IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
    СК закъсняха много с това си решение. От години обсъждаме (и тук във форума) различни варианти за разширяване на дейността, френчайз, изкупуване на конкуренти и факта, че е необходимо да намалят разходите си.
    Ако СК си бяха направили домашното и бяха насочили вниманието си към това как да осигурят ръст на компанията и да увеличат печалбите, то всичко щеше да е наред.
    Аз лично доста се съмнявам, че ще участвам в облигационната емисия и ще дам пари на някой без липса на визия.
    Дано ме опровергаят на общото им събрание.

ПС: имам акции не само в СК, но и в други компании с дейности по даване на бързи кредити и притежаващи заложни къщи (АSX:CCV и NASDAQ:EZPW)
    Ще видим на сборището какво са намислили.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от kacov Разгледай мнение
      Доверие се опитаха да работят по американски модел -тоест да взимат всякаква стока в резултата на което изкупиха всички боклуци на хората който са непродаваеми в България!
      Здравей! Така да се каже съм доста навътре в сектора на заложните къщи и мога спокойно да обявя, че политиката на Доверие ги изкачи над конкурентите. Именно защото работят с всичко, привличат повече клиенти. А това, че са изкупили боклуците на хората и не могат да ги продадат не е вярно, продават си доста успешно, при това не са боклуци нещата. Отговорно мога да заявя, че са най-развиващата се верига в страната.

Коментар

• СК

СК закъсняха много с това си решение. От години обсъждаме (и тук във форума) различни варианти за разширяване на дейността, френчайз, изкупуване на конкуренти и факта, че е необходимо да намалят разходите си.
        Ако СК си бяха направили домашното и бяха насочили вниманието си към това как да осигурят ръст на компанията и да увеличат печалбите, то всичко щеше да е наред.
        Аз лично доста се съмнявам, че ще участвам в облигационната емисия и ще дам пари на някой без липса на визия.
        Дано ме опровергаят на общото им събрание.

ПС: имам акции не само в СК, но и в други компании с дейности по даване на бързи кредити и притежаващи заложни къщи (АSX:CCV и NASDAQ:EZPW)
        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Два пъти ги променяха(законите) до сега няма какво да затягат повече , големият проблем за заложните къщи в момента са компаниите, който дават бързи кредити до 399лв. Горе долу до към тези суми са 50% процента от залозите на къщите, но срещу залог а народа обедня няма какво да залага вече.Закона бе променен и сега са едни регистри , тетрадки за продажби,табла,дневници на сключени сделки и още 1000 простотии!Да не казвам голяма дума , но единствения шанс на полицията да хване крадена вещ са заложните къщи и да се проследи цялата верига -крадец-заложна къща-купувач
          Не мисля,че кредитите до 399 лв са проблема на заложните къщи. Я пробвай да вземеш такъв кредит със смс, ако нямаш трудов договор и имаш лоша кредитна история. Мангал бърз кредит не може да вземе, но виж в заложната къща му е хвърлен пъпа.
          А това, че СК трябва да купят Доверие или Еврокомерс....е това няма как де се случи тъй като нямат толкова кеш, за да направят предложение на което не може да се откаже. Въпросните вериги грнерират многократно по-големи печалби от единица локация в сравнение със СК.
          Last edited by Bernard Madoff; 02.03.2013, 14:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
            Тая акция не е никак сериозно място за инвестиране.Бизнесът им е супер измамен и доста съмнителен.Имам акции тук за спорта.Харесвам им дивидента ,но нищо повече в тях.
            Защо да е супер измамен? Трябват ти пари,влизаш залагаш си телефона и срещу скромна лихва си го взимаш или ако не можеш да го вземеш те го продават , има го в цял свят и то още от древноста

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
              Проблема при таз компания , е че активите са доста спорни .Излиза че е по изгодно да имаш облигации отколкото привилигировани акции/имаш предимство при фалит/Този бизнес е на ръба на закона и крие голям риск от промяна в законите и затягане на правилата.С това ново задлъжняване може да не стигнат печалбите за дивидент ,намирисва ми на източване ...дано не съм прав
              Два пъти ги променяха(законите) до сега няма какво да затягат повече , големият проблем за заложните къщи в момента са компаниите, който дават бързи кредити до 399лв. Горе долу до към тези суми са 50% процента от залозите на къщите, но срещу залог а народа обедня няма какво да залага вече.Закона бе променен и сега са едни регистри , тетрадки за продажби,табла,дневници на сключени сделки и още 1000 простотии!Да не казвам голяма дума , но единствения шанс на полицията да хване крадена вещ са заложните къщи и да се проследи цялата верига -крадец-заложна къща-купувач

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                Тая акция не е никак сериозно място за инвестиране.Бизнесът им е супер измамен и доста съмнителен.Имам акции тук за спорта.Харесвам им дивидента ,но нищо повече в тях.
                Бе сериозно - несериозно - като си сметна колко съм на далавера от Шеста година насам от дивидентът, хич не ми е несериозно... макар и Тотов да има известно право.... но ако завладеят мощна конкурентна верига, без проблем ще погасяват лихвите по облизвациите... то и сега могат да ги погасяват, де... говорим за 500-600 бимберици все пак, с дивидентът няма дори 1 КБ...

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                  Проблема при таз компания , е че активите са доста спорни .Излиза че е по изгодно да имаш облигации отколкото привилигировани акции/имаш предимство при фалит/Този бизнес е на ръба на закона и крие голям риск от промяна в законите и затягане на правилата.С това ново задлъжняване може да не стигнат печалбите за дивидент ,намирисва ми на източване ...дано не съм прав

Коментар

• Проблема при таз компания , е че активите са доста спорни .Излиза че е по изгодно да имаш облигации отколкото привилигировани акции/имаш предимство при фалит/Този бизнес е на ръба на закона и крие голям риск от промяна в законите и затягане на правилата.С това ново задлъжняване може да не стигнат печалбите за дивидент ,намирисва ми на източване ...дано не съм прав

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      На специалното сборище ще разберем това.
                      Импе, аз като гледам тоя смешен обем облигации - само ти с твоя дял ще го изкупиш!!!
                      Last edited by tony1975; 25.02.2013, 20:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                        Имам няколко вериги впредвид, които ако бъдат придобити ще имат господстващо положение...
                        На специалното сборище ще разберем това.

Коментар

Имам наблюдения... И също познавам хора, които имат заложни къщи... Но са на печалба. Зависи де... поне така казват...
                          Добре предавам се

Коментар

Имаш информация значи!
                            Аз познавам доста хора със заложни и всичките ми казват че в момента са 0:0 и на загубав , но не се затваря толкова лесно
                            Имам наблюдения... И също познавам хора, които имат заложни къщи... Но са на печалба. Зависи де... поне така казват...
                            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Аз знам една малка верига с 4-5 заложни къщи, която е мега-оборотна и ще бъде мега апетитна хапка, таща, че броя на ЗК не е важен... Важна е възвращаемостта от капитала, както е модерно да се вика.
                              Имаш информация значи!
                              Аз познавам доста хора със заложни и всичките ми казват че в момента са 0:0 и на загубав , но не се затваря толкова лесно

Коментар

И ти си прав.Но ако нещо се купува то трябва да е или "Доверие" или "Еврокомерс" другите имат по 3-4 офиса и няма смисъл.
                                Аз знам една малка верига с 4-5 заложни къщи, която е мега-оборотна и ще бъде мега апетитна хапка, таща, че броя на ЗК не е важен... Важна е възвращаемостта от капитала, както е модерно да се вика.
                                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X