Да си кажа честно -излишно до някаква степен ми се струва прекаленото взиране в данни и анализи в този момент.Много хора са на борсата като лешояди и старанието им е да отмъкнат каквото могат ,да направят някой лев и да изчезнат в даден ,преценен си от тях момент.Важи правилото "След нас и потоп да стане ,голяма работа".Трябва на някому кеш ,ще развърже от ликвидна позиция .Няма значение фундамент ,коефициенти ,перспективи и др.фактори ,дето повечето от нас старателно смятаме и сън не ни хваща ,докато не си обясним нещата.Вярно ,че се получава един вид обезсмисляне на много труд ,но трябва да приемем фактите.Прекалените радости ,че тук навлизат чужди инвеститори аз посрещам доста резервирано ,защото идват на същия принцип ,но по-интелигентно помпат пазара и отведнъж са способни да го срутят за сметка на дребните риби.
Що се отнася до Химимпорт и това което наблюдаваме с акцийте позволете да се пошегувам: Ами така е ,като не се сетиха да си купят и Еврохолд-а навремето.Не че не можеха.Но мисля ,че с тези резултати и този темп на работа ,дългосрочният тренд ,според мен ,е твърдо нагоре.По старите на борсата знаят какво значи търпението и здравите нерви.Уорън Бъфет си е поставял за цел 15 % годишен ръст,постигнал е средно 25, а тук като се мръщи някой на 70 % ,какво да си мисля за него .
Що се отнася до Химимпорт и това което наблюдаваме с акцийте позволете да се пошегувам: Ами така е ,като не се сетиха да си купят и Еврохолд-а навремето.Не че не можеха.Но мисля ,че с тези резултати и този темп на работа ,дългосрочният тренд ,според мен ,е твърдо нагоре.По старите на борсата знаят какво значи търпението и здравите нерви.Уорън Бъфет си е поставял за цел 15 % годишен ръст,постигнал е средно 25, а тук като се мръщи някой на 70 % ,какво да си мисля за него .
Коментар