Тази акция наистина ми се струва предвидима. Ако си говорим за риска - под 80 лева едва ли ще падне, а нагоре може доста да расте. Така, че при риск от 6% загуба,което определям като песимистичен вариант ( 84,84 /80*100= 6%) могат да се направят едни поне 20% по груби сметки( при печалба за годината около 4,10*25 p/е цената към началото на Януари идва 102.50 или 102.50/84.84*100=20% печалба. А, който иска може да сметне и оптимистичен вариант *р/е около 40- 50 като на другите банки. Но оптимистичния вариант го изключвам заради:
1.смяната на мажоритаря, която ще продължава да оказва негативно влияние докато не се направи оценката на банката;
2. капитализацията над сумата над активите;
Тези два фактора водят до реалистичния вариант и п/е 23 -27 , което е най-доброто сред банките на борсата.
Р/bv и на мен не ми харесва, но го изключвам от негативните фактори , тъй като се компенсира с перфектни ROA и ROE.
Относно отчета - при печалба 0. 98 за Q1 и Q2 средно идваше 2.94 за деветмесечието, но явно рестрикциите на БНБ не оказаха влияние засега /3,04 печалба за 9м/. Вероятно другите банки ще забавят ръста на печалбата си.
Извод :очаквам в понеделник да подскочим като тунингован голф единичка по бабуните на Цариградско шосе.
Със сигурност Капман следващата седмица ще се крият в храстите като едни строги органи на реда по тази позиция и ще следят за ограничение на скоростта от 90 км/ч преди входа на голямата ТРИЛЕНТОВА магистрала. Все пак съм убеден, че ще се намерят турбогъзари, които ще ги отвеят.
ПП Мнението ми не е препоръка за нищо, дори и за криене в храстите.
1.смяната на мажоритаря, която ще продължава да оказва негативно влияние докато не се направи оценката на банката;
2. капитализацията над сумата над активите;
Тези два фактора водят до реалистичния вариант и п/е 23 -27 , което е най-доброто сред банките на борсата.
Р/bv и на мен не ми харесва, но го изключвам от негативните фактори , тъй като се компенсира с перфектни ROA и ROE.
Относно отчета - при печалба 0. 98 за Q1 и Q2 средно идваше 2.94 за деветмесечието, но явно рестрикциите на БНБ не оказаха влияние засега /3,04 печалба за 9м/. Вероятно другите банки ще забавят ръста на печалбата си.
Извод :очаквам в понеделник да подскочим като тунингован голф единичка по бабуните на Цариградско шосе.

ПП Мнението ми не е препоръка за нищо, дори и за криене в храстите.
Коментар