IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сайта е стъпка напред, но напрактика представлява препис на информацията от книжката за представянето на Химимпорт за ИПОто, като напрактика е към края на 2005 г....но според мен мениджмънта не бърза, а инвестира дългосрочно...

Коментар

• az se smqtam za investitor, ne spekulant!
      durja 90% ot vsi4ko zakupeno pone 1g.

a takiva vrutki, kato vlez-izlez-.... i pak izlez-vlez, ne sa moi prerogativ.
      priatna ve4er na vsi4ki!

Коментар

• Да, аз например съм инвеститор в чисто спекулативно направени печалби. Кой би могъл да ми каже , че не съм инвеститор.

А и такава разлика между спекулант и инвеститор може би се правеше във времената на РСО.

Коментар

• pi4ove, vie mai NE ste investitori....
          vie ste si 4isti SPEKULANTI

A NA SPEKULANTI 4OVEK NE SE DOVERQVA,KAMO LI DA SE VSLUSHVA V TEHNI MNENIA!

PS: mladite i neopitni borsovi igra4i mnogo da vnimavat!

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
            Една дума на четири места си я сгрешил
            май се сещам коя е дивидент

Коментар

• Една дума на четири места си я сгрешил
              Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                Ако решат да дадат дивидент тои ще е в интервала 5-15 ст на акция което при тези цени е нищо като доход .Но е по вероятно в близките 5-6г. да реинвестират пе4албата каквато е оби4аината практиката в България.
                Девидент??? Вие проспекта и изказванията на Александър Керезов четахте ли, че чакате девидент. Всичко ще се реинвестира обратно. Тука девидент следващите няколкко години няма да има а пък и на нашата борса да чакаш на девиденти за да правиш пари не ми звучи сериозно.

Сайта им можеше да бъде много по-добър!

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t
                  Искахте сайт - гледам, че са го пуснали вече.
                  http://www.chimimport.bg
                  Има какво да се желае още като гледам
                  Съгласен съм, че има, какво да се желае. Например, къде са графиките с експоненциален ръст на продажбите и печалбата в бъдеще? А пък календарът е направо скучен - еди кога си ще излезе този отчет, а пък после отчетът ще бъде предаден на борсата и т.н. Вместо това, човек очаква нещо такова:

aa.bb.2007 Химимпорт ще придобие компания Y (N-та поред за тази година)
                  cc.dd.2007 Консолидираната печалба ще достигне 200млн. лева на годишна база

и т.н., както и точната дата, когато Химипорт ще притежава цялата икономика на България и две трети от европейската.

Това е в рамките на шегата, разбира се. Сериозно казано, човек очаква от един корпоративен сайт не само информация за миналото и текущото състояние, а и някакви планове, стратегия или поне визия за бъдещето. Аз поне, нищо подобно не можах да открия.

Коментар

• Ако решат да дадат дивидент тои ще е в интервала 5-15 ст на акция което при тези цени е нищо като доход .Но е по вероятно в близките 5-6г. да реинвестират пе4албата каквато е оби4аината практиката в България.

Коментар

• Хане,знам ,че резултатите са такива.Засега си поемам риска.
                      Старая се да виждам нещата, такива каквито са сега и в тяхното бъдещо развитие,както и изменението на отделните показатели .Следя поведението на мениджмънта и темповете на развитие.Как се отнасят с миноритарите и някой други фактори.Това го правя по всяка една интересуваща ме позиция на БФБ.Знаеш,че всеки борави на база информацията,която има и резултата зависи от това как я интерпретира.Ако нещо не ми харесва,не чакам дълго.
                      Имам акции ,не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от НЕСТОР
                        Първоначално изпратено от Han Krum
                        Първоначално изпратено от nevermind
                        Krumeee... ti prodade i sega...a???
                        Не само тук почти съм кеширал на 90%, очаквам спад на цялата борса, но всеко си има глава да мисли, може пък аз да греша...
                        Ако действително си 90 % кеш, действително грешиш. Не е за вярване.
                        Аз пък си мисля, че по принцип хана е взел добро решение, даже и да няма спад (след 27-ми имаше сериозни предпоставки за спад, сега предпоставките за дълбока корекция са доста минимални според мен) ако си е продал портфейла си на добри цени след два месеца хана може да се включи спокойно в някое от IPO които наближават и там да спечели доста. Така че и при ръст на цените хана може да е на сметка. Аз лично предпочитам да заложа засега на добри акции, защото честно ще ми е тъпо да вися два месеца с кеш и да чакам или евентуална корекция или IPOтата. Обаче ми направи впечатление друго, за разлика от повечето с кеш пишещи за бъдещия срив в няколко от темите където се развиват обикновено споровете дали ще има спад или не, хана пише за спад на цените в темите за Монбат и тук. Това за мен означава, че той смята, че тези позиции са много преспективни и се надява да има корекция имено тук за да може да се включи тогава. В това няма нищо лошо, но и повечето притежаващи акции също виждат потенциала на акциите и предпочат да изчакат ветровете да се обърнат. А при този малък оборот достатъчно някой/или няколко посредника да започнат да купуват и да скочи цената, особено по-преспективните позиции. Пък и да не скочат веднага позициите са достатъчно преспективни и цената на акциите им ще расте в бъдеще, а ако предположим че все пак ще има по-голяма корекция акциите бързо ще си възтановят цените от преди корекцията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                          Първоначално изпратено от nevermind
                          Не само тук почти съм кеширал на 90%, очаквам спад на цялата борса, но всеко си има глава да мисли, може пък аз да греша...
                          Ако действително си 90 % кеш, действително грешиш. Не е за вярване.

Коментар

• Първоначално изпратено от nevermind

Коментар

• Krumeee... ti prodade i sega...a???

Коментар

• Първоначално изпратено от dimilov
                                Организационната структура ми харесва много.Нямах точна визия за нея до тази степен и сега съм приятно изненадам.40 фирми.Доста сериозна работа .Явно,който го може ,го може.С тези резултати ,които показват и с този темп на разтеж съм оптимист за бъдещето им.
                                Не е препоръка.Имам акции.
                                Успех!
                                Много сериозна работа ама печалбате несериозна - 0.35 лв на акция.......
                                Нямам акций. Препоръка е....:lol:

Коментар

Working...
                                X