IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Жека вчера си купих малко ,но вече не ми се реди на опашката.....
    Какво следва според теб....
    Ако не направят някакво увеличение на капитала ..работат как я виждаш.......
    Ми кво - гледам Елит чисти дългове към КТБ и ЦКБ в размер на $ 69 млн.чрез дружество, регистрирано в района на КАТ.

Длъжник по обезпеченото вземане
    301. Длъжник/ длъжници по обезпеченото вземане Елит Петрол АД, ЕИК **********
    БЪЛГАРИЯ
    гр. Ловеч 5500, Област Ловеч;
    Община Ловеч
    Търговска, № 12
    Заложен кредитор
    303. Заложен кредитор/Заложни кредитори Кристъл Асет Мениджмънт ЕООД, ЕИК **********
    БЪЛГАРИЯ
    гр. София 1756, Област София (столица);
    Община Столична, Район р-н Изгрев
    Лъчезар Станчев, № 3
    Обезпечено вземане
    305. Основание Договор за поемане на чужд дълг и суброгация
    дата: 09.10.2014г.
    306. Предмет за предаване на сума пари
    307. Размер количество дължимо: всички парични вземания на "Кристъл Асет Мениджмънт" ЕООД към "Елит Петрол" АД съгласно договора за суброгация от 09.10.2014г., включително главница, лихви, неустойки и разноски, вземане за еднократно комисионно възнаграждение в размер на 10% от стойността на рефинансираните задължения, но не по-малко USD 5 000 000 съгласно чл. 8 от договора, вземане за еднократно комисионно възнаграждение в размер на 10% от стойността на рефинансираните задължения, но не по-малко от USD 1 500 000 съгласно чл. 10 от договора, вземания за уговорените погасителни вноски и възнаградителни лихви, вкл. вземания за уговорената неустойка в размер на USD 2 500 000, както и за обезпечаване на регресните вземания на "Кристъл Асет Мениджмънт" ЕООД към "Елит Петрол" АД по чл. 5, ал. 1 и ал. 2 и чл. 6, ал. 1 и ал. 2 от договора, които ще възникнат след като "Кристъл Асет Мениджмънт" ЕООД рефинансира (плати) задълженията на "Елит Петрол" АД към КТБ АД и ЦКБ АД по договор за синдикиран банков кредит от 15.12.2011г. в общ размер на USD 54 135 985,66 и задълженията на "Елит Петрол" АД към КТБ АД по договор за банков кредит от 11.07.2013г. в общ размер на USD 15 089 141,24, единици: щатски долари
    308. Лихви Възнаградителна лихва върху рефинансираната сума по договор за синдикиран банков кредит от 15.12.2011г. в размер на 11% годишно и се дължи на падежа съгласно посоченото в ПП към договора, а ако не бъде подписан ПП, то лихвата се начислява ежедневно и ще бъде дължима на падеж 25-то число на текущия месец, считано от месеца, следващ месеца през който е извършено рефинансирането. Възнаградителна лихва върху рефинансираната сума по договор за банков кредит от 11.07.2013 в размер на 11% годишно и се дължи на падежа съгласно посоченото в ПП към договора, а ако не бъде подписан ПП, то лихвата се начислява ежедневно и ще бъде дължима на падеж 25-то число на текущия месец, считано от месеца, следващ месеца през който е извършено рефинансирането. Лихвите се начисляват върху непогасената част от рефинансирания кредит до пълното му издължаване%
    309. Лихви и неустойки за забава В случай че „Елит Петрол“ АД не плати на падежа по погасителните планове което и да е от паричните си задължения към "Кристъл Асет Мениджмънт" ЕООД по договор за поемане на чужд дълг и суброгация от 09.10.2014г., дължи неустойка в размер на USD 2 500 000, както и обезщетение за всички претърпени вреди над размера на уговорената неустойка
    Заложено имущество
    311. Описание предприятието като съвкупност

Нямам препоръки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
      Родната Темида не спира да ме изненадва.
      Ако правилно съм разбрал следва, че съдията, спрял вписването на решенията на ОСА на 17.09, та след 2 седмици нейде се е пробудил с друг акъл и сам си отменя предходното си дело с което Петрол поема към Ловеч.
      Нямам препоръки!
      http://tranzit.dir.bg/load.php?id=ir...r3kJZKY2071282
      Жека вчера си купих малко ,но вече не ми се реди на опашката.....
      Какво следва според теб....
      Ако не направят някакво увеличение на капитала ..работат как я виждаш.......

Коментар

• Родната Темида не спира да ме изненадва.
        Ако правилно съм разбрал следва, че съдията, спрял вписването на решенията на ОСА на 17.09, та след 2 седмици нейде се е пробудил с друг акъл и сам си отменя предходното си дело с което Петрол поема към Ловеч.
        Нямам препоръки!
        http://tranzit.dir.bg/load.php?id=ir...r3kJZKY2071282

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
          http://www.standartnews.com/balgariy...ta-257536.html

И за тия 10 хиляди, баш в тая околия, кому бе нужно питам аз?
          Требва мноо гладни да са били, ама май не са само гладни
          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
            Естествено е че имам мнение , но не досаждам с него .
            http://www.standartnews.com/balgariy...ta-257536.html

И за тия 10 хиляди, баш в тая околия, кому бе нужно питам аз?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              Преди време, когато се чудех дали да си купя тук (когато прехвърчаха големите пакети между 2 и 3 лв) някои фенове ме убеждаваха, че за да изгради бъдещата си мрежа от бензиностанции Газпром най-вероятно ще купува такива от Петрол....
              За онзи момент си мислех, че само скандалите около собствеността, разочароващите финансови отчети и запорираните активи натискат цената ... защото винаги има надежда за развитие
              В едно изречение - към този момент не виждам какво би ме накарало да си купя ... независимо от цената.
              Разбира се това си е мое решение.
              А ти имаш ли други аргументи или поне мнение ?
              Естествено е че имам мнение , но не досаждам с него .
              Last edited by vinkel; 13.10.2014, 16:36.

Коментар

• http://www.bpost.bg/article/30804

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                  Извинявай , не те разбрах .

Би ли изложил мисълта си , но моля те нека бъде смислово свързана ?
                  Преди време, когато се чудех дали да си купя тук (когато прехвърчаха големите пакети между 2 и 3 лв) някои фенове ме убеждаваха, че за да изгради бъдещата си мрежа от бензиностанции Газпром най-вероятно ще купува такива от Петрол....
                  За онзи момент си мислех, че само скандалите около собствеността, разочароващите финансови отчети и запорираните активи натискат цената ... защото винаги има надежда за развитие
                  В едно изречение - към този момент не виждам какво би ме накарало да си купя ... независимо от цената.
                  Разбира се това си е мое решение.
                  А ти имаш ли други аргументи или поне мнение ?
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                    Откъде идва горивото за бензиностанциите Газпром

http://profit.bg/news/Otkude-idva-go...id-129539.html
                    Надежда всяка оставете - нищо лично

И не е препоръка за покупки или продажби на акции.
                    Извинявай , не те разбрах .

Би ли изложил мисълта си , но моля те нека бъде смислово свързана ?

Коментар

• Откъде идва горивото за бензиностанциите Газпром

http://profit.bg/news/Otkude-idva-go...id-129539.html
                      Надежда всяка оставете - нищо лично

И не е препоръка за покупки или продажби на акции.

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...i_do_kraia_na/

Коментар

• Цв.Василев: Центърът на атаката срещу КТБ иска "Петрол", "Виваком" и "Дунарит"
                          Банкерът твърди, че банката лесно може да бъде спасена с продажбата на активи, финансирани от нея

"Откакто КТБ е поставена под особен надзор, основните ми усилия са насочени в две главни направления: защита на активите банката от посегателствата на онези, които изготвиха плана за унищожението й, и възстановяването й." Това твърди банкерът Цветан Василев в поредното си писмо - обръщение към съпричастните със съдбата на банката граждани и организации, публикувано на личния му сайт. Повод за обръщението са новите публикации в някои български медии, според които в момента текат опити за преврати в ръководствата и собствеността на фирми, свързани с Василев в и КТБ.

В писмото банкерът, който все още е зад граница, твърди, че адвокатска кантора е мозъчният център на цялата кампания срещу КТБ, която продължава и до днес.
                          Освен това той посочва, че е бил изнудван да прехвърли безвъзмездно на акции от Виваком, Петрол и Дунарит "на определени фирми, зад които стоят определени хора".

"Основните свидетели срещу мен и моите колеги от КТБ са представители на няколко дружества, които разполагат със значими активи, финансирани напълно или частично от банката. Освен това, огромната част от фирмените книжа на тези дружества „изненадващо“ липсват — факт, относно който са информирани компетентните български органи преди време. От тези органи до момента няма никаква реакция. Могат да бъдат зададени въпроси дали това е случайно съвпадение, или не", пише банкерът.

"Имам сериозни съмнения, че правната кантора, обслужваща съответните изнудвачи, които се превърнаха и в своеобразни ликвидатори на КТБ АД, сега стои зад всички сигнали, схеми и подбудителства срещу банката и нейните акционери. По ирония на съдбата, въпросните изнудвачи, които стоят зад атаката срещу КТБ АД, удобно заблуждават обществото в противното", се казва в писмото.

По повод на разпространените информации за продажба на фабриката за стъкло в Парачин, Сърбия, Цветанов разяснява, че се опитва да спаси предприятието, затрудено тъкмо заради затварянето на КТБ, за да може инвестираните в него средства да бъдат възстановени напълно на банката, респективно на вложителите й. Интерес за продажбата (покупката) на активите по подценена стойност имат само тези, които целят ликвидацията на КТБ АД и личното си облагодетелстване, твърди банкерът. По думите му противниците му се опитали да предложат "срамна сделка на заинтересован от покупка на подценени активи – срещу свидетелстване срещу мене."

А ето какво пише Цветанов за Виваком:
                          "Ако не беше нашата съпротива, досега акциите на Виваком щяха да лежат в някое дебело чекмедже. Представяте ли си, че в България е възможно изпълнителен директор на компания да укрива книга на акционери и временни удостоверения с една единствена цел – да услужи за постигане на целите на своите покровители. По едно стечение на обстоятелствата този изпълнителен директор е един от „достойните“ свидетели на обективното следствие и прокуратура. Същият доказано е фалшифицирал документи заедно с други лица от т.нар. група на 7-те (вече 6-те), управлявана от основния свидетел на прокуратурата Бисер Лазов, което също не значи нищо за компетентните органи.
                          За да завърша този пасаж и като доказателство за сценария на ликвидаторите, ще Ви кажа, че същият този правен център на атаката поиска несъстоятелност на въпросната компания още през май с една цел – да присвои 14,5 млн евро и да се добере до акциите на Виваком."

Въпреки унизителното отношение към мене и колегите ми, подклаждано главно от въпросния ликвидационен център, аз работя непрестанно по тази трудна задача—трудна не защото е невъзможна, а защото има няколко центъра, които непрекъснато работят за възпрепятстването на възстановяването на КТБ, уверява още Василев. Той твърди, че за възстановяване на КТБ е достатъчно да бъдат продадени активите, финансирани от банката, на реалната им пазарна стойност, която негова оценка е над 2,5 млрд. евро.

В заключение банкерът пояснява: "Това би могло да бъде възможно единствено с цената на мои лични загуби — участието ми в КТБ АД, както и в други компании — на които съм готов и които съм декларирал на консорциума от частни инвеститори. Успях да привлека тези инвеститори след много срещи и преговори след бруталните събития от това лято. Концепцията се основава точно на стратегическото придобиване на активи, финансирани от банката по тяхната оптимална стойност. Това автоматично изключва продажбата на основните активи на подценени цени".

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                            айде да пада, че да може и под 2 лв да вземем!! Тук определено трябва да имаш железни нерви!!
                            Или пък оловни нерви .... шегичка

Коментар

• айде да пада, че да може и под 2 лв да вземем!! Тук определено трябва да имаш железни нерви!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                                Възлите се разплитат един по един:
                                В Търговския регистър още няма промяна.
                                Мерси за инфото!
                                Не е ли странно, че го няма вече в ТР при положение, че видяхме как незабавно се реагира при ОСА, а това решение от 16.09 все още не е взето предвид.
                                Иначе добре им дошли в отбора, остана май Юлинор, ако не се е разбрала вече с кой е.

Коментар

Working...
                                X