IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bobi75
    кой терминал. брокерският ли ?
    ясно
    То друг няма. Ти да не искаш да ти го сложат в КОБОС-а? ) В България сме все пак
    Не става само с COBOS, трябва и акъл!

Коментар

• кой терминал. брокерският ли ?
      ясно

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
        Baj Nrokere, и как може да се ползва стоп-лос на БФБ?!?!
        Ами терминалът си има опция.
        Не става само с COBOS, трябва и акъл!

Коментар

• Baj Nrokere, и как може да се ползва стоп-лос на БФБ?!?!

Коментар

• Това е от утрешния Дневник

Високият интерес към "Химимпорт" се потвърди
            Очакваният висок инвеститорски интерес към акциите от увеличението на капитала на "Химимпорт" се потвърди. Постъпилите заявки за записването на книжа от първичното публично предлагане (IPO) на най-големия холдинг в България се равняват на общо 111 млн. лв., а подадените заявки надхвърлят 2300, съобщиха от ЦКБ, която обслужваше увеличението на капитала на компанията. Подадените поръчки са за над 27.7 млн. акции, което е над 2.5 пъти повече от предложените за записване 11.083 млн. книжа с емисионна стойност 4 лв. ...
            МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Бай Брокер
              Първоначално изпратено от neduded
              Какъв stop-loss, бе бате? Химимпорт няма да се търгува на NYSE или FOREX. К'ви stop-loss-ове на БФБ сънуваш, к'ви пет лева... Четири, четири лева са акциите. Тоест, бяха до вчера. В края на Октомври ще видим къде ще бъдат като ги пуснат на борсата.
              Съгласен съм с теб за акциите, но не си прав за stop-loss-а - има го на БФБ. Друг е въпросът, че може да не сработи поради все още малките обеми.
              И ти не си прав - ще сработи
              но не е ясно на какво ниво!

Коментар

• Шъ шътнат де що акции имат, шъ прибирът кеш-а и хоп на първио самулет за Мадрит и Думиникъ. Пъ немъ знъченйе че гулемитъ Инсиуциунални Инфеститури ут Запъд ше губът, тех бъллаа ги ухапълъ...вие да му мислаате! Четъре леа за идноту нищу!

Коментар

• Здравей те колеги,
                  аз си мисля ,че допълнителните акции които са отпуснати от Химимпорт предварително са договорени с инвестиционните фондове, които получиха разрешение да държата по-голям процент от активите си в едни акции.За дребните най-вероятно поръчките ще бъдат одобрени между 50% - 70 %.
                  МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• В тази тема на форума научих доста неща.
                    Препоръчайте ми и някоя друга тема!

Благодаря!!!

Коментар

• )

Директоре, моля ти се кажи ми как оценяваш хим-а и използваш ли дисконт при оценката заради конгломератната структура?

[quote="Director"]
                      Първоначално изпратено от VNM
                      Първоначално изпратено от Director
                      Първоначално изпратено от Tradera

Хайде някой да ме опровергае, ако може
                      Не може. Все още не. Но няма пълно щастие. В тази връзка ще ни разкажеш ли нещо за STARB.
                      Вероятно имаш предвид STRAB? Не го следя и нямам информация.

Коментар

• Принципно добре е, че са решили да увеличат капитала си през борсата. Портфейлът им е добре диверсифициран.

Дано да успеят да наложат професионален и прозрачен мениджмънт на своите компании. Доверие се гради трудно, но също така и лесно се пада. Ще видим ...

Коментар

• kak e? nadyhvate li se za poka4vaneto???
                          rani4ko e!
                          neka purvo da vidime po kolko akcii vseki shte polu4i i posle shte smqtate pe4albite

s vurnatite pari ot razpredelenite akcii pak ot Himimport shte si kupim!
                          neka da ni e zle sled okolo godina

Коментар

• Re: Четене

Първоначално изпратено от Hribol
                            вие с какво се занимавате ввсъщност?
                            Ако се занимавате с търговия с ценни книжа мога да ви кажа само по-бързо да спирате докато е време и не сте загубили много пари....
                            Абе хора четете бе. не само форума ами и други неща. например документите по т.нар. ИПО на Химимпорт. Там ПИШЕ че предмет на ИПО са само онези 11 мио акции. Всичко останало си има собственици и те могат да правят с тези акции каквото си искат. да ги продавата, да ги даряват, да ги изгорят ако искат даже. В допълнението на проспекта пише само за намерието те да продадат едиколкоси акции. Но тези акции не са част от ИПО. А тук се чуват всякакви коментари. Защо като там всичко си е написано. ама кой да чете, като вместо това може да пише колко е велик и колко процента е изкарал тази година.
                            Ако пък не се занимавате с с търговия с ценни книжа, що си чешете клавиатури в този форум. Има и по интересни форуми.
                            Hribol, хората четат, но не го осъзнават.
                            По същество схемата на Химимпорт се е прилагала масово в САЩ от 1959 година.

Почва IPO. На заинтересуваните инвеститори се предоставя даден обем акции. Но това не са всички акции, които ще излязат на пазара. Има още едни разпределени между вътрешни хора, които се пазят. Стимулира се голям инвеститорски интерес. Акцията се качва яко. Вътрешните хора продават и печелят много

По същество това в САЩ като схема е подсъдно.

Точно това иска да наблегне Хрибол - тези допълнителни акции няма да се разпределят, а ще се продават. По този начин хем ще реализират инсайдерите една значителна печалба, хем легално ще си извадят едни пари от Химимпорт.

Но че ще се качи акцията, ще се качи )))

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)

...
                              Но аз питах само ....защо е толкова голям интересът на индивидуалния/дребен/инвеститор-по долу съм си казала и съображенията...?Само от любознателност, питам
                              Вероятно, защото статистиката показва, че в повечето случаи се реализират 10-15% в началото на търговията, а новината за Транселектрика предизвика и по-големи очаквания.
                              Разбира се , аз няма да съм от тези които евентуално биха купили след 60% up, ако има такъв
                              Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• [quote="VNM"]
                                Първоначално изпратено от Director
                                Първоначално изпратено от Tradera

Хайде някой да ме опровергае, ако може
                                Не може. Все още не. Но няма пълно щастие. В тази връзка ще ни разкажеш ли нещо за STARB.
                                Вероятно имаш предвид STRAB? Не го следя и нямам информация.

Коментар

Working...
                                X