IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 7 лв не е зле
    мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
      пропуснах в долният пост

4.май единствената компания, в която нямаме едноличен мажоритар - разгледайте акционерната структура - огромен плюс за предотвратяване на задкулисни действия
      Вангел Георгиев Вангелов 3,96%
      Фондове на ПОК ДСК Родина 7,98%
      София Комерс Кредит Груп 6,88%
      Христо Димитров Сапунджиев 6,79%
      Тодор Ангелов Вачев, включително непряко 22,88%
      Адриан Димитров Станев 6,79%
      Йоско Тошев Хинков 8,62%
      Калоян Иванов Ленков 13,61%
      Ирена Тодорова Вачева 3,30%

от investor.bg

Това е инфо от сайта на инвестор.бг за обикновенните акции. За привилегированите не знам, но сигурно ще излезе някакво инфо. В годишните отчети присъстват същите лица без да си променят % на учатие. Компанията е добра и с добър и коректен мениджмънт.
      Според мен правилния ход при сегашните печалби е придобиване на дружество от типа EasyCredit или разрастване в чужбина в държав, като Македония, Румъния, Албания, че даже и Турция. Там златото е доста...
      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• пропуснах в долният пост

4.май единствената компания, в която нямаме едноличен мажоритар - разгледайте акционерната структура - огромен плюс за предотвратяване на задкулисни действия

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
          Проблема не е че е висока цената, а че броя на акциите в привилегированата емисия е малък , а това от своя страна пречи на търговията. Един сплит, както казва bertram от поне 1:3 би раздивижил търговията и вдигнал средния оборот, а и цената...

Аз бих казал 1:5
          според мен, никакви сплитове няма да помогнат да подобрят ликвидността, докато цената не достигне определени параметри, тук се купува и в фризера,
          а защо:
          1. много по-атрактивна доходност, спрямо банките, срещу минимален риск на инвестицията
          2. дори 10пъти, повтарям пъти,да паднат печалбите им спрямо миналогодишните резултати - дивидента за привилигированите е гарантиран
          3. да вземем аналогична акция със сравнително нисък риск на инвестиция - Атера, дивидента и е май под 2.5%, срещу 12% за Софкома - къде е потенциала ???
          Има ли продавач - ясно е, че е крайно нуждаещ се от кеш, не визирам дребните спекуланти със стотина бройки.
          За една година направихме 70% доходност,но по-хубавото е,че и следващите 70 са пред нас,е може да не е точно за година - важни са перспективите, а и ниският риск, хич не е за пренебрегване

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            1:3 и да потегляме да гоним пак 6 кинта
            Е, това не го бях преценил като аргумент, но е добра идея

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
              то бива дребни, бива.. , ама да не е станала акцията 600 Евро, та на някой да му пречи високата цена.
              Проблема не е че е висока цената, а че броя на акциите в привилегированата емисия е малък , а това от своя страна пречи на търговията. Един сплит, както казва bertram от поне 1:3 би раздивижил търговията и вдигнал средния оборот, а и цената...

Аз бих казал 1:5
              Last edited by Мажоритаря; 10.03.2011, 19:40.

Коментар

• Някой се назландисва на тези 6.5 ....ама скоро ще е мит тази цена

Не е препоръка за нищо ..ще се видим на OСА

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                  то бива дребни, бива.. , ама да не е станала акцията 600 Евро, та на някой да му пречи високата цена.
                  1:3 и да потегляме да гоним пак 6 кинта
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                    Един сплит също ще дойде добре за по-дребните инвеститори...
                    Ще се видим на ОСА...

Коментар

• Мажоритаров - аферим.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Спред мен най-правилно ще бъде дивидента по обикновенните да бъде изравнен с този на привилегированите, а разликата с печалбата да бъде заделяна, като неразпреелена печалба и да бъде реинвестирана. Също така в даден бъдещ момент може да бъде направено увеличение на капитала със собствени средства. Един сплит също ще дойде добре за по-дребните инвеститори...
                        Ще се видим на ОСА...

Коментар

• е то нали за това дадоха 1.50 миналата понеже предната нямаше на обикновените, т.е идва си пак по 75ст...явно гледат да няма разсърдени. по ми е интересно колко ще дават след 2015....

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                            Интересно ми е какъв дивидент ща харижат на обикновените акции. Дали не е най-разумно, да изравнят вече дивидентите с привилегированите, за да няма обидени от "привилегированите" акционери?
                            Императоре, не си ли съгласен?
                            Ми каквото решим, това е - няма сърдя - а и язе си имам малко и непривилегировани.

Пак ще ме пратят на море София Комерс - това е ясно.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Интересно ми е какъв дивидент ща харижат на обикновените акции. Дали не е най-разумно, да изравнят вече дивидентите с привилегированите, за да няма обидени от "привилегированите" акционери?
                              Императоре, не си ли съгласен?
                              Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
                                И ето всичко си дойде по местата ..както казах ...някой вече се престраши директно да си купи отдясно...на 6.5 макар и 20 бройчици ...това е добър .......сигнал

Не е препоръка за нищо
                                Голямо раздвижване отляво тия дни... Но продавачи няма... Въх...

Това, което спира растежа на акцията е малкия обем и тези няколко хиляди броя на 8.хх лева при обикновенните акции. Когато някой ги вземе тях ще подскокнем...

Коментар

Working...
                                X