IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bul
    Първоначално изпратено от ОК
    ..... За мен новината е леко положителна за Евроинс .... .
    Леко положителна новина в случая ми звучи малко нагло, след като сметките показват следното:

Ако приемем премия от 25% затова че се купува част от застрахователна група имаме цена на застрахователните дружества от групата като механичен сбор от 195 мил.лева (260 миллв.*0,75).

Минус 32.5 мил.лева Евроинс Румъния /придобит за 25 мил.лева с увеличението на капитала + максимум 7.5 мил.премия (30%) за развитието му за 9 месеца откакто е придобит / остават 162,5 мил.лева.

Минус 20 мил.лева /Макошпед придобит за 15 мил.лв и 5 мил.лв здравно застрах.дружество св. Николай Чудотворец/ остават 142.5 мил.лева за 68% Евроинс България.

Отук цената на 100% Евроинс България се получава 209 мил.лева. При 10 мил.акции това прави по 20.9 лв/акция.

Това показва сметката колко са платили гърците.
    Гадая разбира се, но май трябва да дадеш по-голяма премия за Румънското дружество - все пак пазара е по-голям. Това не променя факта, че гърците са платили поне двойно за EURINS.
    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Честно казано си мисля, че нямаме цялата информация за сделката. Все още няма и информация от ГФ. При така дадената досега инфо признавам, че съм изненадан от цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
        Бул, не ми се обяснява пак, но говорехме вече за 62 млн кеш в ЕИГ, които изпускаш от сметките си. И други по-дребни неща изпускаш, но не ми се коментира. Но като цяло новината е добра за Евроинс, и недобра за Еврохолд. С уговорката, че не знаем всички параметри на сделката, което може да означава, че не знаем най-важните подробности, които да наклонят везните в едната или другата посока.

Хахха,ОК,кефиш с коментарите си тип"последна инстанция"

Не зная дали осъзнаш всъщност с това по-долу какво си потвърдил

Първоначално изпратено от ОК
        За мен новината е леко положителна за Евроинс и леко отрицателна за Еврохолд, при все че смятам, че гърците плащат убийствено много
        .

Ха сега ми кажи,ти ли си грешал/и продължаваш да грешиш/ в преценката си за стойността на Еврохолд или гърците
        Е да де,то хората са анонимни по форумите и могат да си говорят каквото си искат, но гърците не са анонимни, и плащат според теб,цитирам "убийствено много"
        Е как аджеба става така, че в разгара на финансова криза, гърците така са се прекарали и са платили толкова много....

Отговора е ясен, но предполагам, че нищо не ти пречи да кажеш, че наистина гърците са се прецакали

Оксиморон, ако разбираш какво намеквам

Успех в инвестициите и в "съдържателната" критика по ред позиции

Коментар

• Бул, не ми се обяснява пак, но говорехме вече за 62 млн кеш в ЕИГ, които изпускаш от сметките си. И други по-дребни неща изпускаш, но не ми се коментира. Но като цяло новината е добра за Евроинс, и недобра за Еврохолд. С уговорката, че не знаем всички параметри на сделката, което може да означава, че не знаем най-важните подробности, които да наклонят везните в едната или другата посока.

Коментар

..... За мен новината е леко положителна за Евроинс .... .
            Леко положителна новина в случая ми звучи малко нагло, след като сметките показват следното:

Ако приемем премия от 25% затова че се купува част от застрахователна група имаме цена на застрахователните дружества от групата като механичен сбор от 195 мил.лева (260 миллв.*0,75).

Минус 32.5 мил.лева Евроинс Румъния /придобит за 25 мил.лева с увеличението на капитала + максимум 7.5 мил.премия (30%) за развитието му за 9 месеца откакто е придобит / остават 162,5 мил.лева.

Минус 20 мил.лева /Макошпед придобит за 15 мил.лв и 5 мил.лв здравно застрах.дружество св. Николай Чудотворец/ остават 142.5 мил.лева за 68% Евроинс България.

Отук цената на 100% Евроинс България се получава 209 мил.лева. При 10 мил.акции това прави по 20.9 лв/акция.

Това показва сметката колко са платили гърците.

Коментар

Първоначално изпратено от ATILA
              не вземаме под внимание, че ЕИГ не притежава 100% от Евроинс
              За оценката на компанията (в случая Евроинс) това няма абсолютно никакво значение!
              Виж последният ми пост беше в подкрепа на това, че ГФ са оценили Евроинс на висока цена (след като вероятно според тях над 70 % от нея струват 80-100 млн, значи 100% струват 130-140 млн). За мен новината е леко положителна за Евроинс и леко отрицателна за Еврохолд, при все че смятам, че гърците плащат убийствено много.
              ми донякъде си прав - само дето новината не е леко положителна за Евроинса, а супер положителна - от тези дето откараха Буллстрад до около 700 милки капитализация, щото ДЗи го бяха оценили на малко повече, пък бстр нали кат дзи-то и било империя и т.н. Само дето тук имаме директна цена и е по-лесно - сори 12 кинта на акция е доста консервативна (бях се отплеснал в бързането за 68%) и съвсем кръчмарски е около 14-15 , по цената дето са я платили маляките. А маляка да се прецака при покупка в БГ-то - може, ама друг път - последна справка - ебавката с Шератон.
              Не зная как ще реагира пазара (вероятно никак), но от това по-директен сигнал за подцененост на акция няма.
              И аз ще пиша когато стане ясне сделката, че така много версии, много нещо - а журналята от дневник може и да са една от най-обективните медии (освен ако не става дума за компаниите на Прокопиев, но след напускането на Бисерински и на Йорданов (отчасти) са бая зле откъм интерпретиране на факти.
              Лека и успех на борсата, че май сме като виенско колело, само не знам колко далече е най-ниската точка
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Borsalino, а кой ще консолидира резултатите на това дружество
                И ако се продаде на стратегически инвеститор къде ще отиде печалбата

Първоначално изпратено от Borsalino
                Когато беще събранието за създаване на ЕИГ попитах, добре, имам акции от ЕУБГ, имам и от Евроинс, сега между двете се създава звено, към което нямам никакво отношение и което няма да е публично?
                Сега може да се получи точно това - инвестира се в и се препродава "дъщерята" ЕИГ, а дребните акционери в бабата и внучето си стискат падналите акции :-(

Коментар

• И от вашия спор какво излиза..... 13 , 14 лв. на акция ли ?
                  Поне! И то при настоящия шитав пазар!

Коментар

• Когато беще събранието за създаване на ЕИГ попитах, добре, имам акции от ЕУБГ, имам и от Евроинс, сега между двете се създава звено, към което нямам никакво отношение и което няма да е публично?
                    Сега може да се получи точно това - инвестира се в и се препродава "дъщерята" ЕИГ, а дребните акционери в бабата и внучето си стискат падналите акции :-(

Коментар

• И от вашия спор какво излиза..... 13 , 14 лв. на акция ли ?
                      Виж последният ми пост беше в подкрепа на това, че ГФ са оценили Евроинс на висока цена (след като вероятно според тях над 70 % от нея струват 80-100 млн, значи 100% струват 130-140 млн). За мен новината е леко положителна за Евроинс и леко отрицателна за Еврохолд, при все че смятам, че гърците плащат убийствено много.

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA
                        Мир! Стискаме си ръцете!

По-детайлен анализ след излизане на подробностите по сделката!

Коментар

• Мир! Стискаме си ръцете!

По-детайлен анализ след излизане на подробностите по сделката!

Коментар

не вземаме под внимание, че ЕИГ не притежава 100% от Евроинс
                            За оценката на компанията (в случая Евроинс) това няма абсолютно никакво значение!

Коментар

• не вземаме под внимание, че ЕИГ не притежава 100% от Евроинс

Коментар

Опс!

Но дори и да си оправ, че ще увеличат капитала с нови 20%, уравнението ти пак не е вярно!

Убеден съм, че сам ще си намериш "грешката"!
                                Към предишният ти пост - не съм правил негативни коментари. Към този - да, не вземаме под внимание, че ЕИГ не притежава 100% от Евроинс.

Коментар

Working...
                                X