IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от East West International Разгледай мнение
    Утре акцията на 3 лева. или ? може би?
    Уууха, 30% на ден ли бе
    Ма карай да върви, и до Петък да е - пак ще е кеф
    Въпроса е дали/кога ще се върнем на 4 ?
    По нагоре не ме интересува

Коментар

• Този Илюмжинов си обикновен измамник и далавераджия ,незнам що журналистите го обявяват за милиардер
      Ето тука още един скандал с него
      http://izvestia.ru/news/552381
      http://izvestia.ru/news/557642

Явно Мустака и Събев ги е хванало шубе да не изгорят, и са взели нещата под контрол през задния ход.
      Last edited by 123456; 02.12.2013, 22:32.
      Game Over...

Коментар

• Утре акцията на 3 лева. или ? може би?
        Мнението не е препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          Не пич, точно Капитал са написали най-читавата статия за случилото се. Без излишни, измислени от некомпетентни журналисти анализа, а с потърсено мнение от страните (Събев естествено не е открит) Профит и оня измислен сайт експерт са писали пълни глупости.

Все повече се убеждавам че Мустака и Събев скроиха шапка на руснаците шахматисти. Матираха ги в 2-3 хода, така да се каже
          Реакцията им пред Капитал е силно показателна и потвърждаваща тази теза.
          Адвокатите им само могат да гледат така -
          Акциите на Петрол холдинг в Петрол АД са били заложени по няква схема срещу кредита в КТБ. Днес мисля, направиха постановка и удариха някъв маржин кол, около 3 лв. и след това КТБ сипа с голямата кофа до 2 лв. Направиха го през нормален пазар за да няма никаква възможност за оборване в последствие. Банката си реализира обезпечението по пазарни цени. На толкова се е намерил купувач, на толкова са ги дали. Имаше аукцион поне 15 минути, който е искал е можел да наддава и да купи по-скъпо. Всичко си е чисто като сълза. След аукциона остана да виси бид за към 400 000 акции (долу-горе колкото отмъкнаха спекулантите от пакета).

За нас дребните подобно развитие, Събев и Мустака да са печелившите мисля е най-добро.. но ще видим следващите дни.

*това е само мое мнение, налапах се с много акции и може да не съм напълно обективен

а може и да съм заслепен от алчност
          Аз също, от самото начало съм за маржин кол Може прекалено много филми да гледам

Коментар

• чл. 138 от ЗППЦК

Чл. 138. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г. ) Придобиването на финансови
            инструменти на регулиран пазар от добросъвестно лице е действително, независимо дали
            прехвърлителят е техен притежател.
            (2) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г. ) Сключените и приети за изпълнение сделки с
            финансови инструменти от Централния депозитар се приключват съгласно правилника на
            Централния депозитар, независимо от оспорвания и от предявени искове. Изключения се
            допускат в случаите, предвидени в наредбата по чл. 140. Обезщетенията за вреди се
            уреждат съгласно търговското и гражданското законодателство.
            (3) Редът за поправяне на грешните вписвания, извършени от Централния депозитар,
            се урежда в наредбата по чл. 140.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
              Не знам за вас но аз намирам статията на Капитал за грешна! Първо, и двете страни имат над 51 мио акции. Второ, Нафтекс (Събев) имат повече акции от Петрол Холдинг( руснаци).

Ако Събев е продал, той има още няколко милиона за продажба.

За мен, Петрол и при 250 маркет кап е скъпа освен ако наистина играч като Газпром не е решил да навлезе в БГ. Та кой зарежда в Петрол
              Не пич, точно Капитал са написали най-читавата статия за случилото се. Без излишни, измислени от некомпетентни журналисти анализа, а с потърсено мнение от страните (Събев естествено не е открит) Профит и оня измислен сайт експерт са писали пълни глупости.

Все повече се убеждавам че Мустака и Събев скроиха шапка на руснаците шахматисти. Матираха ги в 2-3 хода, така да се каже
              Реакцията им пред Капитал е силно показателна и потвърждаваща тази теза.
              Адвокатите им само могат да гледат така -
              Акциите на Петрол холдинг в Петрол АД са били заложени по няква схема срещу кредита в КТБ. Днес мисля, направиха постановка и удариха някъв маржин кол, около 3 лв. и след това КТБ сипа с голямата кофа до 2 лв. Направиха го през нормален пазар за да няма никаква възможност за оборване в последствие. Банката си реализира обезпечението по пазарни цени. На толкова се е намерил купувач, на толкова са ги дали. Имаше аукцион поне 15 минути, който е искал е можел да наддава и да купи по-скъпо. Всичко си е чисто като сълза. След аукциона остана да виси бид за към 400 000 акции (долу-горе колкото отмъкнаха спекулантите от пакета).

За нас дребните подобно развитие, Събев и Мустака да са печелившите мисля е най-добро.. но ще видим следващите дни.

*това е само мое мнение, налапах се с много акции и може да не съм напълно обективен

а може и да съм заслепен от алчност

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Никаква мисъл Имам на средно 3,38
                Мойте са на около 4 ...
                Правих сметка за 4 най малко да мине пакета ,но продавача и купувача са комбина...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Здравей,
                  Не е само от днес ,поде от десетина дни откакто щерката почна да учи в СУ и не интересува 20 протестъри и техните разходки по жълтите павета..
                  Тук ми отупаха перушината и се чудя ,до къде ще я докарам...да не ме сготвят...
                  Ти какво мислиш...
                  Никаква мисъл Имам на средно 3,38

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Нещо ми се губиш днес у политиката
                    Здравей,
                    Не е само от днес ,поне от десетина дни откакто щерката почна да учи в СУ и не интересува 20 протестъри и техните разходки по жълтите павета..
                    Тук ми отупаха перушината и се чудя ,до къде ще я докарам...да не ме сготвят...
                    Ти какво мислиш...
                    Last edited by Монти; 02.12.2013, 21:40.

Коментар

не ..
                      Писах ,че имаше поръчка за още 40 милиона след аукциона на 2..купува...
                      за мен това е само банка....
                      не е препоръка...
                      Нещо ми се губиш днес у политиката

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                        Не знам за вас но аз намирам статията на Капитал за грешна! Първо, и двете страни имат над 51 мио акции. Второ, Нафтекс (Събев) имат повече акции от Петрол Холдинг( руснаци).

За мен, Петрол и при 250 маркет кап е скъпа освен ако наистина играч като Газпром не е решил да навлезе в БГ. Та кой зарежда в Петрол
                        не ..
                        Писах ,че имаше поръчка за още 40 милиона след аукциона на 2..купува...
                        за мен това е само банка....
                        не е препоръка...

Коментар

• Не знам за вас но аз намирам статията на Капитал за грешна! Първо, и двете страни имат над 51 мио акции. Второ, Нафтекс (Събев) имат повече акции от Петрол Холдинг( руснаци).

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
                            Би било странно, ако можеш. Заседеанието на съда е утре от 2 след обед
                            http://www.sac.government.bg/court22...1?OpenDocument

И ако утре ВАС разпореди обезсилването на акциите на Нафтекс, и ако допуснем, че днес е изтъргуван въпросния пакет, купувача какво точно е купил
                            Не е препоръка.

П.С. Решенията на ВАС подлежат ли на обжалване или влизат незабавно в сила?
                            Някой по-запознат да се включи.
                            Решението на ВАС няма пряко отношение към капитала на Петрол, а само към решението на КФН. Това решение, независимо че е обжалвано, така или иначе подлежи на незабавно изпълнение. Да сте чули за свикано ОС за намаляване на капитала? Решението /мнението/ на КФН е едно, а действителната промяна на капитала нещо съвсем различно, което е в ръцете само на акционерите или съда - но не по такова админстративно дело.
                            В темата за Монбат бях давал един линк, полезно е да се запознаето с него: Правни последици от обратното изкупуване на акции

Интерес представлява въпросът може ли собствени акции, които са обезсилени след изтичането на едногодишния, съответно тригодишния (в посочения по-горе случай по чл.187а, ал.5) срок от придобиването им да бъдат продадени отново от АД? Както стана дума, законосъобразността на придобиването на собствени акции и обективирането на тяхното обезсилване (вписване в книгата на акционерите за поименни акции, съответно физическо унищожаване за акциите на приносител) не се следи от никой. Възможно е вместо да се намали капитала акциите да се прехвърлят на трето лице. Формално юридически тази сделка е нищожна поради невъзможен предмет (чл.26, ал.2 от Закона за задълженията и договорите), защото се прехвърлят права, които не съществуват, погасени са. Но на нищожността по принцип се позовават само лицата, които имат интерес от нея – АД, акционери. Така на практика, в случай че обезсилването не е отразено никъде, е възможно да се стигне до ситуация, в която акционер безпрепятствено си упражнява правата по придобитите обезсилени акции, а АД изпълнява задълженията по тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                              Да, а ние тук на всеки пост - не е препоръка...
                              В момента се питам ,защо мина през борсата а не през ОТС...
                              Защо купува на 6 ,6 над 100 к БРОЙКИ..

Защо партнираха на КОРП...Инвестбанк и Бетакоорп..
                              Защо купиха 150 К на 4,75...
                              Защо толкова малко купиха на 2 лв....само 300 К
                              Защо поръчката беше за толкова много акции....
                              Какво ще купи шахматиста ако не е купил днес..
                              Има ли право да продаде Петрол ,Петрол холдинг...

Коментар

http://news.expert.bg/n442135

всеки журналист със собствено мнение...
                                Да, а ние тук на всеки пост - не е препоръка...

Коментар

Working...
                                X