С риск да ви подразня ще споделя, че според мен въпросните приходи не съществуват и съответно и печалбата, а такова осчетоводяване изобщо не мога да си представя.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индустриален Капитал Холдинг АД (HIKA)
Collapse
X
-
Абе Клим ли си какъв си незнам, на всички ни е ясно от какво са приходите. Мисълта ни, ако не си я схванал, а е явно, че не си е, че много подвеждащо са осчетоводени дадени операциики на холдинга. По съвсем друг начин щеше да изглежда ако в приходи от дивиденти бе записано 449 000 лева а в други приходи да е останалата част, както би било коректното отразяване на операцията. Иначе печалбата си е печалба и никой не спори за нея, въпроса е, че 90% от тази печалба е в резултат на еднократно събитие.
Коментар
-
Не не става по-ясно. В отчета като приходи от дивиденти е посочена цифрата 3810 хил. лв., което е и основата на печалбата от 3655 хил. лв. Извършените увеличения на капитали нямат нищо общо с дивидентите, приходите или печалбите /или поне аз не знам за такава връзка/. Така че ще попитам отново откъде са приходите от дивиденти?
Коментар
-
Аз по принцип държа акции от дружествата на холдинга, но с оглед резултатите от последните отчети мисля, че в момента подценеността му е доста сериозна и гледам да трупам и от самия холдинг. Ще трябва да се съглася с Калитко, че цената трябва да се изтреля и за мен посоката е към 15 лв., а при добър годишен(в който не се съмнявам изобщо) може наистина и 20-ицата да ударим
Успешна и доходоносна!~МЕЧО~
Коментар
-
Из статията в Инвестора: "Значителното изменение се дължи основно на ръста на финансовите активи до 7,68 млн. лв. при 4,38 млн. лв. в началото на годината, в резултат на извършените увеличения на капитала на асоциираните дружества Емка АД и М+С Хидравлик АД. Приходите от дивиденти към края на деветмесечието възлизат на 449 хил. лв. " така по ясно ли става?~МЕЧО~
Коментар
Коментар