If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1
ЛАПАЙ ЗДРАВО И ДРЪЖ = BUY AND HOLD докато омекне и падне до stop-loss-a но внимавай да не протече преди това...
Какъв stop-loss, бе бате? Химимпорт няма да се търгува на NYSE или FOREX. К'ви stop-loss-ове на БФБ сънуваш, к'ви пет лева... Четири, четири лева са акциите. Тоест, бяха до вчера. В края на Октомври ще видим къде ще бъдат като ги пуснат на борсата.
ЛАПАЙ ЗДРАВО И ДРЪЖ = BUY AND HOLD докато омекне и падне до stop-loss-a но внимавай да не протече преди това...
Точно това правя, здраво ще лапна цели 140 акции, и след като ТИМ ми завлекат париците, направо ще фалирам ) Помагай, гуру, помагай, че без теб съм изгубен!
Лелееее, аз се притеснявам за моите 500 левчета, ама институционалните инвеститори дето са с по 2-3 милиона вътре какво ги чакааа! Как лекомислено си дадоха парите на мутрите! Защо бе хора, защо не се вслушахте в предупрежденията на ФинГуру и на Гари, които овреме алармираха: За Бога, братя, не купувайте!
Или това последното май друг го беше казал .... все тая )
Ей какви благодетели за дребните инвеститори и бедните са тия тимаджии. Продават има за 4 лева акции, които струват 6. Че и още ще извадят на борсата, че и дъщерни дружества на половин цена. Утре ще пуснат на пазара домати и краставици по 10 стотинки и луканка по 2 лева. И кило ракия със салата за левче. Кауфланд ряпа да яде, при Химимпорт са най-ниските цени. Граби народе, давай на евтинията. Ето иде манната небесна. Господ е високо, но ТИМ е по-близо. Лапай и се моли за здравето на другарите.
Бреййй, какви сериозни аргументи! Впечатлен съм! Даже и финансовия гуру не беше стигнал до такива дълбини на анализа и не можа да приведе такива солидни доказателства в подкрепа на възвишената си теза )
Всички подобни анализи се базират на хипотези, а реалността може да няма нищо общо с тях! За какво са го изкарали на English тоя доклад да не би да сънуват инвеститори от запад...ще има да чакат...
Абе, ще престанеш ли да плюеш? Това че ти не си и сънувал чужди инвеститори, не означава че те не подават заявки за милиони евра. Като си толкоз голям гуру, да беше осветлил пътя на заблудените души с един читав анализ. Най-лесно е да отричаш всичко, без да предлагаш нищо.
Ясно е, че не можеш да четеш английски и може би затова те е яд. Езикът на цифрите също ти е непонятен, защото иначе щеше да прочетеш на последната страница от анализа ЗАЩО ХИМИМПОРТ СТРУВА ТОЛКОВА - там е написано с ЦИФРИ, но ти явно не правиш разлика между ЦИФРИ и ХИПОТЕЗИ.
Ей какви благодетели за дребните инвеститори и бедните са тия тимаджии. Продават има за 4 лева акции, които струват 6. Че и още ще извадят на борсата, че и дъщерни дружества на половин цена. Утре ще пуснат на пазара домати и краставици по 10 стотинки и луканка по 2 лева. И кило ракия със салата за левче. Кауфланд ряпа да яде, при Химимпорт са най-ниските цени. Граби народе, давай на евтинията. Ето иде манната небесна. Господ е високо, но ТИМ е по-близо. Лапай и се моли за здравето на другарите.
Всички подобни анализи се базират на хипотези, а реалността може да няма нищо общо с тях! За какво са го изкарали на English тоя доклад да не би да сънуват инвеститори от запад...ще има да чакат...
Аз все си мисля, че това увеличение на капитала се прави на малко по-ниска цена от "реалната", за да предизвика голям интерес сред инвестиционната общност и бизнес средите
Моя анализ на холдинга показа оценка за акциите между 4,70 и 5,20 лв. Затова подкрепям мнението ти че пускат акциите малко по-евтино от реалната им стойност за да предизвикат по-голям интерес.
И аз дочух за 2,5-2,6 пъти презаписване.
инвеститорите тук дори гледат счетоводните отчети на хим-а и на всичкото отгоре им вярват ) че и екстраполират печалбата за 6-месечието за цялата година и P/E смятат )
не сте разбрали правилно за допълнителните акции
те няма да се предложат сега с 11-те млн. на ИПО-то
капитала ще си е 130 млн.
допълнителните акции си ги продава мажоритара на който си реши чак след регистриране на новия капитал (130 млн) в търг. регистър
Разликата спрямо това което тълкувате е огромна!
Коментар