IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
    Мисълта ми е, че ако не се лъжа нямаше сделка с тия 10 000, макар че бяха 9 и нещо като ги мернах аз. Въпроса все още е защо ги махна.

Както и защо си нацелил 5,6?

А също и кога смятат да качат протокол и сходните документи от ОСА със 146 % кворум.

Така също и защо инвестора не сметнат за нужно да драснат два реда покрай сагата?

Нямам препоръки!
    Жека,
    не съм аз и то не защото не ми харесва цената от 5.6 лв. а защото мойте са тройно по малко ... вече. На четири и двайсет си продадох дажбата ,така че другите нагоре...
    Мисля ,че тези акции бяха над 10900 броя в началото на предлагането а сега са намалели.
    Съгласен съм че всички медии пишат за сага ли ,сапунка ли с Петрол а от Инвестора ... нищо..
    Дали да не подсетим Мариян....
    Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
      Ами сложиха 1500 на 4.1 лв. който стояха два часа...после този с10 Т който от 2.6 пробва да ги продаде и все се отказва / даже щях една двойка да купя от него/ сложи пакета на 4.1 и пробва пазара в дълбочина ...след това се скри и се появи купувач с 600 бройки на 4.1 а този с 10 К не се появи освен да е продавал на дребно ..нещо се мъти ама още ми е рано преди 5,6 за продажба на основните ...
      Не е препоръка...
      Мисълта ми е, че ако не се лъжа нямаше сделка с тия 10 000, макар че бяха 9 и нещо като ги мернах аз. Въпроса все още е защо ги махна.

Както и защо си нацелил 5,6?

А също и кога смятат да качат протокол и сходните документи от ОСА със 146 % кворум.

Така също и защо инвестора не сметнат за нужно да драснат два реда покрай сагата?

Нямам препоръки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Абе уж така, ама се правят някви шашми.
        Еврофинанс предложиха 10Т на 4,10 и доста време им висяха но никой не ги взе. А де!?
        Ами сложиха 1500 на 4.1 лв. който стояха два часа...после този с10 Т който от 2.6 пробва да ги продаде и все се отказва / даже щях една двойка да купя от него/ сложи пакета на 4.1 и пробва пазара в дълбочина ...след това се скри и се появи купувач с 600 бройки на 4.1 а този с 10 К не се появи освен да е продавал на дребно ..нещо се мъти ама още ми е рано преди 5,6 за продажба на основните ...
        Не е препоръка...

Коментар

Мача продължава с явно надмощие на Събев и на борсата стана ясно че са отблокирани сметките ... днес имаме купувач.
          Мече, да се надяваме че си прав.

Батя, отде излязоха, че са Еврофинанс и що си махнаха поръчката - а де?

Нямам препоръка за каквото и да било!

Коментар

.... на борсата стана ясно че са отблокирани сметките ... днес имаме купувач.
            Абе уж така, ама се правят някви шашми.
            Еврофинанс предложиха 10Т на 4,10 и доста време им висяха но никой не ги взе. А де!?

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/11...tor_na_petrol/
              Мача продължава с явно надмощие на Събев и на борсата стана ясно че са отблокирани сметките ... днес имаме купувач.

Коментар

• Днес що годе овреме го хванах предаването от БТА, та ми се наби от воле че "компания за милиард". Не че не каза бая други неща, като за Цв. Димитров ама поради "технически" причини не можах да отделя време на всичко, по-скоро бях възпрепятстван.

Нямам препоръки за каквото и да е!

Коментар

Някой ако е наблизо покрай Кошарите - чува ли се пукотевица?

Нямам препоръки!
                  Жека ,
                  ще вземеш да излезеш прав за това около Кошарите....

http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/11..._agenciiata_po

Единствено , което разбрах ,че са блокирани сметките на Петрол...

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/11...ushternata_si/

http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/11...ng_se_prenese/

Коментар

• Някой ако е наблизо покрай Кошарите - чува ли се пукотевица?

Нямам препоръки!

Коментар

• Собственикът на публичното "Петрол" решава за увеличение с 200 млн. лв. на капитала си

Акционерите ще променят и устава
                        Собственикът на "Петрол" АД заедно с другите акционери ще решават днес за увеличение с 200 млн. лв. на капитала на "Нафтекс Петрол" ЕООД. "Нафтекс" е 100% дъщерно на публичното дружество, като в същото време е акционер, който ще гласува на общото събрание с най-много акции. Според съобщението на борсата на днешното събрание ще могат да гласуват притежатели на акции, които са купени най-късно на 5 ноември. Към тази дата "Нафтекс" е собственик на 49.9947%. Решение Акционерите ще решават "Петрол" АД да увеличи капитала на дъщерното си дружество "Нафтекс Петрол" ЕООД чрез не-парична вноска на част от вземане на компанията майка. Апортът ще е за 200 млн. лв. главница и лихви по предоставени заеми от "Петрол" АД на "Нафтекс Петрол" ЕООД. Въпросните 200 млн. лв. номинал са част от вземане за общо 307.5 млн. лв., се казва в доклада на управителния съвет на "Петрол" АД към акционерите. Увеличението на капитала на "Нафтекс Петрол" представлява класическа замяна на дълг срещу собственост. Според мениджмънта на компанията майка стъпката има за цел да подобри капиталовата структура на дъщерното дружество, което ще доведе до подобряване на финансовото му състояние и ще увеличи неговата кредитоспособност. Заради реализираните загуби през последните години, които са предимно сделки с петролни фючърси, "Нафтекс Петрол" вече е с отрицателна стойност на нетните активи, като в същото време се е увеличила и задлъжнялостта по лихвени заеми, предоставени от "Петрол" АД. След увеличението на капитала ще се увеличи рентабилността на "Нафтекс Петрол", се казва в становището на УС на "Петрол" АД. Дъщерното дружество ще стане по-привлекателно за кредитиране, а разходите за лихви по получени заеми от компанията майка ще намалеят с 10-12 млн. лв. на година. Прехвърляне на акции На 14 октомври "Нафтекс Петрол" ЕООД стана най-големият акционер в публичното "Петрол" АД. В средата на миналия месец основните собственици на публичното дружество са прехвърлили помежду си 8.9 млн. лв. акции, или 8.1758% от капитала. Продавач на дела беше "Петрол холдинг" АД, който вече има 47.3%. От своя страна "Нафтекс Петрол" ЕООД, увеличи дела си до 49.9947% и ще гласува с този дял на общото събрание за увеличение на капитала му. Въпросните 8.9 млн. акции бяха прехвърлени още веднъж на 8 ноември 2010 г. Те бяха купени от председателя на надзорния съвет на "Петрол" АД Митко Събев. Продавач на въпросния дял е "Нафтекс Петрол" ЕООД. Въпреки тази сделка Митко Събев няма да може да използва акциите си в днешното общо събрание, тъй като ги е купил 3 дни след последната дата, която дава право на глас. Той ще може да ги използва, ако днес не се събере кворум и събранието се отложи за 9 декември. Вчера книжата на "Петрол" АД се понижиха с 2.40% до 4.099 лв. за акция. По позицията на компанията бяха сключени 5 сделки за 2092 книжа.

Снимка на четири колони - Един от най-големите дистрибутори на горива в България ще превърне в собственост част от задълженията на дъщерното си дружество "Нафтекс Петрол"

Коментар

не ми е нужно да я гледам ,защото от 2005 г. съм участник в последните дни на годината....
                          Не е препоръка...
                          Това добре, но пак си заслужава да се погледне за последните 2 години специално.

Коментар

Те се появиха на 2.70 едни 1 000 бройки, после на 2.90 ако не се лъжа пак едри, днес на 3.80...Разглеждал ли си графиката покрай края на последните две години?

Нямам препоръка!
                            не ми е нужно да я гледам ,защото от 2005 г. съм участник в последните дни на годината....
                            Не е препоръка...

Коментар

Здравей!
                              Ами за цената може и да си прав но при мен е останал спомен ,че съм продавал над 12 лв. ....може и да греша а може и цената на затваряне да е била толкова ...
                              Купувача в момента работи малко по различно ,сигурно не бърза .. може да са двама и някой който набира пакет...Защото днешките бройки на 3.8 ,вчера бяха на 3.3..
                              А може и да има лимит на акции и през ден за да купува по ниско основните пакети... ....
                              Не е препоръка..
                              Те се появиха на 2.70 едни 1 000 бройки, после на 2.90 ако не се лъжа пак едри, днес на 3.80...Разглеждал ли си графиката покрай края на последните две години?

Нямам препоръка!

Коментар

Мече, не стигна ли до към 11.80 лв.?
                                То и един дивидент като че ли се чакаше тогава, ама така и не се дочака...

Впечатление в статията прави пространствената презастраховка в края на статията.

Нямам препоръки за каквото и да е!
                                Здравей!
                                Ами за цената може и да си прав но при мен е останал спомен ,че съм продавал над 12 лв. ....може и да греша а може и цената на затваряне да е била толкова ...
                                Купувача в момента работи малко по различно ,сигурно не бърза .. може да са двама и някой който набира пакет...Защото днешките бройки на 3.8 ,вчера бяха на 3.3..
                                А може и да има лимит на акции и през ден за да купува по ниско основните пакети... ....
                                Не е препоръка..

Коментар

Working...
                                X