IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• да напомня на продавачите:
    - Общ брой на изкупените обратно акции за периода: 31 130 броя акции;
    - Средна цена на обратното изкупуване за периода: 11.836 лева за една акция;

А от понеделник започва втора серия на обратното изкупуване

Коментар

• Първоначално изпратено от plus
      Да , критиците станаха много.Няма лошо. Навярно са се надявали цената да отиде надолу.
      Искаше им се на манипулаторите да товарят евтино.... Наплашили са инвеститорите по доста позиции и номера минава навдякъде освен тук... Затова и са толкова нервни ще трябва да признаят че не са безгрешни... батета просто приемете, че няма да мине номера и влезте в позицията когато предцените без да пробвате повече тарикатски номера или просто забравете че съществува и си играите театъра в другите теми... не е препоръка...

колкото до ползите от новото изкупуване в чисто психологически план вместо да съм притеснен за акциите ми затвърдих позицията си, че това е компания номер едно на бфб. А това да накараш някой (в случая много хора които имаме акции) да се чуства добре струва много ама наистина много единствените които се чустват зле са форумните тролове и техните последователи... написах им какво да правят в предният абзац за да се освободят от кофти чуството...

пп За рецесията в европа Монбат играе на вторичния пазар на акумулатори... купуват се по малко нови коли => повече хора ще карат старата си кола => повече коли в западна европа ще се нуждаят от нов акумулатор => по голям потенциален пазар за Монбат

и пак да повторя не е препоръка ама чуството да си на Монбат е екстра
      Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
        Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
        Първоначално изпратено от Nikola
        Обратните изкупувания не са лошо нещо, но по-важното е да ли е най-разумното нещо когато компанията се развива с такива бързи темпове. Бая кеш отиват за тези покупки.

Не са лошо нещо разбира се Ако с кеша не виждат нови обекти за придобиване може да си изкупуват акциите.За справка Дойче банк
        Дойчебанк и Монбат... Нерде Ямбол, нерде Стамбул?!... Танушко, всички ли индианци имате склонност да заменят кон за кокошка?!

Банките имат законови регулации за капиталова адекватност и трябва много да внимават, особено когато са отписали милиардни кредити от порфейлите си. Монбатката нямат чак такива кахъри точно в тоя момент!

Бледолики тарикатино погледни компанииите от DAX които са правили обратни изкупувания как се държат акциите им спрямо другите и колко са поскъпнали.Нерде Ямбол нерде Стамбул ми говориш за кокошки и коне

Коментар

• отношението към бизнеса на компанията и отношението към оценката на компанията от пазара са свързани неща. Едното не струва по-малко от другото

Още повече ако рентабилността на бизнеса е съизмерима с рентабилността на инвестициите в краткосрочни финансови активи....

Намаляването на риска на акцията е отлична дългосрочна стратегия за включването и в повече рисково претеглени портфейли предвид факта че се колебае по - слабо от индексите
          http://imoti.start.bg
          http://pravo.start.bg
          [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
            Първоначално изпратено от plus
            Първоначално изпратено от Valuator
            Подържането на определна цена при дългосрочно негативни пазарни условия само безмислено изчерпва ресурсите на компанията и забавя развитието и. Е, ако бизнеса е дългосрочно много печеливш и имат много безлихвен кеш, но нямат идеи за развитие - това е друга работа. Ама тук не е този случая. Няма нищо лошо да искаш да се харесаш на инвеститорите си, но с това не бива да се прекалява - развитието на бизнеса и рационалното използване на капитала трябва да са водещи.
            Съгласен съм с теб, но не мисля, че мениджмънта на компанията е неспособен да преценява ситуацията.
            Аз лично мога да ти посоча поне 2 случая тази година, когато този мениджмънт погрешно прецени ситуацията! Кое ти дава основание да мислиш че този път имат правилна преценка?
            Всеки може да греши, когато прави нещо.Но критикуващите никога не грешат, те винаги знаят кое е правилно, защото нищо не правят.Трудно е да се вземат решения,лесно е да се сочат грешки.Типична българска черта вместо да си гледаме нашата работа, критикуваме другите . Няма лошо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
              Първоначално изпратено от Nikola
              Обратните изкупувания не са лошо нещо, но по-важното е да ли е най-разумното нещо когато компанията се развива с такива бързи темпове. Бая кеш отиват за тези покупки.

Не са лошо нещо разбира се Ако с кеша не виждат нови обекти за придобиване може да си изкупуват акциите.За справка Дойче банк
              Дойчебанк и Монбат... Нерде Ямбол, нерде Стамбул?!... Танушко, всички ли индианци имате склонност да заменят кон за кокошка?!

Банките имат законови регулации за капиталова адекватност и трябва много да внимават, особено когато са отписали милиардни кредити от порфейлите си. Монбатката нямат чак такива кахъри точно в тоя момент!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola

Коментар

• Първоначално изпратено от plus
                  Първоначално изпратено от Valuator
                  Подържането на определна цена при дългосрочно негативни пазарни условия само безмислено изчерпва ресурсите на компанията и забавя развитието и. Е, ако бизнеса е дългосрочно много печеливш и имат много безлихвен кеш, но нямат идеи за развитие - това е друга работа. Ама тук не е този случая. Няма нищо лошо да искаш да се харесаш на инвеститорите си, но с това не бива да се прекалява - развитието на бизнеса и рационалното използване на капитала трябва да са водещи.
                  Съгласен съм с теб, но не мисля, че мениджмънта на компанията е неспособен да преценява ситуацията.
                  Аз лично мога да ти посоча поне 2 случая тази година, когато този мениджмънт погрешно прецени ситуацията! Кое ти дава основание да мислиш че този път имат правилна преценка?
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Гари, Al-elder ти подсказа къде да погледнеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator

Коментар

• Подържането на определна цена при дългосрочно негативни пазарни условия само безмислено изчерпва ресурсите на компанията и забавя развитието и. Е, ако бизнеса е дългосрочно много печеливш и имат много безлихвен кеш, но нямат идеи за развитие - това е друга работа. Ама тук не е този случая. Няма нищо лошо да искаш да се харесаш на инвеститорите си, но с това не бива да се прекалява - развитието на бизнеса и рационалното използване на капитала трябва да са водещи.

Коментар

• Да , критиците станаха много.Няма лошо. Навярно са се надявали цената да отиде надолу.

Коментар

• Обратните изкупувания не са лошо нещо, но по-важното е да ли е най-разумното нещо когато компанията се развива с такива бързи темпове. Бая кеш отиват за тези покупки.

Коментар

• Първоначално изпратено от орка
                              ...
                              На ОСА, а и преди това Бобоков обясни, че акцията струва повече от 20 лева и Монбат ще прави изкупуване, ако чукне отново 20.
                              Освен това информира пазара още през февруари, че не е етично той да търгува с акции на Монбат, въпреки че закона не му забранява и затова ще излезе от позицията.
                              Първоначално изпратено от Poncho
                              Успоредно с обратното изкупуване г-н Бобоков лично е изкупил над 40 хил. акции, а вече сигурно и повече/което малко ми обърка пресмятанията, но това е друга тема/.
                              Купува се от пазара, а не се прехвърлят нарочни пакети, както при обратното изкупуване така и от г-н Бобоков.
                              Я се разберете вие двамата - веднъж не било етично да се търгува, пък после продавал и купувал. Кое от двете е вярното?

Хосе, обратното изкупуване може да се окаже изгодна сделка както всяка инвестиция. Може да се окаже и неизгодна. Ако ти решиш да купиш 100 000 акции на Монбат, ще си слагаш ли долна и горна граница - 11 лева, 15 лева и т.н. тинтири минтири. А ако падне под 11 няма да купуваш, така ли? Видно е, че целта не е да се направи изгодно изкупуване. Целта е да се задържа цената. Защо, не ми е ясно. Може би Бобоков има още да продава Ще го видим в следващия отчет - кувал ли е, продавал ли е.

Коментар

• И аз мисля, че ръководството на Монбат преекспонира ПР дейностите.

Коментар

Working...
                                X