Нов отчет, ОСА, никой нищо не казва.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Петрол АД (PET)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nacheffАз малко по-долу бях вече писал, че няма проблем да се измисли някаква схема, при която юридически, всичко да си е редовно.
Една от възможностите е франчайзът - абсолютно си прав. Ако сме в хипотеза франчайз, то на фискалния бон би излизало името и реквизитите на франчайзополучателя, примерно да кажем Прима Кансълт, която да речем е и собственик на съответния обект. Да де, ама никой до сега не се е похвалил, че е получил фискален бон от Прима. А франчайзополучателят не е задължително собственик, но действа от свое име, той е нещо като комисионер.
По-долу Монти беше споделил, че е получил фискален бон на името на Петрол АД, с новата регистрация в Ловеч. Сделката е станала на обект в София, всъщност дори беше споменал, че е посетил 2 обекта, който би трябвало отдавна да не е в вече в баланса на Петрол АД. Това вече е друг род правоотношение и договор.
Активът най-вероятно не е собственост на Петрол АД, но се оперира от Петрол Ад и работи под търговската мар "Петрол".
Ако приемем, че написаното в голяма степен отговаря на действителното положение, тезата ми е, че не е подходящо публичното дружество Петрол АД да влиза в подобен род договорености, затото това действа заблюждаващо и подвеждащо. Форумът тук е типичният пример за това. От написаното от различни колеги оставам с впечатление, че произволно се заместват, публично дружество, дружество собственик на някакъв актив, дружество оператор на търговски обект и търговска марка. При по-внимателно вглеждане може да се окаже, че това са съвсем различни лица.
А същевременно Петрол АД харчи пари за реклама и ПиАр, нали помните че беше спонсор на детската евровизия, пък друг колега сподели, че имат и някакъв отбор, ама не помня по какъв спорт.
Написаното без претенции и препоръки, последният отчет нарочно не съм чел. Не питай, защо! Ако има читатели и вече са се започнали в детайли, моля опровергайте ме, копнея за това да бъда опроверган и да съм неправ.
Някога имаха в приложенията посочен поне брой на собствените бензиностанции. След като почнаха игрите с отделяне, дъщерни, залози и прехвърляния, отчуждавания, всичко написано си остава с някаква доза несигурност и спекула. Ако знаехме изчерпателно онези изначални около 330 бензиностанции по адреси и ДжиПи ЕС координати и имаме сега нов списък със същите данни, че да сравним, може да се говори точно. Ама не може. Не му отива много подобно явление на едно публично.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеКак ти изглежда франчайза - обектите вън, но работят под марката.
Нямам препоръки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheffЖека, изключително важно е да повтаряме достатъчно често това, което си написал.
Аз също на няколко пъти попадам на колеги - тук и в частни разговори, които всъщност не си дават сметка за случилото се и споделят за някакви обнадеждаващи новости, практики и т.н.
Вечният въпрос е важен тук: Кой има интерес от това?
Колчем споделя нещо и дежурният отговорник, който се прероди вече поне 5 пъти, веднага ме атакува на "лични". Заради приличието не мога да ви споделя, какви ги дрънка.
"Уникална държава" (при това акционер в дружеството), а в допълнение Зуека и Рачков със сигурност ще възкликнат "уникално ....". И аз също като теб се питам, независимо че там са намерили някаква правна схема и продължават да вършат бизнес под логото на "Петрол", нормално ли е това да се случва, при условие че говорим за публично дружество, а собственик на бензиностанциите (апетитните) е друг.
Нямам препоръки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЖека ,прехвърлих го отгоре ,отгоре ...
ще ми е интересен кометара ти за за дълговете ,петрол запад , елит петрол ....и коментара на последните събития
Понеже си в час и непредубеден , ще е интересно......
Поздрави!
Аз дори по диагонал не го теглих, само видях това, което написах.
Гледам порутената станция на Петрол Запад на Вапцаров седи все така порутена. Отивам в обекта на КАТ - същите служителки от Вапцаров. Викам тия хора, хем го извадиха от актива, хем седи порутена и не вади пари. Интересното е, че самите те бяха наясно, че вече не е част от публичното дружество. А тук мине не мине се яви някой и ми вика - работи много добре.
Да де, ама в чия ползва?
Без препоръки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеИнтересен отчет. Три пъти по-малко актив вади близки продажби.
Без препоръки!
ще ми е интересен кометара ти за за дълговете ,петрол запад , елит петрол ....и коментара на последните събития
Понеже си в час и непредубеден , ще е интересно......
Поздрави!
Коментар
-
Въпросът бе - ОК, актива работи, но къде всъщност е актива?
http://www.x3news.com/?x3id=98568
Нямам препоръки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеНикога не сме отричали, че работят, вероятно и здраво.
Въпросът е какво виждат миноритарите?
Нямам препоръки!
*не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнениеОт известно време като минавах по Малинов (Младост 2) виждах нещо по-различно в бензиностанцията. Днес спрях и се оказа, че са я направили на самообслужване. Един голям и грозен автомат взима пари и карти. Горивото беше малко по-евтино. Служител те гледа как се мъчиш с автомата и обаснява как се зарежда
Коментар
-
От известно време като минавах по Малинов (Младост 2) виждах нещо по-различно в бензиностанцията. Днес спрях и се оказа, че са я направили на самообслужване. Един голям и грозен автомат взима пари и карти. Горивото беше малко по-евтино. Служител те гледа как се мъчиш с автомата и обаснява как се зареждаЕдинствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеЗа дивидент е необходима печалба.
Влезте в x3news.com и прегледайте отчетите.
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheffСпоменаването на фискалния бон е много положително.
При разгарянето на събитията преди месеци сам помолих някой колега да пусне тук фискален бон от зареждане на гориво, но нямаше отзовали се.
Защо не съм спрял някога да си купя някоя дреболия и за не знам. Никога не съм го правил. Вероятно защото вече дори споменаването на името ми вгорчава живота.
Иначе няма проблем един несобственик да ти пусне касов бон от свое име като ... примерно комисионер.
Комисионерът работи от свое име за жужда сметка.
Въпросът е юридически и не чак толкова сложен. Може да се измисли схема, която предполага хем да се ползва търговската марка и разните маркетингови визуализации, които мамят клиентите, хем бонът да е издаден от когото трябва, според желанията и целите на схемата.
Специално реших днес да проверя една бензиностанция на Петрол....
минах и на връбница до общината и на константин величков и пиротска ..
пишеше Петрол АД -ловеч но били с дилър ,каквото и да значи това ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениеАз звъннах във Франкфурт и ми казаха, че се търгува, но имат техн. грешка и обещаха от утре (понеделник) да се виждат офертите. Според тях, няма несъответствие с договора и по всяка вероятност на 26.01.2017 ще се изплати всичко. Добре е да се изчака до тогаваЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
Коментар