If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
4.май единствената компания, в която нямаме едноличен мажоритар - разгледайте акционерната структура - огромен плюс за предотвратяване на задкулисни действия
Вангел Георгиев Вангелов 3,96%
Фондове на ПОК ДСК Родина 7,98%
София Комерс Кредит Груп 6,88%
Христо Димитров Сапунджиев 6,79%
Тодор Ангелов Вачев, включително непряко 22,88%
Адриан Димитров Станев 6,79%
Йоско Тошев Хинков 8,62%
Калоян Иванов Ленков 13,61%
Ирена Тодорова Вачева 3,30%
от investor.bg
Това е инфо от сайта на инвестор.бг за обикновенните акции. За привилегированите не знам, но сигурно ще излезе някакво инфо. В годишните отчети присъстват същите лица без да си променят % на учатие. Компанията е добра и с добър и коректен мениджмънт.
Според мен правилния ход при сегашните печалби е придобиване на дружество от типа EasyCredit или разрастване в чужбина в държав, като Македония, Румъния, Албания, че даже и Турция. Там златото е доста...
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
4.май единствената компания, в която нямаме едноличен мажоритар - разгледайте акционерната структура - огромен плюс за предотвратяване на задкулисни действия
Проблема не е че е висока цената, а че броя на акциите в привилегированата емисия е малък , а това от своя страна пречи на търговията. Един сплит, както казва bertram от поне 1:3 би раздивижил търговията и вдигнал средния оборот, а и цената...
Аз бих казал 1:5
според мен, никакви сплитове няма да помогнат да подобрят ликвидността, докато цената не достигне определени параметри, тук се купува и в фризера,
а защо:
1. много по-атрактивна доходност, спрямо банките, срещу минимален риск на инвестицията
2. дори 10пъти, повтарям пъти,да паднат печалбите им спрямо миналогодишните резултати - дивидента за привилигированите е гарантиран
3. да вземем аналогична акция със сравнително нисък риск на инвестиция - Атера, дивидента и е май под 2.5%, срещу 12% за Софкома - къде е потенциала ???
Има ли продавач - ясно е, че е крайно нуждаещ се от кеш, не визирам дребните спекуланти със стотина бройки.
За една година направихме 70% доходност,но по-хубавото е,че и следващите 70 са пред нас,е може да не е точно за година - важни са перспективите, а и ниският риск, хич не е за пренебрегване
то бива дребни, бива.. , ама да не е станала акцията 600 Евро, та на някой да му пречи високата цена.
Проблема не е че е висока цената, а че броя на акциите в привилегированата емисия е малък , а това от своя страна пречи на търговията. Един сплит, както казва bertram от поне 1:3 би раздивижил търговията и вдигнал средния оборот, а и цената...
Спред мен най-правилно ще бъде дивидента по обикновенните да бъде изравнен с този на привилегированите, а разликата с печалбата да бъде заделяна, като неразпреелена печалба и да бъде реинвестирана. Също така в даден бъдещ момент може да бъде направено увеличение на капитала със собствени средства. Един сплит също ще дойде добре за по-дребните инвеститори...
Ще се видим на ОСА...
е то нали за това дадоха 1.50 миналата понеже предната нямаше на обикновените, т.е идва си пак по 75ст...явно гледат да няма разсърдени. по ми е интересно колко ще дават след 2015....
Интересно ми е какъв дивидент ща харижат на обикновените акции. Дали не е най-разумно, да изравнят вече дивидентите с привилегированите, за да няма обидени от "привилегированите" акционери?
Императоре, не си ли съгласен?
Ми каквото решим, това е - няма сърдя - а и язе си имам малко и непривилегировани.
Пак ще ме пратят на море София Комерс - това е ясно.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Интересно ми е какъв дивидент ща харижат на обикновените акции. Дали не е най-разумно, да изравнят вече дивидентите с привилегированите, за да няма обидени от "привилегированите" акционери?
Императоре, не си ли съгласен?
И ето всичко си дойде по местата ..както казах ...някой вече се престраши директно да си купи отдясно...на 6.5 макар и 20 бройчици ...това е добър .......сигнал
Не е препоръка за нищо
Голямо раздвижване отляво тия дни... Но продавачи няма... Въх...
Това, което спира растежа на акцията е малкия обем и тези няколко хиляди броя на 8.хх лева при обикновенните акции. Когато някой ги вземе тях ще подскокнем...
Коментар