IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Зад Корпа стоят и руски капитали- трябва много висока протекция от Русия за да посмеят да ударят Шахматиста.., ако Събев и Мустака са го направили заначи наистина са много силни..

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
      Доколкото си спомням, трябва да извадиш вчерашния пакет от калкулациите
      Няма такова нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        2.02
        Доколкото си спомням, трябва да извадиш вчерашния пакет от калкулациите

Коментар

Средната цена за последните 3 месеца е далеч от 2 лева
          2.02

Коментар

• Средната цена за последните 3 месеца е далеч от 2 лева

Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
            добре де, не на 2, а на 2.03-2.05 да кажем, но това ще е формално търгово и не е от значение. по-важно е кой с кого се е разбрал. за мен няма съмнение, че акциите са на петрол холдинг, но с кой от двата лагера играе корпоративна вече имам съмнения, след като вчера си мислех, че е с шахматиста, днес вече приемам за възможно и да е със събев. Чакаме новината за купувача.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
              добре де, не на 2, а на 2.03-2.05 да кажем, но това ще е формално търгово и не е от значение. по-важно е кой с кого се е разбрал. за мен няма съмнение, че акциите са на петрол холдинг, но с кой от двата лагера играе корпоративна вече имам съмнения, след като вчера си мислех, че е с шахматиста, днес вече приемам за възможно и да е със събев. Чакаме новината за купувача.
              Да и аз мисля че е със Събев.
              Първо, че двама представители на шахматистите не знаят нищо (пред Капитал) и само гледат така - ... адвокатите работели...
              И второ че преди сипването, натискаше Инвестбанк
              Отделно това залагане на акциите е станало от досегашното оперативно ръководство, което беше на Събев. А и той и мустака си имат отношения от доста време. Така че...

А купувача предполагам ще е някой неизвестна офшорка, зад която стоят Събев и/или мустака...

Коментар

• Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнение
                Твърде много хора купиха евтино.
                Въпроса е колко точно и кой ще турим за Цар?
                Юнал?
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Няма как да е на 2 лева?

Коментар

• Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнение
                    Твърде много хора купиха евтино.
                    това лошо ли е?

Коментар

• Твърде много хора купиха евтино.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                        Тук обаче излизат други числата и едва ли не Нафтекс няма такава бройка отново.
                        Няма противоречие бе Жека, всичко си се връзва. Какво още не можеш да схванеш?

Коментар

• Някой все пак да е срещал инфо за минаването на такъв обем в основния продавач от вчера?
                          Вярно, че холда не е публичен, ама...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Мисля по-долу добре се аргументирах.
                            Имам два довода - определението на КФН и поразително точната бройка, отговаряща на пакета на Петрол холдинг към датата на ОСА през Юни.
                            Чети и по-внимателно пич, не казвам че холдинга си ги продава, а че МУ ГИ продават.

Ето и още един жокер в тази посока:

вероятно по това вземане като обезпечение освен бензиностанции и бази, са били заложени и акциите в Петрол АД, с някъв маржин кол естествено. Руснаците може даже да не са знаели за този залог
                            Ще видим... филма обещава да е интересен.. особено за купилите си билети в ложите
                            Тук обаче излизат други числата и едва ли не Нафтекс няма такава бройка отново.

По данни към 30 септември 2013 г. акционер с 42,02% е Нафтекс Петрол ЕООД, което е 100% собственост на самото Петрол АД. Други 55,48% са собственост на Петрол холдинг АД. Петрол холдинг АД от своя страна е държало пряко 47,5%, а останалите 7,98% са в Нафтекс Петрол АД, което ги притежава съгласно договор за репо-сделка с акции от 12 октомври 2010 г.
                            Съответно на Общото събрание от 28 юни 2013 г. Петрол холдинг АД се е явил с 47,53%, а Нафтекс Петрол АД с 49,91%.

Възможно е продавач да е както Петрол холдинг АД, така и Нафтекс Петрол ЕООД.

Основната част от изтъргуваните вчера 47,73% от капитала на Петрол АД, беше изтъргувана в 16:18 ч. при 2 лв. за акция, като касаеше точно 51 887 424 акции, или 47,4944% от капитала на Петрол АД. Именно 2 лв. бе най-ниската цена за деня, след която последва ръст до около 2,3 лв. за акция в края на търговията.

Други акционери към 30 септември 2013 г. са Митко Събев със 121 147 акции, Калоян Кършев с 3 480 (и двамата са членове на ръководството на Петрол АД). С 212 467 акции на Общото събрание от 28 юни 2013 г. се е явил The Bank of New York Mellon.
                            Last edited by Jekata; 03.12.2013, 10:27.

Коментар

• Удри, удри, удри уйно!

Коментар

• Батя, няма да казвам че не е възможно да си прав. Но това не ти е толкова от значение, важното е да си играеш добре картите Успех ти желая! Останаха ми малко бройки от вчера
                                Иначе от една статия в Капитал от далечния февруари:
                                "Въпреки неадекватните действия на акционерите "Петрол" стои на крака и си разплаща задълженията към държавата и други благодарение на Корпоративна търговска банка", каза пред "Капитал" Цветан Василев, председател на надзорния съвет и основен акционер в банката, която е водеща сред кредиторите на групата. По думите му в момента акционерите на холдинга имат четири възможности - първата е да се помирят и компанията отново да започне да работи нормално; втората е да се пристъпи към преструктурирането й заедно с кредиторите; третата е акционерите да изплатят всички задължения към кредиторите и след това да решат сами какво да правят с холдинга и четвъртият вариант е просто кредиторите да влязат в изпълнения на обезпеченията по вземанията си. Според Василев шансовете акционерите да се разберат са нищожни и клонят към нулата. Някъде там е и възможността да изплатят задълженията си. Вариантът с преструктурирането заедно с кредиторите все пак има шансове, но по-вероятна за съжаление засега изглежда четвърта опция. Василев не пожела да коментира повече какво очаква да се случва оттук нататък, но подчерта, че основен приоритет на кредиторите е да си върнат дадените пари.

Коментар

Working...
                                X