If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Зад Корпа стоят и руски капитали- трябва много висока протекция от Русия за да посмеят да ударят Шахматиста.., ако Събев и Мустака са го направили заначи наистина са много силни..
добре де, не на 2, а на 2.03-2.05 да кажем, но това ще е формално търгово и не е от значение. по-важно е кой с кого се е разбрал. за мен няма съмнение, че акциите са на петрол холдинг, но с кой от двата лагера играе корпоративна вече имам съмнения, след като вчера си мислех, че е с шахматиста, днес вече приемам за възможно и да е със събев. Чакаме новината за купувача.
добре де, не на 2, а на 2.03-2.05 да кажем, но това ще е формално търгово и не е от значение. по-важно е кой с кого се е разбрал. за мен няма съмнение, че акциите са на петрол холдинг, но с кой от двата лагера играе корпоративна вече имам съмнения, след като вчера си мислех, че е с шахматиста, днес вече приемам за възможно и да е със събев. Чакаме новината за купувача.
Да и аз мисля че е със Събев.
Първо, че двама представители на шахматистите не знаят нищо (пред Капитал) и само гледат така - ... адвокатите работели...
И второ че преди сипването, натискаше Инвестбанк
Отделно това залагане на акциите е станало от досегашното оперативно ръководство, което беше на Събев. А и той и мустака си имат отношения от доста време. Така че...
А купувача предполагам ще е някой неизвестна офшорка, зад която стоят Събев и/или мустака...
Мисля по-долу добре се аргументирах.
Имам два довода - определението на КФН и поразително точната бройка, отговаряща на пакета на Петрол холдинг към датата на ОСА през Юни.
Чети и по-внимателно пич, не казвам че холдинга си ги продава, а че МУ ГИ продават.
Ето и още един жокер в тази посока:
вероятно по това вземане като обезпечение освен бензиностанции и бази, са били заложени и акциите в Петрол АД, с някъв маржин кол естествено. Руснаците може даже да не са знаели за този залог
Ще видим... филма обещава да е интересен.. особено за купилите си билети в ложите
Тук обаче излизат други числата и едва ли не Нафтекс няма такава бройка отново.
По данни към 30 септември 2013 г. акционер с 42,02% е Нафтекс Петрол ЕООД, което е 100% собственост на самото Петрол АД. Други 55,48% са собственост на Петрол холдинг АД. Петрол холдинг АД от своя страна е държало пряко 47,5%, а останалите 7,98% са в Нафтекс Петрол АД, което ги притежава съгласно договор за репо-сделка с акции от 12 октомври 2010 г.
Съответно на Общото събрание от 28 юни 2013 г. Петрол холдинг АД се е явил с 47,53%, а Нафтекс Петрол АД с 49,91%.
Възможно е продавач да е както Петрол холдинг АД, така и Нафтекс Петрол ЕООД.
Основната част от изтъргуваните вчера 47,73% от капитала на Петрол АД, беше изтъргувана в 16:18 ч. при 2 лв. за акция, като касаеше точно 51 887 424 акции, или 47,4944% от капитала на Петрол АД. Именно 2 лв. бе най-ниската цена за деня, след която последва ръст до около 2,3 лв. за акция в края на търговията.
Други акционери към 30 септември 2013 г. са Митко Събев със 121 147 акции, Калоян Кършев с 3 480 (и двамата са членове на ръководството на Петрол АД). С 212 467 акции на Общото събрание от 28 юни 2013 г. се е явил The Bank of New York Mellon.
Батя, няма да казвам че не е възможно да си прав. Но това не ти е толкова от значение, важното е да си играеш добре картите Успех ти желая! Останаха ми малко бройки от вчера
Иначе от една статия в Капитал от далечния февруари:
"Въпреки неадекватните действия на акционерите "Петрол" стои на крака и си разплаща задълженията към държавата и други благодарение на Корпоративна търговска банка", каза пред "Капитал" Цветан Василев, председател на надзорния съвет и основен акционер в банката, която е водеща сред кредиторите на групата. По думите му в момента акционерите на холдинга имат четири възможности - първата е да се помирят и компанията отново да започне да работи нормално; втората е да се пристъпи към преструктурирането й заедно с кредиторите; третата е акционерите да изплатят всички задължения към кредиторите и след това да решат сами какво да правят с холдинга и четвъртият вариант е просто кредиторите да влязат в изпълнения на обезпеченията по вземанията си. Според Василев шансовете акционерите да се разберат са нищожни и клонят към нулата. Някъде там е и възможността да изплатят задълженията си. Вариантът с преструктурирането заедно с кредиторите все пак има шансове, но по-вероятна за съжаление засега изглежда четвърта опция. Василев не пожела да коментира повече какво очаква да се случва оттук нататък, но подчерта, че основен приоритет на кредиторите е да си върнат дадените пари.
Коментар