If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не мисля, че съм казал точно това - казах, че цените на оловото имаха стабилен ръст в периода януари - септември 2007, след което консолидират на добри нива под пика си от септември.
Първоначално изпратено от ради
иначе казано - както и да мърда оловото/цинка, оцк-то все ще е ъп ...
Също така казах, че поради спецификата на договаряне и търгуване в този бизнес цените на металите се отразяват в резултатите на дружествата със закъснение от поне едно тримесечие
Нищо за up и нищо за down на цените на акциите на ОЦК не съм казал - не е в стила ми
Добре е когато се правят твърдения за спадове в цените, да бъдат подкрепени с малко по-коректни факти и анализ.
Първоначално изпратено от ОК
Цените на металите от няколко месеца не растат. Само днес оловото губи над 4%, а цинкът - над 2.
Цените на оловото растяха сериозно през цялата година до края на септември и след пика през септември консолидират на достатъчно добри нива Освен това, в този бизнес най-често се работи с три или повече-месечни forward контракти и между измененеията в цените на крайния продукт и корпоративните резултати винаги има time lag - в случая в полза на годишните резултати на ОЦК
иначе казано - както и да мърда оловото/цинка, оцк-то все ще е ъп ...
на тези, които се напъват да ми обяснят колко съм тъп като съм заложил на отзк, искам да кажа "който завижда, не вижда" ... ...
хайде наздраве!...
ПС ... има една народна мъдрост, която казва, че на чужди гробища не трябва да се плаче ... хайде вие ми кажете защо? ...
хайде, пак наздаве!
сетих се за онзи виц дето вуте отишъл на гробищата да носи цветя на гроба на жена си. Минал някъв стар братчед и му подвикнал: "Абе, Вуте, па тоа гроб не е на твойта Пена, бе!", Вуте погледнал, позачудил се па констатирал: "Абе аз се чудя има нещо тука - седа си пъна се-пъна се ама все не ми е мъчно! "
Добре е когато се правят твърдения за спадове в цените, да бъдат подкрепени с малко по-коректни факти и анализ.
Първоначално изпратено от ОК
Цените на металите от няколко месеца не растат. Само днес оловото губи над 4%, а цинкът - над 2.
Цените на оловото растяха сериозно през цялата година до края на септември и след пика през септември консолидират на достатъчно добри нива Освен това, в този бизнес най-често се работи с три или повече-месечни forward контракти и между измененеията в цените на крайния продукт и корпоративните резултати винаги има time lag - в случая в полза на годишните резултати на ОЦК
Коментар