IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• От Елана:
    • Аукционът за незаписаните права за варанти на Софарма се проведе на 6 декември
    На 6 декември 2021 г. 24.7 милиона права по емисията на варанти на Софарма бяха предложени на търг на BSE от 13:15 до 13:45 часа. Припомняме, че през май тази година бордът на директорите реши да издаде до 44.9 млн. варанти с цена на упражняване от 4.13 лв. и емисионна цена от 0.28 лв всеки. Необходими са 3 права за придобиване на 1 варант , който може да бъде упражнен през следващите три години от датата на издаване.

Периодът за търговия на права за варанти приключи на 30 ноември, като бяха записани 110 милиона права или 81.6% от общия брой издадени права. Главният изпълнителен директор и председател на борда на директорите на Софарма, Огнян Донев закупи общо 33.1 млн. (26.6% от емисията) права за издаване на варанти директно или чрез асоциирани фирми (Донев Инвестиционен Холдинг). Освен това, като акционер в Софарма, г-н Донев получи 3.9 млн. права, а Донев Инвестмънт Холдинг получи 36 млн. права. В резултат на това Огнян Донев натрупа пряко и непряко общо 58,6% от общите права за издаване на варанти на Софарма. Междувременно другият мажоритарен собственик, Telso, свързан с Венцислав Стоев, получи 4.6 млн. права и допълнително закупи 21.4 млн. права, правещи общо 20.9% от емисията.

Освен това на 1 декември Софарма изкупи обратно 2.6 млн. от акциите си по 4.26 лв. всяка (1.929% от акционерния капитал), след което купи още 143 533 от собствените си акции по 4.40 лв. всяка на 3 декември. С последната сделка Софарма на практика достигна границите за обратно изкупуване през 2021 г. Общият брой на обратно изкупените акции на компанията към момента е 13 055 000, или 9.685% от собствения капитал.

Коментар

• Аз се циганих на 0,1 ст. - и го издухах. Останах капо.
      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Пържейки картофи, тиквички и фалафели за мен и децата, за обяд, успях да се класирам и на аукциона.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
          Що го нема аукциона ) ??
          Мина - цена 0,01 лв. за право
          мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Що го нема аукциона ) ??
            Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
              Мисля, че утре ще мине 4.50 даже 4.60 е възможно да видим......
              Ма то само с мислене не става,
              иска се и гранде реален капитал да я търси хартията - нещо в което се съмнявам
              Дори не е особено важно дали ще стига или минава 4,50
              Важно е за какво време докъде ще стигне.
              Без препоръка
              Last edited by precakanoto; 06.12.2021, 14:10.

Коментар

Мисля, че има подобен пауър..... гледал ли си последния консолидиран отчет?!
                Чисто съвпадение е излизането на един голям акционер и повишената печалба, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

Мапи, това да не ти е новото Доверие
                  Мисля, че има подобен пауър..... гледал ли си последния консолидиран отчет?!

Коментар

Не бързай толкова! Има доста варианти за плащане до 22 декември.
                    Last edited by LaCosta; 06.12.2021, 00:45.

Коментар

Мапи, това да не ти е новото Доверие

Коментар

• Мисля, че утре ще мине 4.50 даже 4.60 е възможно да видим......

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

Ето, че Чичо ни дава възможност да си поиграем с варанти.
                          https://www.vbox7.com/play:7e9790c8?...tes&id=1593313

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
                            Чичо ви сам ли смята да си я играйка акцията !?
                            Първоначално изпратено от Инвестор.бг Разгледай мнение
                            В понеделник, 6 декември, ще се проведе аукционът за продажбата на права от публичното предлагане на емисия варанти на "Софарма" АД - София, съобщават от Българската фондова борса (БФБ).
                            На аукциона ще бъдат предложени 24 752 766 броя права, срещу които не са записани варанти.
                            Ето, че Чичо ни дава възможност да си поиграем с варанти.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                              Чичо Ви купил 2,74милки, а аз се чудих и пара сбирах похарчена лани пролетес по Дух, за скромните 0,0023мил/бр
                              Чичо ви сам ли смята да си я играйка акцията !?

Коментар

• „Софарма“ АД ще изкупи обратно още 143 533 собствени акции.

ПРИ ЦЕНА 4.40 .ЛВ.

Коментар

Working...
                                X