If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
7 години по 5% на година само от дивиденти + около 70% капиталова доходност на Акса спрямо средната цена за последните пет години. Тази мизерна доходност е нещо недостижимо за Евроинс.
Ако ме блазнеха такива мизерни процентчета, щях да си кютам на депозит и да не се напрягам излишно.
Инса ми е удвоил вложения капитал за по-малко от година.. а ти си брой стотинките от дивиденти и си крякай по форумите
7 години по 5% на година само от дивиденти + около 70% капиталова доходност на Акса спрямо средната цена за последните пет години. Тази мизерна доходност е нещо недостижимо за Евроинс.
Алианц дивидент 4,35%
Акса 4.87%
Женерали се излагат с 2,4%
Това е основна дейност на нормален застраховател, да печели кинти за да дава високи дивиденти. За предпочитане над тези които човек може да взима от облигации.
Ако ме блазнеха такива мизерни процентчета, щях да си кютам на депозит и да не се напрягам излишно.
Инса ми е удвоил вложения капитал за по-малко от година.. а ти си брой стотинките от дивиденти и си крякай по форумите
Алианц дивидент 4,35%
Акса 4.87%
Женерали се излагат с 2,4%
Това е основна дейност на нормален застраховател, да печели кинти за да дава високи дивиденти. За предпочитане над тези които човек може да взима от облигации.
Сори Батя, аз ако реша че застрахователи са ок за влизане ще си взема AXA, Алианц или Женерали. Хем са на по-добри коефициенти спрямо собствения капитал, хем дават яки дивиденти пък и те растят не по-зле от евроинс - като му махнеш врътките.
Поразгледай малко по-подробна структурата и дейността на Синтетика АД Ще бъдеш учуден, че тази инвестиция не е лишена от логика
Така е - не е лишена. Изкараха ги от Еврохолд като не особено задлъжнели - все пак в холдинга трябва да има само яко ливъриджнати компании с "големи" перспективи за растеж - макар и за момента само перспективи и ги вкараха в общ кюп, който пък може да служи доста добре да се повишава счетоводната стойностт на някоя друга инвестиция.
То това хубаво, ама 90% от тия резерви са вземания от групата и по стари застраховки и акции и облигации от групата. С кво ще плащаме на клиенти като не успяхме да докопаме парите на Tower. Или още имаме шанс там?
Коментар