За да не ти продам утре на 35 !
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕМКА АД (ЕМКА)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
INSIDER-A, всичките ми акции са доста рискови, а като имаш в предвид преди колко времесъм купувал ЕМКАТА картинката става още по злокобна. Да кажен, че по тази позиция имам нещо общо с ника ти. Успех!
Коментар
-
Уважаема компания, темата е интересна, нека разсъдим по-простичко. Имате един производител грънчар, който няма начин да получи глината си, освен от един единствен източник - копач, собственик на съответната земя, или неколцина конкуриращи се копачи на глина. Изведнаж доставчикът или общността от такива решава да смъкне някому кожата и вдига цената двойно. Нашият производител се почесва по врата и си вика, "дали ще купуват?...", но продължава да произвежда, няма какво друго да прави. Веднага разбира, че "купуват" /потребителите на кабели и грънци, разбира се, кой друг/ как няма да купуват, като жените трошат грънци всеки ден, а индустрията и строежите гълтат мед под формата на кабели и няма да скръстят ръце, я. Нещо повече: производителят /или общността на производителите/ без да променя процента на принадената стойност получава повече /спрямо съвкуптния национален продукт /за своята дейност. Разтревоженият инвеститор - също...
Коментар
-
Темата за това кой отнася големия ... при поскъпване на суровината или съответната услуга е доста интересна. Добре съм запознат с хранително-вкусовата промишленост и трябва да ви кажа, че там търговците са големите мародери. Производителите са тези, които поемат цялата тежест и са притиснати в ъгъла. На противоположния полюс седят нещата, обаче, в машиностроенето да кажем.Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!
Коментар
Коментар