IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Намислили са нещо, няма само да ядат дървото.... Време им е да се върнат на мода....Виж бидовете...И това не е препоръка...
    Last edited by brokerandtrader; 16.01.2013, 15:34.

Коментар

• те ли купуват?
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Да са живи и здрави Експат

Коментар

• Първоначално изпратено от NINJA1 Разгледай мнение
          Тарикатчетата извъртяха няколко фиктивни сделчици на 0,89ст за привличене на балъци !
          пич,
          какво разбираш под привличане на балъци... според теб кой има интерес да чисти под номинал... ако искаха да 'привлекат внимание' щяха да го понадуят над 1лв много по-ефектно е...

имаме внимателен купувач (има моите подравления за търпението) и публика дето си мисли, че знае какво става.

поздрави

Коментар

• Ето ти нов бид от 10 000

Коментар

А да бе, най добра оферта на 0,82ст .В 12,42 се появява ордер 10000 на 0,89
              Точно така беше и всеки можеше да продаде, както виждаш изпълването на ордъра отне известно време Явно някой искаше да купи 10 000 и ако беше сложил на 82 нямаше да стане просто
              Ти с твоите 19 мнения отде се пръкна и с каква цел спамиш тук!?

Коментар

• Абе хич не е фиктивен бида, има си купувач, но кой е, не зная?

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                  Всъщност не бяха фиктивни, някой сложи оферта купува за 10000 на 0,89 и му продадоха на части
                  А да бе, най добра оферта на 0,82ст .В 12,42 се появява ордер 10000 на 0,89 и моментално почва да се обслулжва на части, за парлама.
                  В такива неликвидни позиции лесно се виждат тарикатлъците.

Коментар

• Декември нещо слабичък... каквото и да си говорим народа и бизнеса нема кеш.. пак се почва със сваляне на цени, дъмпинг и тн.. Годината като цяло е добре за малко не можаха да докарат премиен приход 80 милки...

поздрави и успех

Коментар

Тарикатчетата извъртяха няколко фиктивни сделчици на 0,89ст за привличене на балъци !
                      Всъщност не бяха фиктивни, някой сложи оферта купува за 10000 на 0,89 и му продадоха на части

Коментар

• Тарикатчетата извъртяха няколко фиктивни сделчици на 0,89ст за привличене на балъци !

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                          Виждам, пич, че се опитваш да оправдаеш нещо, което и сам разбираш е безмислено - в момента горните прагове за плащания по неимуществени вреди по ГО е няколко милиона. Сиреч, този риск следва отдавна да е калкулиран в цената.
                          Няма нужда да се държите като щрауси в случая.
                          никой не се държи като щраус, а се опитваме да разсъждаваме трезво. ЗД не са спонсори и не трябва да бъдат нито на държавата нито на шофьорите. Регулаторът е орган, от който зависи нещата да вървят в правилната посока. ЕС стандартите е ясно, че са високи, но и цените на ГО са високи. Румънците го играят дивият изток и при тях ако не се вземат мерки ще има големи проблеми както за сектора така и за държавата.При нас нещата вървят в правилна посока от няколко години, но има още път да се извърви. Ако една застраховка е трайно нерентабилна то определено цената и е ниска, а това дали на Ганьо му е скъпо 500 кинта е съвсем друг въпрос, който опира до покупателна способност. Като 500 му е скъпо няма да се съди после, че обезщетение 20-50К му е малко (на Ганьо).
                          Понеже ГО е здължителна застраховка е нормално ЗД и регулатора да работят 'ръка за ръка' и така да се поставят нещата, че в крайна сметка този тип застраховка да е съвсем леко печеливша или леко губеша погледнато за сектора като цяло. Тогава вече схеми като Бонус-Малус, контрол на риска и тн ще се отплащат на прилагащите ги дружества.
                          Last edited by bertram; 14.01.2013, 12:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Виж пич, всичко е математика. Щом смяташ че човешкия живот струва милиони, дори и на обикновен работник с малка заплата и съда правилно отсъжда, няма да се мусиш като ти тряснат цена на ГО от 800 -1 000 лв. ОК?
                            Щото иначе няма как да се върже баланса, просто математика, без философия и етика!
                            Виждам, пич, че се опитваш да оправдаеш нещо, което и сам разбираш е безмислено - в момента горните прагове за плащания по неимуществени вреди по ГО е няколко милиона. Сиреч, този риск следва отдавна да е калкулиран в цената.
                            Няма нужда да се държите като щрауси в случая.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              човешкият живот е безценен, но не знам защо хората масово възприемат ГО като застраховка живот или здравна застраховка.

ПП преди време си бях направил застраховка живот + тн, която да важи 1 календарна година...без натрупване нещо като каско на персоната ми.
                              при положение, че съм професия в офис, 35г(бях тогава) , здрав, непуша и тн
                              премията ми беше 1К за 150К при тотална щета.

как искате ГО да покрива рискове за 1-2 милиона..при цена 200-300 кинта
                              това е малоумно
                              Има си европейски регулация колко трябва да покрива ГО. Застрахователя да си прави сметка дали ще увеличава пазарен дял с 200-300 лв. ГО или ще го ограничава защото не му се плаща без горен таван.

Точно поради това развитие и аз съм силно скептичен за българските застрахователи.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                                Не съвсем по темата, но колко мислиш, че струва един човешки живот?!?
                                Пожелавам ти дълги години здраве, но на колко би оценил само загубата на доход за семейството ти, ако, не дай Боже, ти се случи фатален инцидент?

Много инвеститори се привързват към продуктите на компаниите, в които са акционери (купуват си техни лекарства, автомобили, застраховки), но изказвания като горното са силно притеснителни... Дано не е искрено и да се дължи само на повечкото адреналин около последните поскъпвания!
                                човешкият живот е безценен, но не знам защо хората масово възприемат ГО като застраховка живот или здравна застраховка.

ПП преди време си бях направил застраховка живот + тн, която да важи 1 календарна година...без натрупване нещо като каско на персоната ми.
                                при положение, че съм професия в офис, 35г(бях тогава) , здрав, непуша и тн
                                премията ми беше 1К за 150К при тотална щета.

как искате ГО да покрива рискове за 1-2 милиона..при цена 200-300 кинта
                                това е малоумно
                                Last edited by bertram; 14.01.2013, 11:23.

Коментар

Working...
                                X