IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Никой ли няма да ни каже кой беше купувача до 1,65 лв. в петък?
    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
      Не знам що си решил, че съм купувал на 20 кинта, кажи кой си фантазира сега? Последно (преди спада) купувх на 11 и нещо и продавах пак на 11 и нещо. Ей това завистта е голяма работа!!!

Колкото и да не ти се вярва, средната ми цена е около 1.5 лв

Я сега ти сметни 10000 * 15 ст. колко прави
      Не карай де ниро да смята! Той е още в предучилищна
      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Не знам що си решил, че съм купувал на 20 кинта, кажи кой си фантазира сега? Последно (преди спада) купувх на 11 и нещо и продавах пак на 11 и нещо. Ей това завистта е голяма работа!!!

Колкото и да не ти се вярва, средната ми цена е около 1.5 лв

Я сега ти сметни 10000 * 15 ст. колко прави
        Last edited by XY; 19.06.2010, 14:02.
        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
          Къде е Дениро сега да каже защо така се вдига цената, а и стойността на портфейлите ни
          Аз не виждам нещо да се вдига. Ти явно имаш сериозен проблем с математиката, но все пак ти давам за домашно да си сметнеш от 20лв. до 1.50лв. колко процента от парите си си загубил

А стойноста на портфейла ти в момента е не повече от едно прилично море

Коментар

• Къде е Дениро сега да каже защо така се вдига цената, а и стойността на портфейлите ни
            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Какво е ставало днес тук? Да не би да са вдигнали летвата до 1,65лв.? Някой продавач да ни светне.

Коментар

• женерали не ги брой - по някаква причина офисът тук е подчинен на Чехия - сиреч застраховат ЧЕЗ и ТЕЦ Варна. Зависимост датата на договорите в различно време им се пръкват големи премийни приходи. Не са читава база за сравнение - казвам го за който не е наясно.
                Не-заслужил инвеститор

Коментар

• април.2009 год. Дженерали е с 2 млн. лв. пред Евроинс. Година по-късно през април.2010 Евроинс е с 2 млн. лв. пред Дженерали.

До април.2010 - записани премии - 22,166 млн. лв. Изплатени претенции - 12,040 млн. лв. Разликата е 10,126 млн. лв.

до април.2009 - записани премии - 24,254 млн. лв. Изплатени претенции - 13,228 млн. лв. Разликата е 11,026 млн. лв.

Т.е. при спад на записаните премии от 2,1 млн. лв. разликата между записаните премии и изплатените обезщетения намалява с едва 0,9 млн. лв.

Квотата на щетимост намалява от 54,5% до 54,1%.

Нормално е, когато има спад на записаните премии да намаляват и застр. резерви. Все още обаче сме месец април. Тепърва очаквам ръст на продадените нови автомобили, какъвто наблюдаваме през месец Май. Нека изчакаме края на годината за да преброим окончателно пилците :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                    Само давам обобщени данни. Ако искаш и ти дай такива, иначе няма какво да си говорим, всеки да си преценя.
                    Поради редица причини, върху данните които коментираш играят сезонни фактори. Като коментираш сравнявай какво е станало и миналата година през съответния период - ще видиш, че и тогава активите са нямалявали с по силен темп, но в края на годината намалението е символично. Причини много - една от тях е отписване на вземания - хората отдавна заявиха че около 10 % от записаните премии не се събират и това е за целия бг пазар.
                    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Само давам обобщени данни. Ако искаш и ти дай такива, иначе няма какво да си говорим, всеки да си преценя.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                        Показатели: април 10 март 10
                        Инвестиции 17125 17884
                        Вземания 34472 34881
                        Други активи 5422 5204
                        Задължения 6573 6876
                        Общо активи 57361 58311

От данните, които имаме (всичко е в хиляди лева) излиза, че активите падат с близо 1 млн лева само за месец. Отделно Собствения капитал плюс техническите резерви падат със 700 хиляди лева (нямаме информация как са поотделно). Пазарният дял остава 4.8%, като продажбите намаляват с 8.6 процента. Това са официалните данни, който както иска да ги тълкува.
                        Виж миналата година как са се изменяли активите за Q1 и тогава ела пак да си говорим.
                        Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Показатели: април 10 март 10
                          Инвестиции 17125 17884
                          Вземания 34472 34881
                          Други активи 5422 5204
                          Задължения 6573 6876
                          Общо активи 57361 58311

От данните, които имаме (всичко е в хиляди лева) излиза, че активите падат с близо 1 млн лева само за месец. Отделно Собствения капитал плюс техническите резерви падат със 700 хиляди лева (нямаме информация как са поотделно). Пазарният дял остава 4.8%, като продажбите намаляват с 8.6 процента. Това са официалните данни, който както иска да ги тълкува.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            пусни един линк да ги погледнем
                            или пък кажи накратко най-важното
                            http://www.fsc.bg/go.idecs?c=1519

Обобщено - запазват се стабилни показателите за събрани премии, плащания, квота на щетимост, пазарен дял спрямо съответен период на 2009 и предходен месец на 2010.
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                              Да-а, вчера излезнаха априлските данни и резултатът е налице
                              пусни един линк да ги погледнем
                              или пък кажи накратко най-важното

Коментар

• Да-а, вчера излезнаха априлските данни и резултатът е налице
                                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Working...
                                X