IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    P/E то е за годишна печалба, това е едно тримесечие. За сега има надежда тази година да е добра горе долу като 2008, но без опасенията от набиращата сили криза както беше тогава. То дори и тогава успя да плува силно срещу тренда, преди кризата да го достигне. Сега като плува по вятъра нямам идея до къде може да доплава.
    Това ми е ясно :-) Все още нямам акции и се чудех до къде може да стигне цената днес и до колко си заслужава да се купува( примерно до към 67-70)... Но след малко ще стане ясно...

Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от low Разгледай мнение
      Само едно не ми е ясно защо чак преди два дни тези анализатори се сетиха да приложат феноменалните си способности и да анализират това дружество с печалба гравитираща в тесните рамки на загуба от 3 млн. и печалба от 18 млн. лв.
      а да бе, Но защо не!?. При близо 3 милиона отрицателен поток в основна дейност само за първо тримесечие, чудя се, кой ли бушон ще изгърми след още 3 тримесечия до края на годината. Не е препоръка )) Анализаторите може да имат някои основания дори за загуба
      Last edited by precakanoto; 28.04.2011, 01:28.
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от interseptor Разгледай мнение
        само да вмъкна, че днес цената в крайна сметка е с над 4% надолу
        Тук почти винаги е било така по време излизане на отчета. Който е търгувал отдавна тук, знае за какво става дума Не е препоръка
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Phoenixheart Разгледай мнение
          "За 2010 г. дружеството отчете 10,8 млн. лв. загуба, а за 2009 г. - 17,8 млн. лв. През 2008 г. обаче печалбата бе 44,8 млн. лв., а през 2007 г. - 3 млн. лв."

Важно е в края на годината какво показва. Летните курорти също имат страшни резултати лятото, но зимата нещо им куца.
          При Неохима обикновено последното тримесечие е по-слабо, но тази година старта е страхотен. Ще видим как ще продължи по-нататък. Според мен резултатите на дружеството показват какво се случва в момента в земеделието.

Засега нямам акции.

Коментар

• "За 2010 г. дружеството отчете 10,8 млн. лв. загуба, а за 2009 г. - 17,8 млн. лв. През 2008 г. обаче печалбата бе 44,8 млн. лв., а през 2007 г. - 3 млн. лв."

Важно е в края на годината какво показва. Летните курорти също имат страшни резултати лятото, но зимата нещо им куца.

Коментар

• Първоначално изпратено от interseptor Разгледай мнение
              утре дали ще ударим П/Е 10 ? т.е. 66.6 за акция? аз си мисля, че до това ниво все още си заслужава да се купува - примерно други големи компании са на 14-16-,че дори и 20 П/Е

мои мисли не е препоръка...
              P/E то е за годишна печалба, това е едно тримесечие. За сега има надежда тази година да е добра горе долу като 2008, но без опасенията от набиращата сили криза както беше тогава. То дори и тогава успя да плува силно срещу тренда, преди кризата да го достигне. Сега като плува по вятъра нямам идея до къде може да доплава.

Коментар

преди два дни ти си схванал че нещо става. Оборота с дружеството е горе долу стабилен и относително висок още от септември 2010
                само да вмъкна, че днес цената в крайна сметка е с над 4% надолу

Коментар

• утре дали ще ударим П/Е 10 ? т.е. 66.6 за акция? аз си мисля, че до това ниво все още си заслужава да се купува - примерно други големи компании са на 14-16-,че дори и 20 П/Е

мои мисли не е препоръка...

Коментар

ти виждаш ли какво си дал изобщо. Можеш ли да ми обясниш ей така като на лаик какво общо има общия брой изръргувани акции . предполагам на БФБ с обема изтъргувани акции на неохим. Или може би средната цена от 1,692 лева на незнайно кои акции е изключително важна за определяне на интереса на всяка една друга позиция.

Абе като сте неграмотни поне мълчете - така може някой да се заблуди

Грешка извинявай

Коментар

Справка за резултатите ( период: от 01.09.2010 до 27.04.2011, търсене по компания NEOH - Неохим АД):
                      Общо сделки 637. Общо изтъргувани акции 50 427, на средна цена 29.353. Обща сума на сключените сделки 1 480 192.45.
                      Справка за резултатите ( период: от 10.04.2010 до 27.04.2011):
                      Общо сделки 128 550. Общо изтъргувани акции 359 276 771, на средна цена 1.692. Обща сума на сключените сделки 608 184 535.31.
                      Понеже явно си голям разбирач се надявам да можеш да анализираш информацията.
                      ти виждаш ли какво си дал изобщо. Можеш ли да ми обясниш ей така като на лаик какво общо има общия брой изръргувани акции . предполагам на БФБ с обема изтъргувани акции на неохим. Или може би средната цена от 1,692 лева на незнайно кои акции е изключително важна за определяне на интереса на всяка една друга позиция.

Абе като сте неграмотни поне мълчете - така може някой да се заблуди
                      Last edited by ravnovesie; 27.04.2011, 16:51.

Коментар

преди два дни ти си схванал че нещо става. Оборота с дружеството е горе долу стабилен и относително висок още от септември 2010
                        Справка за резултатите ( период: от 01.09.2010 до 27.04.2011, търсене по компания NEOH - Неохим АД):
                        Общо сделки 637. Общо изтъргувани акции 50 427, на средна цена 29.353. Обща сума на сключените сделки 1 480 192.45.
                        Справка за резултатите ( период: от 10.04.2010 до 27.04.2011):
                        Общо сделки 128 550. Общо изтъргувани акции 359 276 771, на средна цена 1.692. Обща сума на сключените сделки 608 184 535.31.
                        Понеже явно си голям разбирач се надявам да можеш да анализираш информацията.

Коментар

Само едно не ми е ясно защо чак преди два дни тези анализатори се сетиха да приложат феноменалните си способности и да анализират това дружество с печалба гравитираща в тесните рамки на загуба от 3 млн. и печалба от 18 млн. лв.

Коментар

+1111

Коментар

• Само едно не ми е ясно защо чак преди два дни тези анализатори се сетиха да приложат феноменалните си способности и да анализират това дружество с печалба гравитираща в тесните рамки на загуба от 3 млн. и печалба от 18 млн. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                                То това за парниковите и за премиите на персонала не излезе ли миналата седмица? Иначе откакто пуснаха производството през декември цените бяха 34-37 лева, сега се отместиха с не повече от 10% нагоре (в същото време банките направиха по 100% ръст). За мен ръста от последните дни е комбинация от продажба на въглеродни емисии и очаквания за много добър отчет. А отчета е добър, защото както ПИМП казва, ръстът на селитрата на международните пазари е 50%, ББ задържа цените на природния газ на цени под международните заради социални функции, и завода започна работа през декември на пълни обороти. Не виждам кой знае каква изненада за тези, които следят позицията.
                                Всъщност 34-35 лв. беше цената миналата седмица...
                                http://www.investor.bg/companies/view/18.html

Коментар

Working...
                                X