IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гледам вчера ЦКБ-то пак паднало под 60стинки и си викам ЦКБ или ИНС да си взема, я да ги посравнявам(като пълен аматьор естествено)
    1. И двете са на исторически дъна!
    2. И двете не снасят дивидент
    3. И двете са във финансовия сектор
    4. И двете се контролират и изпълняват изисквания за резерви и т.н. на някой надзор(на БНБ и КФН)
    5. И двете си имат големи мажоритари с ПФ зад гърба!
    6. И от двете се очаква при оправяне на нещата голяма капиталова печалба!
    7. И при двете се говореше за увеличение на капитала и ЦКБ го свършиха даже
    8. И при двете конкуренцията е сериозна най-вече от международни участници с традиции

Има ли разлики:
    1. Прозрачността при ИНС е доста по-голяма - всеки месец инфо(до скоро имаше и срещи с инвеститорите)
    2. с 1лев вложен във ИНС(13млн акции) купувам много повече от колкото в ЦКБ(113млн книжа)
    3. Печалбата на ЦКБ продължава да намалява, докато при ИНС-а тепърва излиза на "+"
    4. Инс-а мощно увеличава пазарния дял!
    5. Мисля че има много по-добри перспективи за развитие в сектора на застраховането в сравнение с банковия(където хората се отдръпнаха и тепърва доминото от задължения пада)
    6. ...... вие сте, ама май да си взимам по-добре Инс и да не гледам в купата на Хим-а че много тъмна материя там!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      ей да бе, къде ми е акъла - специални поздрави на Проди!!!
      Поздрави Тони, дано все така се развива компанията, другото ще го наредим

Факи и за теб поздрави, разбира се
      http://www.youtube.com/watch?v=cSnkWzZ7ZAA

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
        И кой го казва това? Тигрите ли?
        Боооже прибери си вересиите.

ПС

Пропуснал си Проди - най-атрактивния.
        ей да бе, къде ми е акъла - специални поздрави на Проди!!!

Коментар

Браво на Инса!!!
          ...
          И кво сега - казват че една застрахователна компания в най-лошия случай е равна, като оценка на премийния си приход?!?! Тук тигрите са оценени на 9,7млн. при привлечени 75млн.?!?!
          ...
          И кой го казва това? Тигрите ли?
          Боооже прибери си вересиите.

ПС

Пропуснал си Проди - най-атрактивния.
          Last edited by Факушкa; 17.08.2012, 21:05.

Коментар

• Браво на Инса!!!
            Ей, не ще да фалира и това е!
            Големите влошават резултата, а тук мощно се развиват - за Румъния да не говорим!
            Има вероятност и здравното осигуряване да се влее тук
            И кво сега - казват че една застрахователна компания в най-лошия случай е равна, като оценка на премийния си приход?!?! Тук тигрите са оценени на 9,7млн. при привлечени 75млн.?!?! Дали са подценени 7пъти в най-лошия случай всеки да си решава.
            Чакаме и като постигнат пазарния дял който целят и пристъпят към друг етап в развитието си, да започнат да кихат дивиденти, като големите лидери в европа.
            Успех и поздрави на Кимру, Берт, Инсайдера, Атила и Голямата мечка!!!

Коментар

• За разлика от преди 2 месеца когато имаше голямо предлагане на 70ст и купувачите се изтеглиха надолу, сега ролите се обърнаха - търсенето се увеличава, а меракли да продават на текущи нива почти няма

Коментар

• Аз също съм Оптимист за тази компания!
                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  В инса нищо не се променя, просто ми писна да се опитвам да защитавам интереса на хора, на които не им пука за собствения им интерес.
                  напротив променя се. средата е спек, но иначе се работи активно. разбира се може още да се желае, но като цяло нещата са поставени много по-добре и сериозно от преди няколко години.

дебело подчертавам, че да споря с вас с ОК е съвсем различно от спора с форумни тролове като фори, факи и тн. просто вие сте негативно настроени към компанията, а аз позитивно.

поздрави
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    няма обявено такова нещо, лично предположение.

равновесие
                    вие с ОК-я ме карате чат пат да се размисля в тъмната страна, но напоследък пустия инс малко теми ви дава за яки критики и коментари, но това е добре.

в кръгът на шегата за мен момента за изход е , когато вие двамата кажете, че е добре да се купят акции на инса.

поздрави и успех
                    В инса нищо не се променя, просто ми писна да се опитвам да защитавам интереса на хора, на които не им пука за собствения им интерес.

Коментар

това да не е обявено на ОСа, Берт?
                      Браво на Инс-а!!!
                      няма обявено такова нещо, лично предположение.

равновесие
                      вие с ОК-я ме карате чат пат да се размисля в тъмната страна, но напоследък пустия инс малко теми ви дава за яки критики и коментари, но това е добре.

в кръгът на шегата за мен момента за изход е , когато вие двамата кажете, че е добре да се купят акции на инса.

поздрави и успех

Коментар

• Тъй като съм решил повече да не пускам никакви отрицателни коментари за никоя компания, в тази тема просто не виждам какво да пиша

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          цената на ГО се качва и тепърва ще се качва. Не знам наясно ли си колко зор си дават да подобрят техническия резултат. Пазара на застраховането в БГ е много труден в момента и това, което правят инса за мен е повече от задоволително на база общата картинка. Макар и да са българска компания имат желание да се развиват по модели от развитите пазари. Имаше някакъв застрахователен гуру от Германия (врял и кипял в системата и шеф на някава тамошна организация на застрахователите), който беше привлечен да съветва в ЕИГ. Не знам сега дали е още там, но определно начина им на работа (до колкото мога да преценя) се подобрява от година на година.

Освен,че съм акционер съм и клиент и имах една щета та ги проверих как работят. Общо взето съм доволен и никакви забележки нямам. Точно , ясно , стегнато и в срок ми отсраниха щетите (можех да избирам от няколко сервиза). Без мотане и без губене на време.

поздрави

ПП дивидент очаквам да има, когато печалбата мине 2 милиона годишно и успеят да докарат трайно техническия резултат да е около нулата или малко +
                          това да не е обявено на ОСа, Берт?
                          Браво на Инс-а!!!

Коментар

• Аз си ги бях сложил в списъка за продаване и само чаках малко цената да бръмне ..... ша вземете сега да ме разубедите
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                              Че те Евроинс не са изкарвали печалба. Това са приходи, от които най-големия ръст е по най-губещата гражданска отговорност. Отде пари за дивидент?
                              цената на ГО се качва и тепърва ще се качва. Не знам наясно ли си колко зор си дават да подобрят техническия резултат. Пазара на застраховането в БГ е много труден в момента и това, което правят инса за мен е повече от задоволително на база общата картинка. Макар и да са българска компания имат желание да се развиват по модели от развитите пазари. Имаше някакъв застрахователен гуру от Германия (врял и кипял в системата и шеф на някава тамошна организация на застрахователите), който беше привлечен да съветва в ЕИГ. Не знам сега дали е още там, но определно начина им на работа (до колкото мога да преценя) се подобрява от година на година.

Освен,че съм акционер съм и клиент и имах една щета та ги проверих как работят. Общо взето съм доволен и никакви забележки нямам. Точно , ясно , стегнато и в срок ми отсраниха щетите (можех да избирам от няколко сервиза). Без мотане и без губене на време.

поздрави

ПП дивидент очаквам да има, когато печалбата мине 2 милиона годишно и успеят да докарат трайно техническия резултат да е около нулата или малко +

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                                Въпросът е дали ще дадат дивидент. За съжаление, такива са настроенията на борсата в момента. Печалбите никой не ги гледа.

Ако не дават дивидент, акцията няма причина да мърда в близките години.

Освен ако дойде кеш на БФБ отнякъде - ама аз не виждам как ще стане това.
                                Че те Евроинс не са изкарвали печалба. Това са приходи, от които най-големия ръст е по най-губещата гражданска отговорност. Отде пари за дивидент?

Коментар

Working...
                                X