Ха дано те чул и мажоритаря, та стори едно Богоугодно дело!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
Доволно тази година 15,6 млн ... а уж е писаха лоша за земеделието ...Тук потенциала е много по голям като се има предвид по мои сметки 4е маржа им е 40-45% със тези цени на газа за всеки лев над 180 млн продажби . Ако бяха повторили 2019 като продажби пе4албата можеше да е 30 млн.. За мен ли4но много интересно силно първо тримесе4ие предстои и да видим дали едни 30% процента дивидент ще им се откъсне от сърцето и да вземем едни 2лв.
Last edited by p_trade; 29.01.2021, 14:36.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Ако знаеш цените на газа, знаеш ли цените на торовете тази година?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Phoenixheart Разгледай мнение
като газта е по-евтина, не трябва ли маржовете да са по-добри спрямо 2019? FIFO?
Коментар
-
Имало е разбира се! И резултатите са съпоставими.
2019 Q3 Нетна печалба -10,512млн
2020 Q3 Нетна печалба -10,075млн
2019 Q3 ЕБИТДА -7,677млн
2020 Q3 ЕБИТДА -6,993млн
Коментар
-
да не би миналата година да не е имало планов ремонт?
Коментар
-
да не би миналата година да не е имало планов ремонт?
2019 Q3 Нетна печалба -10,512млн
2020 Q3 Нетна печалба -10,075млн
2019 Q3 ЕБИТДА -7,677млн
2020 Q3 ЕБИТДА -6,993млн
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Запознай се малко с Неохим и тяхната сезонност ...това тримесе4ие по4ти не са работили заради ежегодният ремонт ( 1,5 м до 2м) и явно намалено търсене заради КОВИД ( само 21 мил продажби откоито около 10 мил разходи за материали ) .При съответните фиксирани разходи като заплати ( 6м), услуги , амортизация и незавършено производство ..и излизат на загуба . Ако имаха още 35-40 мил продажби което е нормално в нормален период картинката ще е друга както предишните 6м .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Phoenixheart Разгледай мнениеА третото тримесечие? Имат 10.1 милиона загуба спрямо 10.5 милиона преди година
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Подобен беше и победния път на Гагарин ( не Юрий Алексеевич, а едноименното дружество)
Осланяйки се на наличната автокорелация тук, предполагам, че при каквато и добра новина и отчет може да очаквам ....кеширането им
Ама то и Костолани беше казал нещо много близкоСтрахотен наблюдател ще се окаже
Без препоръка към спекулите....за кеширането зависи колко добра е новината ......на БФБ такава е само тази за дивидент в последно време ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Толкова е ...при по консервативен подход отива към 3,5 ..Имайки се предвид миналта година бяха на -20 милки загуба сега очаквано е съсвем различно въпреки че са свалили цените за да компенсират спада на търсенето и спирането за месец и половина за планов ремонт . Естествено и 1 да стане EV/EBITDA ако не разпределят дивидент др година все тая. Аз съм с доста бройки средна 23 лв и имам време да изчакам...
ПС : Имат доста кеш събран и то след като са си покрили всички дългове ..
Осланяйки се на наличната автокорелация тук, предполагам, че при каквато и добра новина и отчет може да очаквам ....кеширането им
Ама то и Костолани беше казал нещо много близкоСтрахотен наблюдател ще се окаже
Без препоръка към спекулите
Коментар
-
Аз изкарвам 2,74. Ако цената остане такава, мисля че рейшото още ще пада. Аз съм с доста бройки средна 23 лв и имам време да изчакам...
ПС : Имат доста кеш събран и то след като са си покрили всички дългове ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеКолко е ЕV/ЕБИТДА ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Phoenixheart Разгледай мнениемного сме тихи тук
"всеки да си прави сметките за цяла година с тоя марж ако се запазят цените на газа"
Коментар
Коментар