IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химко АД (4CK / HIMKO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако Ново Химко иска подновяване на процедурата по несъстоятелност, мисля че положението никак не е розово, пък дори и съда да я отхвърля.
    Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!

Коментар

• Бивш ИД казваше,че " Химко е осъдено да работи" и ще се окаже прав,май

Коментар

• Първоначално изпратено от колега
        Не изнасяй информация от преди две години! И без друго им е трудно на участниците в сайта да се ориентират. По-важното е днешното решение на Вр.окр.съд с което се отхвърля молбата на надзорния орган на Ново Химко с искането им за подновяване на процедурата по несъстоятелност.
        mislq, 4e tova zvu4i dobre! dali e taka naistina!??? shte mi se da vqrvam

Коментар

• Не изнасяй информация от преди две години! И без друго им е трудно на участниците в сайта да се ориентират. По-важното е днешното решение на Вр.окр.съд с което се отхвърля молбата на надзорния орган на Ново Химко с искането им за подновяване на процедурата по несъстоятелност.

Коментар

• Врачанският окръжен съд постанови да започне осребряване на имуществото на врачанския торов завод "Химко", стана ясно през седмицата.

С това на практика се обезсилва предишно решение на съда, с което бе допуснат оздравителен план на комбината, изготвен от "Ново Химко". "Ново Химко" е дружество, създадено специално за оздравяване на торовия завод. По данни от електронната система "Дакси" негови собственици са италианецът Джовани дел Конте с 85% и Леонид Беренбаум с 15%, който е израелски гражданин. От "Ново Химко" твърдят, че собствеността в дружеството е променена и основен акционер в него с 50% е швейцарската Centrex Energy&Gas, която трябва да осигурява дългосрочни доставки на природен газ за комбината.

Решението за утвърж*даване на оздравителния план на "Ново Химко" беше обжалвано пред ВКС от вносителите на конкурентния оздравителен план - акционерите на "Химко", сред които основен собственик доскоро бе "Интер РАО България". От своя страна ВКС поиска от Врачанския окръжен съд да поясни мотивите си за утвърждаване на оздравителния план на "Ново Химко". Сегашното решение на окръжния съд е в отговор на това искане. Според съда оздравителният план на "Ново Химко" е подписан от изпълнителния му директор Леонид Беренбаум, макар че формално е внесен от синдика на дружеството. "Ново Химко" няма право да внася оздравителен план, защото не е собственик на завода.

Въпреки съдебното решение все още е твърде рано да се смята, че торовият завод ще бъде продаден на части. Длъжникът "Химко" е обжалвал решението на съда, съобщи адвокатът на "Интер РАО България" Александър Георгиев. От "Ново Химко" също съобщиха, че са обжалвали това решение. Според адвокат Георгиев при евентуална разпродажба на активите кредиторите ще получат около 50% от вземанията си. "Оценката на завода е 140 млн. лв., а задълженията му са около 200 млн. лв.", припомни Георгиев.

"Химко" е в процедура по несъстоятелност от декември 2004 г. по искане на "Булгаргаз" и НЕК, които имат вземания от комбината общо за около 160 млн. лв. Междувременно стана известно, че един от основните акционери в "Химко", "Интер РАО България", е прехвърлил през юни всичките си акции - 33.4% от капитала на торовия завод на "Алемо импортс-експорт лимитид". В електронната система "Дакси" няма информация за такова дружество. Александър Атанасов от "Интер РАО" каза, че не знае кой е новият собственик. "На практика няма значение кой държи акциите, защото собственикът така или иначе няма права върху завода", коментира Атанасов. Това положение може да се промени, ако на 11 октомври петчленен състав на ВКС отмени процедурата по несъстоятелност на "Химко". Ако това се случи, собствениците ще си върнат контрола. Засега това са кипърската офшорка A.V.S.T. и неизвестното засега дружество "Алемо импортс-експортс лимитид", които заедно държат 71% от акциите на торовия завод.

Песимистичните новини около "Химко" се отразяват и на търговията с негови акции, които станаха любими на любителите на силни усещания на фондовата борса. От няколко седмици цените на книжата падат и се търгуват символични обеми. През последната седмица на БФБ около 100 хил. акции на торовото дружество смениха собственика си при цени между 22 и 25 ст. за акция. Рекордът от 2.91 лв. бе достигнат през февруари-март миналата година.

Коментар

• Първоначално изпратено от sharky
              Според мен внесен от синдиците (както пише по-долу) означава предложен от тях, т.е. не Ново Химко предлага плана, така че не е задължително да притежава 1/3 от капитала. А ако някой от вас е по-свободен може да погледне в акционерната книга на Химко АД. Всеки акционер може да я поиска, но едва ли ще му дадат копие от нея...Така че на място.
              Химко АД е публично дружество и книгата на акционерите се води от Централен депозитар - така че справките се правят там.

Коментар

• Според мен внесен от синдиците (както пише по-долу) означава предложен от тях, т.е. не Ново Химко предлага плана, така че не е задължително да притежава 1/3 от капитала. А ако някой от вас е по-свободен може да погледне в акционерната книга на Химко АД. Всеки акционер може да я поиска, но едва ли ще му дадат копие от нея...Така че на място.

Коментар

• Г-н Роков иска да каже, че Ново Химко притежава поне 1/3 от акциите на Химко.....

Коментар

• "Химко" - АД ДВ бр. 13 от 09.02.2007 г.
                    Врачански окръжен съд
                    Врачанският окръжен съд на основание чл. 704, ал. 1 ТЗ по гр.д. № 290/2004 утвърждава плана за оздравяване на "Химко" - АД (в несъстоятелност), Враца, внесен от синдиците Борис Любенов Борисов и Андон Георгиев Роков на 25.V.2005 г. и приет от събрание на кредиторите на 30.IХ.2005 г.; прекратява на основание чл. 707, ал. 1 ТЗ производството по несъстоятелност на "Химко" - АД, в несъстоятелност, Враца; назначава на основание чл. 707, ал. 1 ТЗ надзорен орган, предложен в плана за оздравяване, в състав: Костадин Василев Танков, ЕГН 3905046846, София, ж.к. Младост, бл. 351б, вх. Б, ап. 56; Андон Георгиев Роков, ЕГН 7012224709, София, ул. Гургулят 19; Борис Любенов Борисов, ЕГН 7105026581, София, кв. Зона Б-5, бл. 13, вх. А.
                    90127
                    816089688

т.е. съгласно чл.697,ал.1, т.2 от ТЗ

Коментар

• Аз съм юрист с над 20 години стаж и съм водил доста дела на работници и служители на Химко. Нямам акции, но ме интересува, какво става със завода заради клиентите ми!
                      Понеже тук разни пишат, че инвеститорите нямат и 1 акция от Ново Химко, че Ново Химко придобива собственост върху капитала, аз Ви питам кои са Ново Химко? Някъкви, дето ще станат собственици на завода може би?
                      За да предлагаш оздравителен план трябва да отговаряш на условията по Чл.697. (1) Право да предложат план имат:
                      1. длъжникът;
                      2. синдикът;
                      3. кредиторите, които притежават най-малко 1/3 от обезпечените вземания;
                      4. кредиторите, които притежават най-малко 1/3 от необезпечените вземания;
                      5. съдружниците, съответно акционерите, които притежават най-малко 1/3 от капитала на дружеството длъжник;
                      6. неограничено отговорен съдружник;
                      7. двадесет на сто от общия брой на работниците и служителите на длъжника.
                      Така че Ново Химко отговаря на едно от гореизброените условия, иначе съда нямаше да одобри оздравителния му план!
                      Пиша това, не като съвет да се купуват или продават акции, а за информация на клиентите ми, работници и служители които имат акции от завода, на не се подават на неистините на разни Императори, Боримечки и тем подобни "експерти"

Коментар

• Аз съм юрист с над 20 години стаж и съм водил доста дела на работници и служители на Химко. Нямам акции, но ме интересува, какво става със завода заради клиентите ми!
                        Понеже тук разни пишат, че инвеститорите нямат и 1 акция от Ново Химко, че Ново Химко придобива собственост върху капитала, аз Ви питам кои са Ново Химко? Някъкви, дето ще станат собственици на завода може би?
                        За да предлагаш оздравителен план трябва да отговаряш на условията по Чл.697. (1) Право да предложат план имат:
                        1. длъжникът;
                        2. синдикът;
                        5. съдружниците, съответно акционерите, които притежават най-малко 1/3 от капитала на дружеството длъжник;
                        Така че Ново Химко отговаря на едно от гореизброените условия, иначе съда нямаше да одобри оздравителния му план!
                        Пиша това, не като съвет да се купуват или продават акции, а за информация на клиентите ми, работници и служители които имат акции от завода, на не се подават на неистините на разни Императори, Боримечки и тем подобни "експерти"

Коментар

• Що така се умълчахте?До оня ден подскачахте от радост

Коментар

• Първоначално изпратено от lulu
                            четете следващия брой на в.Банкеръ.
                            ще има интересни неща.
                            Подскажи малко повече
                            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Добре де,но какво имаш пред вид,цитирайки Търговския закон ?

Коментар

• "Боримечката"]Според оздравителната програма на "Ново Химко" с влизането в процедурата по оздравяване дружеството придобива и собствеността на капитала на торовия завод.
                                ----------------------------------
                                Чл.697. (1) Право да предложат план имат:
                                1. длъжникът;
                                2. синдикът;

Коментар

Working...
                                X