Първоначално изпратено от bul
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евроинс (5IC / EURINS)
Collapse
X
-
ОК
Честно казано си мисля, че нямаме цялата информация за сделката. Все още няма и информация от ГФ. При така дадената досега инфо признавам, че съм изненадан от цената.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОКБул, не ми се обяснява пак, но говорехме вече за 62 млн кеш в ЕИГ, които изпускаш от сметките си. И други по-дребни неща изпускаш, но не ми се коментира. Но като цяло новината е добра за Евроинс, и недобра за Еврохолд. С уговорката, че не знаем всички параметри на сделката, което може да означава, че не знаем най-важните подробности, които да наклонят везните в едната или другата посока.
Хахха,ОК,кефиш с коментарите си тип"последна инстанция"
Не зная дали осъзнаш всъщност с това по-долу какво си потвърдил
Първоначално изпратено от ОКЗа мен новината е леко положителна за Евроинс и леко отрицателна за Еврохолд, при все че смятам, че гърците плащат убийствено много
Ха сега ми кажи,ти ли си грешал/и продължаваш да грешиш/ в преценката си за стойността на Еврохолд или гърците
Е да де,то хората са анонимни по форумите и могат да си говорят каквото си искат, но гърците не са анонимни, и плащат според теб,цитирам "убийствено много"
Е как аджеба става така, че в разгара на финансова криза, гърците така са се прекарали и са платили толкова много....
Отговора е ясен, но предполагам, че нищо не ти пречи да кажеш, че наистина гърците са се прецакали
Оксиморон, ако разбираш какво намеквам
Успех в инвестициите и в "съдържателната" критика по ред позиции
Коментар
-
ОК
Бул, не ми се обяснява пак, но говорехме вече за 62 млн кеш в ЕИГ, които изпускаш от сметките си. И други по-дребни неща изпускаш, но не ми се коментира. Но като цяло новината е добра за Евроинс, и недобра за Еврохолд. С уговорката, че не знаем всички параметри на сделката, което може да означава, че не знаем най-важните подробности, които да наклонят везните в едната или другата посока.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОК..... За мен новината е леко положителна за Евроинс .... .
Ако приемем премия от 25% затова че се купува част от застрахователна група имаме цена на застрахователните дружества от групата като механичен сбор от 195 мил.лева (260 миллв.*0,75).
Минус 32.5 мил.лева Евроинс Румъния /придобит за 25 мил.лева с увеличението на капитала + максимум 7.5 мил.премия (30%) за развитието му за 9 месеца откакто е придобит / остават 162,5 мил.лева.
Минус 20 мил.лева /Макошпед придобит за 15 мил.лв и 5 мил.лв здравно застрах.дружество св. Николай Чудотворец/ остават 142.5 мил.лева за 68% Евроинс България.
Отук цената на 100% Евроинс България се получава 209 мил.лева. При 10 мил.акции това прави по 20.9 лв/акция.
Това показва сметката колко са платили гърците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОКПървоначално изпратено от ATILAне вземаме под внимание, че ЕИГ не притежава 100% от Евроинс
Не зная как ще реагира пазара (вероятно никак), но от това по-директен сигнал за подцененост на акция няма.
И аз ще пиша когато стане ясне сделката, че така много версии, много нещо - а журналята от дневник може и да са една от най-обективните медии (освен ако не става дума за компаниите на Прокопиев, но след напускането на Бисерински и на Йорданов (отчасти) са бая зле откъм интерпретиране на факти.
Лека и успех на борсата, че май сме като виенско колело, само не знам колко далече е най-ниската точкаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Borsalino, а кой ще консолидира резултатите на това дружество
И ако се продаде на стратегически инвеститор къде ще отиде печалбата
Първоначално изпратено от BorsalinoКогато беще събранието за създаване на ЕИГ попитах, добре, имам акции от ЕУБГ, имам и от Евроинс, сега между двете се създава звено, към което нямам никакво отношение и което няма да е публично?
Сега може да се получи точно това - инвестира се в и се препродава "дъщерята" ЕИГ, а дребните акционери в бабата и внучето си стискат падналите акции :-(
Коментар
-
Когато беще събранието за създаване на ЕИГ попитах, добре, имам акции от ЕУБГ, имам и от Евроинс, сега между двете се създава звено, към което нямам никакво отношение и което няма да е публично?
Сега може да се получи точно това - инвестира се в и се препродава "дъщерята" ЕИГ, а дребните акционери в бабата и внучето си стискат падналите акции :-(
Коментар
-
И от вашия спор какво излиза..... 13 , 14 лв. на акция ли ?
Виж последният ми пост беше в подкрепа на това, че ГФ са оценили Евроинс на висока цена (след като вероятно според тях над 70 % от нея струват 80-100 млн, значи 100% струват 130-140 млн). За мен новината е леко положителна за Евроинс и леко отрицателна за Еврохолд, при все че смятам, че гърците плащат убийствено много.
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от ATILAМир! Стискаме си ръцете!
По-детайлен анализ след излизане на подробностите по сделката!
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от ATILAне вземаме под внимание, че ЕИГ не притежава 100% от Евроинс
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от ATILAОпс!
Но дори и да си оправ, че ще увеличат капитала с нови 20%, уравнението ти пак не е вярно!
Убеден съм, че сам ще си намериш "грешката"!
Коментар
Коментар