IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химко АД (4CK / HIMKO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нищо не се знае,колега Невърмайнд,това е лошото...иска здрави нерви - като корабни въжета - седим и чакаме...

Коментар

• haide de, kakvo stava tuka.... nali sme v proces na nesustoqtelnost. kakvo ima da se o4akva oshte ?!?!!!! koga vuoshte shte izsko4i nqkakva nova informacia!???

Коментар

• За мен не е по-добре... - Имам акции в Химко АД,не в Ново Химко!
        Освен това завода може да работи и сега - като собственост на Химко АД - прочети постингите на Лазар...

Коментар

• Не че съм против работеща българска икономика ама след толкова народ, който си взе каквото можеше, ще се осмеля да изразя съмнения за възможностите предприятието да си възвърне стария блясък. Аз лично нямам нищо против да го дадат на някой за 1 стотинка, ако трябва и някой лев да му дадат ама да е ясно дефинирано, че ако не вложи парите които планира тежко му и горко. Защото не виждам полза от още 2-3 години трупане на задължения към всички и в край на сметка пак да се стигне до тук. Аз лично нямам акции защото ми е много екстремно, преди да се разберем с русия за газа бънджи скоковете ми понасят много повече от химко и полимери

Все пак успех на всички поели по трънливия път!

Коментар

• Драги Цезаре ! Абсолютно си прав ,че нямаме различия в становищата си,но аз твърдя, че, ако ВКС приеме оздравителната програма на Ново Химко поне ще има едно работещо предприятие, /ако приемем предварително оповестените от тях намерения за пускане на производството/ и изплащане на натрупаните от Химко задължения към всички класове кредитори. Това все пак е по добре от предстоящият фалит...

Коментар

• Първоначално изпратено от колега
              Омръзна ми да Ви информирам за реални неща. Сега се опитайте да вникнете в следното. Насроченото за 14 12 т.г. дело от ВКС касае решението ва Вр. окр. съд с което не бе допуснат оздравителният план, предложен от Ново Химко от името на синдиците. Всякакви спекулации по този повод,че видите ли нямали право на това са несъстоятелнии! Делото, което мина и очакваме тези дни решение, касае претенциите на бившите собственици за някакви безумни 130 млн. щ.д. което бе оспорвано от синдици и кредитори и здравия разум на всички участници в спора повелява те да бъдат отхвърлени. В случай, че ВКС реши да потвърди решението на Вр. окр. съд то тогава, съгласно Т З дружеството автоматично минава в несъстоятелност и процедурите по осребряване на имуществото са Ви ясни на всички! Така, че молете се да не стигнем до там, в противен случай тежко им на всички акционери , кредитори и бог знае още кой !
              И аз какво различно съм казал,колега?Мотивите,с които ВрОС отхвърли предложения оздравителен план са именно,че той не е подписан от синдиците,а от ИД на Ново Химко.За всичко останало съм напълно съгласен с теб - все едно аз съм го писал!

Коментар

• Омръзна ми да Ви информирам за реални неща. Сега се опитайте да вникнете в следното. Насроченото за 14 12 т.г. дело от ВКС касае решението ва Вр. окр. съд с което не бе допуснат оздравителният план, предложен от Ново Химко от името на синдиците. Всякакви спекулации по този повод,че видите ли нямали право на това са несъстоятелнии! Делото, което мина и очакваме тези дни решение, касае претенциите на бившите собственици за някакви безумни 130 млн. щ.д. което бе оспорвано от синдици и кредитори и здравия разум на всички участници в спора повелява те да бъдат отхвърлени. В случай, че ВКС реши да потвърди решението на Вр. окр. съд то тогава, съгласно Т З дружеството автоматично минава в несъстоятелност и процедурите по осребряване на имуществото са Ви ясни на всички! Така, че молете се да не стигнем до там, в противен случай тежко им на всички акционери , кредитори и бог знае още кой !

Коментар

• Дааа,колега Любимец 13,движение ще има - нагоре,нагоре,нагоре...

Коментар

• Аз лично очаквам делото да се пренасрочи, защото със сигурност ще се наложат съдебно-счетоводни експертизи и други подобни. Делото е важно и едва ли Съда ще се разбърза точно по него. Но все таки движение ще има.

Коментар

• Да,така е,колега Любимец 13,съда даде ход на делото...и влака тръгва от гара Химко,кой натоварил - натоварил!

Коментар

• А доколкото си спомням Съда даде ход на делото, като прие Нигерийското вземане като доказателство против несъстоятелността.
                        Все таки около 14.12.2006 ще има раздвежване по позицията. Посоката е ясна предполагам.
                        Не е предложение, нито каквото и да било!

Коментар

• Re: Химко

Първоначално изпратено от netware5
                          Първоначално изпратено от Борса
                          .........Надяваме се, че съда да отхвърли оздравителния план, подаден от италианците, защото те нямат право по закон да предлагат каквото и да е. В закона изрично е казано кой има право да предлага оздравителен план.......
                          Колега Борса,

Не заблуждавайте четящите форума. Оздравителния план не е предложен от италианците, а от синдиците. Те имат право на това!
                          Нека и аз доуточня - оздравителният план БИ ТРЯБВАЛО да е предложен от синдиците,но понеже беше подписан не от тях,а от изпълнителният директор на Ново Химко,ВрОС го отхвърли и издаде постановление,с което обяви Химко в несъстоятелност.Именно вземане на решение по обжалването на това постановление се очаква на 14.12,но то - според мен - не е толкова важно.По-важното е уважително решение по жалбата на ИД на Химко АД пред ВКС,по повод Нигерийското вземане...

Коментар

• Re: Химко

Първоначално изпратено от Борса
                            .........Надяваме се, че съда да отхвърли оздравителния план, подаден от италианците, защото те нямат право по закон да предлагат каквото и да е. В закона изрично е казано кой има право да предлага оздравителен план.......
                            Колега Борса,

Не заблуждавайте четящите форума. Оздравителния план не е предложен от италианците, а от синдиците. Те имат право на това!
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Химко

Чакаме решение по делото. Надяваме се, че съда да отхвърли оздравителния план, подаден от италианците, защото те нямат право по закон да предлагат каквото и да е. В закона изрично е казано кой има право да предлага оздравителен план.
                              И най-вече Овчарчето да се разбере с братушките ще имат ли завод в ЕС или не.

Коментар

• колеги, бих искал да Ви попитам следното нещо.
                                Какво чакаме на 14.12.2006? Предварително благодаря.
                                Мненията ми не са препоръка за търговия с финансови инструменти!

Коментар

Working...
                                X