Мисля,че тук може да се изстреля много. Големия пакет свърши.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София-БТ АД (3JU / SOFBT)
Collapse
X
-
ОК
-
Признавам си, че лично бях много негативно настроен към табаците и то поради факта, че считам тази индустрия за умираща! След отчета на София БТ обаче седнах и разгледах нещата в детайли и се оказва, че това си е една доста добра "инвестиционна възможност"! Цената от 15 лева си е направо нищожна, като по-долу "мечето" дава доста добри аргументи за това, които напълно споделям! Борис обаче също е прав, като гледаме нелогичния ни пазар, ново слизане под 15 лева си е направо задължително в рамките на 1 месец! Аз лично ще изчакам да се поуталожат страстите, но със сигурност ще се заложа под 15-цата с няколко стотин бройчици! Успех на всички инвестирали и бъдещите такива !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Борис Разгледай мнениеТук момчета има голяяям продавач през ПФБК. Същия който смачка цената до 14 лв. и пак не можа да намери купувачи.
А иначе София БТ и друг път е изкарвала епизодични,...Митници и ще увяхнят набързо
За отчетите в последните пет години София БТ винаги е давала по слаби данни ,но вече от година дава само добри отчети и развитие
Относно митници ами вече ги прищипаха и тях и Благоевград БТ и нищо....наяве.
Забрави да пишеш каква е приличната цена на една печеливша фабрика при 8 лв. годишна печалба и пред приватизация / оценена в момента на 12милиона -държавен дял/ .... почни оттам и ще се съглася с това новобранчета.... да не мислиш че не знам как реагира пазара когато няма кеш ...но ако има надежда , последните ще станат първи...
Коментар
-
Тук момчета има голяяям продавач през ПФБК. Същия който смачка цената до 14 лв. и пак не можа да намери купувачи.
Сега ще използва еуфорията на новобранчетата от отчета, да им бута по 200, по 200 акцийки все по-скъпо и като им свършат паричките пак ще смачка цената в изходно положение. Виждали сме го тоя сценарий вече много пъти.
А иначе София БТ и друг път е изкарвала епизодични, блестящи отчети за едно тримесечие, но все се оказва че са инцидентни и в края на годината мижава печалба или загуба.
Пък и този адски ръст на износа как мислите става така от нищото. Много вероятно да е фиктивен такъв и като ги прищипе в един момент агенция Митници и ще увяхнят набързо
Коментар
-
всеки има право на собствена стратегия. За огромно съжаление това правителство е много далеч от приватизацията особенно при табаците, само думи без дела, то последното е характерно за българските политици. Успех, ще наблюдавам табаците. Между другото все повече се убеждавам, че ГЕРБ са същите измекяри и корумпета като предишните.Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнениемисълта ми е, че бих изчакал малко, при този полумъртъв пазар и бих влязъл след следващия отчет, а до достигане нетна стойност на активите има много време т.е. дори да се пропуснат малки печалби не е страшно, но пък и при тези резултати няма как да пада цената.
но една дума от АП за приватизация на холдинга и цената ще отиде двойно ....
Тя е на тези нива защото имаше/има/ голям инвеститор излизаще/излиза/ .. ако се върнеш назад дали в близките три години имаше и 500 продадени акции...сега и спекуланта си е купил на 15 и при този мечи пазар ще продаде на 16 и се създава оборот ...но при тютюните чакам и не съжалявам...
Коментар
-
мисълта ми е, че бих изчакал малко, при този полумъртъв пазар и бих влязъл след следващия отчет, а до достигане нетна стойност на активите има много време т.е. дори да се пропуснат малки печалби не е страшно, но пък и при тези резултати няма как да пада цената.Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнениеНе е ли твърде рано да се говори за дивидент, който ще се гласува чак след една година. Не се знае какво ще стане с профита. както преди година са били на 4,5 мил. загуба, а сега са на печалба ми се струва доста големи отклонения, поне са в положителна посока.
ами аз съм 50 % мечка.....но тук отчета е идеален .
Първо - този отчет е бил много труден за цигарените фабрики и откак ги следя са все на загуба ...акцизи , заеми , унищожаване на готова продукция ..
Второ -фабриката взима 40 милиона евро краткосрочен заем и го погасява с лихвите като отчита такава печалба....
Трето- преструктурирала е производството и работи главно за износ....не зависи от акциза на Дянков...вярно губи процент от пазара в БГ.
Четвърто- Увеличили ли са продажбите с 51% а разходите с 26 %...
Пето годишната дивиденска доходност е 50 % от цената на акцията ...
Шесто- При заем Райфата е направила залог върху 80 м при заем ... което при близо 1300 К акции прави 60 лв. на акции а днес на 14 ...
ако се направи продажба което за последните правителства е имагинерно понятие ..тук цената ще излети както казва Люк ...вижда се от 3400 километра...
Не е препоръка...
П.П. По скоро за точно отразяване на положението трябва да изчакаме Благоевград БТ ,че напоследък те са по слабото звено а и при толкова кеш и те теглиха заем...?
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнениеДа лошото е че не се говори за приватизация .... тези , като предишните дали не искат да изядат златната кокошка...
Но при всички случай дивидента ще бъде поне половината от сегашната цена....
Така че ще е успешна инвестиция.... каквото и да правят тези в АП.Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМного добра печалба и цената е ниска. Да видим и БЛАБТ. Нещо не се говори за приватизацията.
Но при всички случай дивидента ще бъде поне половината от сегашната цена....
Така че ще е успешна инвестиция.... каквото и да правят тези в АП.
Коментар
Коментар