IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
    Не съвсем по темата, но колко мислиш, че струва един човешки живот?!?
    Пожелавам ти дълги години здраве, но на колко би оценил само загубата на доход за семейството ти, ако, не дай Боже, ти се случи фатален инцидент?

Много инвеститори се привързват към продуктите на компаниите, в които са акционери (купуват си техни лекарства, автомобили, застраховки), но изказвания като горното са силно притеснителни... Дано не е искрено и да се дължи само на повечкото адреналин около последните поскъпвания!
    Виж пич, всичко е математика. Щом смяташ че човешкия живот струва милиони, дори и на обикновен работник с малка заплата и съда правилно отсъжда, няма да се мусиш като ти тряснат цена на ГО от 800 -1 000 лв. ОК?
    Щото иначе няма как да се върже баланса, просто математика, без философия и етика!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      ......а съда отсъжда безумни обезщетения по ГО (примерно 1 мил евро за загинал ) .. .....
      Не съвсем по темата, но колко мислиш, че струва един човешки живот?!?
      Пожелавам ти дълги години здраве, но на колко би оценил само загубата на доход за семейството ти, ако, не дай Боже, ти се случи фатален инцидент?

Много инвеститори се привързват към продуктите на компаниите, в които са акционери (купуват си техни лекарства, автомобили, застраховки), но изказвания като горното са силно притеснителни... Дано не е искрено и да се дължи само на повечкото адреналин около последните поскъпвания!

Коментар

• Увеличението на капитала няма нищо общо с цената на акциите на борсата. Ако трябваше и искаха да направят увеличение, щяха да го направят, защото така или иначе те щяха да си го запишат, а не инвеститорите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          ... и застрахователите ще цъфнат и вържат.

Коментар

• Първоначално изпратено от zaho Разгледай мнение
            честно казано и за мене преминаване над 1лв значи да си направят увеличението.
            затова и се въздържам да купувам още и чакам да мине студения душ след като го обявят. иначе дори и при 20млн пак ще има потенциал за 4лв.
            Увеличението (ако се случи) би трябвало да е на 1.40 уж.. Реално погледнато ще им трябва само ако им излязат големи плащания , защото иначе дружеството е ок и макар резерва да не е вкаран в това, което ни се иска...има достатъчно кеш за оператвни цели.

Изискванията за капиталова адекватност на застрахователите (както и на банките) ги отложиха от ЕС та една от основните причини увеличението да се състои отпада поне за още 1-2-3 години.

ЕИГ имат много по-големи ядове с румънския пазар, защото там е джунгла в която куцо и саката прави дъмпинг, а съда отсъжда безумни обезщетения по ГО (примерно 1 мил евро за загинал ) .. там застрахователите го ядат поред и просто преглъщат загубите и гледат кой ще издръжи последен, че да има хубав дял. За там ще трябва доста капитал и не мисля, че ЕИГ ще седне да налива в тукашния инс милионите, от които има въпиюща нужда румънския клон. Холдинга не е прелял от кеш та тези сметки имат значение.

Поздрави и успех
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Мигел Разгледай мнение
              Много го охлепахте този форум, ама има все още нялколко съфоромци които пишат свестни неща. Та исках да кажа, ако през тази година се запази положителната нагласа и цените минат стойности над 1 лв, тук и при други компании очавам да направят набиране на капитал да се капитализират и да прехвърлят риска малко

Истрадана е позицията ама и ние страдаме . Имам акции
              честно казано и за мене преминаване над 1лв значи да си направят увеличението.
              затова и се въздържам да купувам още и чакам да мине студения душ след като го обявят. иначе дори и при 20млн пак ще има потенциал за 4лв.

Коментар

• Много го охлепахте този форум, ама има все още нялколко съфоромци които пишат свестни неща. Та исках да кажа, ако през тази година се запази положителната нагласа и цените минат стойности над 1 лв, тук и при други компании очавам да направят набиране на капитал да се капитализират и да прехвърлят риска малко

Истрадана е позицията ама и ние страдаме . Имам акции

Коментар

• Коментар

Леко с покупките.. да не вдигнете много цената, че на факушката и фори ще им се наруши половия живот.

бая изтъня аска... интересно купилите на 70ст дали ги сърбят ръцете вече.

поздрави
                    Здравей Бертрам,
                    изстрадана позиция ,пожелавам ти да не я виждаш повече в пени маркета ...
                    Нямам акции !
                    Поздрави!

Коментар

Леко с покупките.. да не вдигнете много цената, че на факушката и фори ще им се наруши половия живот.

поздрави
                      За другите не знам, но мен не ме сърбят. Не съм влязал тук за 20%. Мисля че потенциала е в пъти и съм готов търпеливо да изчакам пазара да го оцени.
                      А и нали ЕС и нашата икономика ще почват да се оправят... и застрахователите ще цъфнат и вържат.

Коментар

• Леко с покупките.. да не вдигнете много цената, че на факушката и фори ще им се наруши половия живот.

поздрави
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от NOK Разгледай мнение
                          И тук ще има "леле к'во стана", но вероярно ще е с втората вълна
                          ще чакаме
                          така или иначе вече надали ще могат да се пълнят хубави обеми на 70 ст.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Дали няма и тук да се събудим скоро.
                            Една по една всички свръхподценени акции в портфейла ми отскачат

Препоръка е да се търсят и купуват подценени акции преди тълпата да ги е налазила и вдигнала с 50-100%. Има още доста такива на БФБ
                            И тук ще има "леле к'во стана", но вероярно ще е с втората вълна

Коментар

• Дали няма и тук да се събудим скоро.
                              Една по една всички свръхподценени акции в портфейла ми отскачат

Препоръка е да се търсят и купуват подценени акции преди тълпата да ги е налазила и вдигнала с 50-100%. Има още доста такива на БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                                Отново съм съгласен с теб - някой петък вечер ще излезе новина, подобна на тази за Каолинеца и ...." ех ще започне такъв живот, че само си викам дано"

Горното са лично мои очаквания - да не се интерпретират като препоръка за каквито и да е сделки с акции на Евроинс.
                                Ми така си викахте и хаяско като пропиля едни чужди пари тук, а той се оказа по-прост и от вас.

Коментар

Working...
                                X