Айдеееее 100% печалба....:lol: :lol: :lol:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Bobi75
Първоначално изпратено от boshkohttp://www.investor.bg/?cat=5&id=45751)
Коментар
-
Първоначално изпратено от КуроператорГледайки цената на Химимпорт в момента (буквално 2 месеца след първичното предлагане), човек не може да не се замисли дали цялото IPO не беше грешно прайснато от банката, която го е подготвяла.
Не знам дали са правили някакво роуд шоу с потенциални инвеститори преди самото предлагане, но още през лятото различни анализатори предричаха цени от по 8лв за акция. Сигурен съм, че огромен интерес щеше да има и на първоначална цена 5.50 - 6лв.
Въобще банката е направила много кофти номер на фирмата, защото Химимпорт можеха да приберат поне едно 50% отгоре. На цена 4лв. записването беше 2.5х предлаганото количество. Сигурен съм, че и на 5.50 записването е надхвърляло 100% и пак можеха да отсеят по-качествените инвеститори и да продадат цялото количество на добри фондове и дружества.
Това не е насочено против институцията направила предлагането. Въпросът е принципен.
П.П. Притежавам голям пакет акции на CHIM
Коментар
-
Гледайки цената на Химимпорт в момента (буквално 2 месеца след първичното предлагане), човек не може да не се замисли дали цялото IPO не беше грешно прайснато от банката, която го е подготвяла.
Не знам дали са правили някакво роуд шоу с потенциални инвеститори преди самото предлагане, но още през лятото различни анализатори предричаха цени от по 8лв за акция. Сигурен съм, че огромен интерес щеше да има и на първоначална цена 5.50 - 6лв.
Въобще банката е направила много кофти номер на фирмата, защото Химимпорт можеха да приберат поне едно 50% отгоре. На цена 4лв. записването беше 2.5х предлаганото количество. Сигурен съм, че и на 5.50 записването е надхвърляло 100% и пак можеха да отсеят по-качествените инвеститори и да продадат цялото количество на добри фондове и дружества.
Това не е насочено против институцията направила предлагането. Въпросът е принципен.
П.П. Притежавам голям пакет акции на CHIM__________________________________________________ __
Куроператор - специален представител на Син С
Коментар
Коментар