If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пропуснал си едно от най-важните неща - риска. Облигациите са необезпечени и са структурирани да отговарят на изискванията по MREL, накратко облигационерите се удовлетворяват след всички други кредитори. Не че имам опасения за банката, но тя е с по-рисков профил и е въпрос на преценка дали съотнощението риск/доходност е подходящо за участие. Точно затова са за професионални инвеститори, които се предполага, че освен че разполагат с повече средства и по-добре могат да преценят риска. Иначе съм съгласен, че е добре част от портфейла да е облигации - колко рискови - според индивидуалната толерантност към риск
Добра забележка. Така е MREL са тези, май само първите са Tier 2, значи с тези си преди тях и акционера. Абсолютно риска трябва да се отчете, но пък то и затова е тази доходност. Не е за всеки особено с тези 100К€
купонът е супер, но ако такива инструменти се пуснат за търговия на регулиран пазар на БФБ ще има много по-добра ликвидност и ще раздвижи пазарът в България. Нямам идея какво спира тези процеси .
всички облигации на банката са на БФБ, TBIA TBIB TBID TBIE, TBIC я колнаха мисля
Здравейте,
видях, че няма тема за облигациите на Ти Би Ай и реших да направя.
Освен това се очертава нова емисия и възможност за инвестиция с лихва в диапазона 6.50-7.50%
Ето какво има като инфо до момента, ако съм пропуснал нещо моля добавете:
tbi bank издава нова емисия облигации с фиксиран лихвен процент, изплащан веднъж годишно. Насочена е към професионални инвеститори:
Минимална инвестиция: 100 хил. евро.
Падеж: 3 години (36 месеца)
Лихвен диапазон: 6.50-7.50%
Начална дата и час за записване: 3 ноември 2025 г., 9:30 ч.
Пропуснал си едно от най-важните неща - риска. Облигациите са необезпечени и са структурирани да отговарят на изискванията по MREL, накратко облигационерите се удовлетворяват след всички други кредитори. Не че имам опасения за банката, но тя е с по-рисков профил и е въпрос на преценка дали съотнощението риск/доходност е подходящо за участие. Точно затова са за професионални инвеститори, които се предполага, че освен че разполагат с повече средства и по-добре могат да преценят риска. Иначе съм съгласен, че е добре част от портфейла да е облигации - колко рискови - според индивидуалната толерантност към риск
купонът е супер, но ако такива инструменти се пуснат за търговия на регулиран пазар на БФБ ще има много по-добра ликвидност и ще раздвижи пазарът в България. Нямам идея какво спира тези процеси .
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Безсмислена е защото от точно тези облигации не може да си купиш. 100 000 еврака минимум ми се виждат висок праг за инвеститорите от "Инвестора". Сигурно има хора с възможности но прагът е много висок за индивидуални инвеститори. Както и при ITF , облигациите са за "избрани" не за обикновени участници на пазара.
е чак безсмислена, все пак облигациите са доста популярен и важен инструмент и би следвало да присъстват под една или друга форма във всеки портфейл от ценни книжа
лично мнение
Здравейте,
видях, че няма тема за облигациите на Ти Би Ай и реших да направя.
Освен това се очертава нова емисия и възможност за инвестиция с лихва в диапазона 6.50-7.50%
Ето какво има като инфо до момента, ако съм пропуснал нещо моля добавете:
tbi bank издава нова емисия облигации с фиксиран лихвен процент, изплащан веднъж годишно. Насочена е към професионални инвеститори:
Минимална инвестиция: 100 хил. евро.
Падеж: 3 години (36 месеца)
Лихвен диапазон: 6.50-7.50%
Начална дата и час за записване: 3 ноември 2025 г., 9:30 ч.
Коментар