулантите и лоша за инвеститорите. Сега вички леещи хвалебствия тука сигурно ще заложат оферти на 15 лева, колкото е горната граница и ще чакат да ги огрее. Ама според мене по-скоро ще се брани долната граница от 11 лева. И това ще е трудна задача. Ама пък може да се тегли един голям кредит и да се направи още един по-як buy back

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
        Кой друг мажоритар толкова категорично е показал че смята акциите на дружеството си за подценени?
        Мажоритарят не е казвал нищо. Надолу в темата ставаше въпрос, че Бобоков не само че не е купувал, но и е продал доста акции. И сега купува не той, а Монбат, не правите ли разлика? А дори и в това съобщение никъде не се казва, че някой по някакви причини смята акцията за подценена. За мен такова решение си е гаф на мениджмънта - харчим едни пари за обратно изкупуване, при условие че имаме доста заеми за изплащане и планирани инвестиции. Поне да бяха приложили някакви обяснения и сметки как това изкупуване ще облагодетелства акционерите /тези най-верните, които нямат намерение да продават/. Едва ли някъде по света е бил изтъкван такъв мотив за обратно изкупуване - да се окажела пазарна подкрепа на акцията. Цената пада и ние ще я крепим с парите на същите тия акционери. Друг е въпросът ако компанията имаше много излишен кеш, който се чуди за какво да използва. Но случаят не е такъв.
        Съгласен съм. Това си е чист популизъм. Няма смисъл да го правят по време на такава криза - ефекта е много краткотраен. Може би крепят лични репа или залог на голям пакет акции в някоя банка. Друг смисъл няма

Коментар

• Ми то освен да се крепи ......и друго ще се прави.А ти ли питаш за ези постояните акционери ..какво ще е предимството ?! Ами просто може да не са дългосрочни и постоянни в един момент ....като цената стигне таргета на поносимост които са си поставили ....и да излезнат на кеш със стабилен % отгоре ...

Коментар

• Първоначално изпратено от орка

Коментар

• Ей го на Захарният човек например ич не го е еня ...ко става ..с оловцето ...а нашто момче тука втори тур .....на обратното изкупуване ще прави ..

Коментар

• Пуснато на: 24 Юли 2008 14:17 Заглавие:
                кой е казал че само това ще е бай бек-а? Просто Бобоков е решил от разрешените да купи обратно само 115к
                Нааай - добрия

http://imoti.start.bg
                http://pravo.start.bg
                [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
                  Па по повод Монбата каквото съм го казал съм го сметал не плямпам за да се дразня или за да мачкам акцията. Ся на такъв мениджмънт как да не се кефишНе моа на бялото да кая черно,това обаче не означава че не мисля че при така стеклите се настроения на БФБ не може Монбата да падне под 11 лв МИсла го и още как.Мноооо страх има ся мнооо повече дори от преди месеци.Ся ша продават все повече ако не се подкрепи пазара понеже вече и последните оптимисти са убедени че при такива настроение вълната е надолу.Пазара обаче съм сигурен че няма да се подкрепи на нива над 800.След днешните изказвания на половината брокерски свят посоката ми е ясна.
                  Добре де, не те обвинявам. Напротив, на психология го докарваш...Още малко ти трябва да поработиш с числата и си готов...за конкуренция на "половината брокерски свят".

Коментар

• Бе до 800 да падне ма повече дан пада ....а да са дига ..нагоре ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Dinosaur
                      Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
                      Еваларка на мениджмънта на Монбат!!!!!!!!!1 Ей така се прави гат си държиш на името ,компанията и акционерите.Не случайно и на запад мои разни познати дет хал хабер си нямат от борси и акции са чували за Монбат добри неща по техните икон.предавания.Независимо че цената мой да върне още малко след днешната паника тази акция с това отношение на мениджмънта и навременния отклик на Пеевото Даниелче не ще пропадне както некой други дан ги споменавам.
                      Абе ти не остреше ли сапа...

Сапа го нося за да пера с него бледоликите у кухите кратуни.Па по повод Монбата каквото съм го казал съм го сметал не плямпам за да се дразня или за да мачкам акцията. Ся на такъв мениджмънт как да не се кефишНе моа на бялото да кая черно,това обаче не означава че не мисля че при така стеклите се настроения на БФБ не може Монбата да падне под 11 лв МИсла го и още как.Мноооо страх има ся мнооо повече дори от преди месеци.Ся ша продават все повече ако не се подкрепи пазара понеже вече и последните оптимисти са убедени че при такива настроение вълната е надолу.Пазара обаче съм сигурен че няма да се подкрепи на нива над 800.След днешните изказвания на половината брокерски свят посоката ми е ясна.

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                        Аз го острех днеска на нива 11.35 .....ама не ми върза никои ...
                        Е там вече бехме, че и го подминахме...

Коментар

• Аз го острех днеска на нива 11.35 .....ама не ми върза никои ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
                            Еваларка на мениджмънта на Монбат!!!!!!!!!1 Ей така се прави гат си държиш на името ,компанията и акционерите.Не случайно и на запад мои разни познати дет хал хабер си нямат от борси и акции са чували за Монбат добри неща по техните икон.предавания.Независимо че цената мой да върне още малко след днешната паника тази акция с това отношение на мениджмънта и навременния отклик на Пеевото Даниелче не ще пропадне както некой други дан ги споменавам.
                            Абе ти не остреше ли сапа...

Коментар

• Еваларка на мениджмънта на Монбат!!!!!!!!!1 Ей така се прави гат си държиш на името ,компанията и акционерите.Не случайно и на запад мои разни познати дет хал хабер си нямат от борси и акции са чували за Монбат добри неща по техните икон.предавания.Независимо че цената мой да върне още малко след днешната паника тази акция с това отношение на мениджмънта и навременния отклик на Пеевото Даниелче не ще пропадне както некой други дан ги споменавам.

Коментар

• може ли един въпрос към мениджмънта на иначе най-прозрачното дружество на БФБ - от кого са закупени акциите на обратното изкупуване - от дребната шляка на "заювците" или от големите КИС пенсиите? Щото големите прехвърлени пакети ме навяват на втората група, дано да греша, ама надали Още веднъж браво на мениджмънта, но дали ще останат пари и за инвестиции и дали с цел да оберем малко напрежението,няма реално да изпуснем парата?
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X